نتیجه همکاری ایران و باکو در زمینه تولید واکسن کرونا باعث افتخار دنیا میشود و با نهایی شدن این واکسن اجرای واکسیناسیون عمومی از بهار ۱۴۰۰ آغاز خواهد شد.
به گزارش برات نیوز، رئیس انستیتو پاستور ایران به سابقه موفق همکاری با کشور کوبا اشاره کرد و گفت: کوبا از جمله پیشرفته ترین کشورها در تولید انواع واکسن و دارو است .
کاربرد فناوری «های تک» در واکسن و داروهای کوبایی
علیرضا بیگلری خاطر نشان کرد: این کشورکوبا استفاده از فناوری و دانش «های تک» دارو و واکسن های مهمی را تولید کرده که ساخت واکسن کرونای مشترک با ایران نیز با استفاده ازهمین فناوری اجرایی شده است.
وی تصریح کرد: ماجرای ساخت واکسن یا داروی مشترک از سوی دو کشورایران و کوبا داستان تازهای نیست.
بیگلری ضمن اشاره به همکاری بسیاری از کشورها در زمینه تولید واکسن یادآور شد: سابقه همکاری ایران و کوبا به حدود چند سال پیش برمیگردد.
رییس انستیتو پاستور ایران اظهار کرد:ایران و کوبا سال ۱۹۹۷، واکسن پنومونی یا همان واکسنهای ذاتالریه را تولید کردند.
به گفته وی تولید واکسن هپاتیت، یکی دیگر از تجربههای موفق همکاری ایران و کوبا بوده است.
همچنین وی تصریح کرد:اجرای واکسیناسیون عمومی از بهار ۱۴۰۰ و با نهایی شدن تمامی مرحله های این واکسن انجام می شود.
فناوری مشترک ایران و کوبا و استفاده آن در واکسن کرونا
بیگلری یادآورشد : با توجه به اینکه کرونا در دو سال پیش هنوز وجود نداشت این دوکشور پروژه مشترک دیگری را آغاز کردند و که فناوری کاربردی دراین پروژه فقط در اختیار شش تا هفت کشور است.
وی افزود: این درحالی است که پس از شیوع بیماری کرونا کارشناسان ایرانی و کوبایی توانستند با بهره مندی از این فناوری منحصر بهفرد برای تولید واکسن کرونا اقدام کنند.
رییس انستیتو پاستور ایران درباره آخرین وضعیت واکسن کرونا اعلام کرد:انجام فاز اول و دوم این واکسن در کوبا با ایمنیزایی بالا و شگفتانگیزی نهایی شده است .
ایمنی و کارایی بالای واکسن مشترک ایران و کوبا
وی درادامه گفت: در حال حاضر قضاوتی درباره میزان ایمنیزایی واکسن نمی توان کرد ولی،براساس شواهد این واکسن ایمنی و کارایی بسیار بالایی دارد.
به گفته این مقام مسوول هیچ عارضه ای در اجرای این واکسن در فاز اول و دوم گزارش نشده است.
بیگلری اظهار کرد: از آغاز پروژه تاکنون ما پنج بار به این کشور سفر کردیم و پروژه زیر نظر و با تایید ما به سرانجام رسیده است.
وی ضمن اشاره به ارزیابی روزانه دادهها و اطلاعات گفت: در این مدت زمان، هیچ یک از افرادی که این واکسن بر روی آن ها تست شده با عارضه ای مواجه نشده اند و اجرای واکسیناسیون عمومی از بهار ۱۴۰۰ اغاز می شود.
رییس انستیتو پاستور ایران اعلام کرد: واکسن تولید ما به میزان قابلتوجهی قابلیت اثربخشی را در همه قومیتها دارد.
کاربرد واکسن ایران و کوبا برای تمامی قومیت ها
وی افزود: تکنولوژی ساخت این واکسن با دیگر واکسنهای دنیا متفاوت است و به شکلی طراحی شده تا برای همه قومیتها مناسب باشد.
بیگلری درباره فاز سوم این واکسن اظهار کرد: با توجه به بیخطرترین مرحله آزمایش واکسن کرونا در این فاز، فاز سوم در کشور ایران اجرایی شده و اجرای واکسیناسیون عمومی از بهار ۱۴۰۰ نیز آغاز می شود.
فاز سوم تست واکسن و اجرای واکسیناسیون عمومی از بهار ۱۴۰۰
وی تصریح کرد:با توجه به اینکه عوارض یک واکسن در مراحل اول و دوم مشخص می شود از این واکسن عارضه خاصی گزارش نشده و بیخطرترین واکسن است.
بیشتر بخوانید: حیرت دنیا از تولید 6 واکسن کرونای ایرانی
به گفته بیگلری شرط ما برای استفاده از واکسن این بود که واکسن تولید شده همکاری بین دو کشور باشد.
رییس انستیتو پاستور اعلام کرد: در قرارداد بین دو کشور لحاظ شده که در صورتی از واکسن در ایران استفاده میکنیم که مراحل اولیه را با موفقیت گذرانده باشد .
وی افزود: ما باید مطمئن باشیم که واکسن برای مردم کشورمان مشکلی ایجاد نمیکند.
تقاضای بسیاری از کشورها برای دریافت واکسن ایرانی – کوبایی
بیگلری درخصوص وجود تقاضای سایر کشورها برای تهیه این واکسن گفت:درحال حاضر این قرارداد بین کوبا و ایران انجام شده است .
وی ضمن اشاره به اجرای واکسیناسیون عمومی از بهار ۱۴۰۰ ادامه داد:با توجه به وجود تقاضای بسیاری از سوی سایر کشورها اما اولویت ما، تامین واکسن برای ایران و کوباست.
رییس انستیتو پاستور اظهار کرده است:مقرر شده تا درمرحله اول تامین واکسن دو کشور اجرایی شود .
وی افزود:درصورت واکسیناسیون کل جمعیت دو کشور و با توافق بین دو طرف ظرفیت تولید اضافی واکسن به کشورهای دیگر صادر شود.
بیگلری خاطر نشان کرد: درحالی که منطقی ترین روش این است که برنامه واکسیناسیون، با واکسنهای مختلف انجام بشود اما بحث ما درباره واکسن تولید مشترک است.
عدم وجود عوارض برای تزریق واکسن ایرانی – کوبایی به سالمندان
وی ضمن اشاره به ایمنی زایی مناسب این واکسن تصریح کرد: مشترک ایران و کوبا برای سالمندان عوارضی ندارد و در افراد با سن متفاوت تا به حال عوارضی نداشته است.
رییس انستیتو پاستور ایران درباره زمان تست فاز سوم این آزمایش گفت: هنوز زمانبندی دقیقی درباره شروع فاز سوم آزمایش در نظر گرفته نشده ولی پس از نهایی شدن نتیجه مثبت فاز سوم اجرای واکسیناسیون عمومی از بهار ۱۴۰۰ اجرایی می شود.
وی افزود: چند هفته دیگر واکسن وارد ایران میشود اما تا وقتی فاز دوم آزمایش واکسن در کوبا به اتمام نرسد، ما وارد فاز سوم نمیشویم.
اجرای تست فاز سوم واکسن ایرانی – کوبایی در بهمن و اسفند
به گفته بیگلری بهمن و اسفند زمان پیش بینی شده برای اجرای تست فاز سوم این واکسن است.
رییس انستیتو پاستور اعلام کرد: به احتمال زیاد و در صورت موفقیت امیز بودن نتایج تست، واکسیناسیون عمومی در کشور اجرای واکسیناسیون عمومی از بهار ۱۴۰۰ و از ماه دوم وسوم آغاز خواهد شد.
وی افزود: در ماه اول سال آینده نمی توان قول واکسیناسیون را داد زیرا بررسی اطلاعات واکسیناسیون در آزمایش فاز سوم باید انجام شود .