ارز-طلا-سکهبانک و بیمهمنتخب سردبیر

بانک مرکزی برای دارو ارز دولتی نداده است

ارز دولتی دارو

به گزارش برات ‌نیوز، در سال جاری، تعداد محدودی از کالاها مشمول دریافت ارز دولتی با نرخ ۴۲۰۰ تومان شدند اما مسئولان دولتی همچنان با حذف این ارز برای واردات دارو مخالفت کردند. با این حال اتاق بازرگانی تهران اعتقاد دارد این ارز تأثیر چندانی بر بازار دارو نگذاشته است و عملا دریافت نمی‌شود.

ناصر ریاحی، عضو اتاق بازرگانی تهران می‌گوید: در طی چندماه گذشته، بانک مرکزی ارز 4200 تومانی برای دارو تخصیص نداده است. باوجود اینکه فعالان بخش خصوصی چندین‌بار از دولت درخواست کردند که ارز دولتی به دارو تعلق نگیرد و ما به التفاوت حمایتی را به بیمه‌ها پرداخت کرده تا بیماران فشار زیادی زیادی تحمل نکنند، اما هنوز هم در سال جاری ارز دولتی به دارو اختصاص یافته که به‌نظر می‌رسد فقط روی کاغذ نهایی شده است.

وی اعلام کرد: بانک مرکزی در طول ماه‌های گذشته، مقدار بسیار محدودی ارز برای دارو پرداخت کرده و عملا ارز دولتی دریافت نکرده‌ایم. این مقدار محدود نیز صرفا برای داروهای کمیاب و ضروری پرداخت شده است. در ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری، بانک مرکزی اعلام کرد که برای تخصیص این ارز اقدام خواهد کرد اما همچنان خبری نیست.

ریاحی ادامه داد: تا پایان خردادماه باید حدود 500 میلیون یورو برای مواد اولیه و داروهای ساخته شده ارز پرداخت می‌شد. طی آمارهای منتشر شده، در این مدت فقط 90 میلیون یورو ارز تخصیص یافته که نیمی از این پرداختی به دلیل مشکل در جابه‌جایی به دست وارد کنندگان نرسیده است. این‌طور که به‌نظر می‌رسد، قرار است تنها برای داروهای خیلی ضروری و داروهایی که به‌طور مطلق امکان ساختشان در کشور وجود ندارد ارز تخصیص یابد.

وی همچنین اذعان داشت که چنین سیاستی در حوزه داروهایی که پزشکان ترجیح می‌دهند نمونه خارجی آن‌ها را تجویز کنند یا نگرانی از بابت اینکه شرکت داروساز داخلی نتواند تمام تعهدات خود را اجرایی کند، می‌تواند مشکل‌ساز شود. البته باید این نکته را نیز در نظر بگیریم که شرکت‌های واردکننده بخشی از داروهای موردنیاز خارجی را از چند ماه قبل به گمرکات کشور وارد کرده‌اند و وزارت بهداشت وعده داده است که در زمان کمبود، ارز به آن‌ها تخصیص یافته و توزیع خواهند شد.

وی شیوع بیماری کرونا را نیز بر عدم تخصیص ارز بی‌تأثیر دانست و گفت: ویروس کرونا داروی خاصی ندارد که بخواهد از خارج از کشور تأمین شده و ارز برای آن در نظر گرفته شود، پس این فرضیه که شیوع کرونا بر عدم تخصیص ارز اثر داتشه است، درست نیست. همچنین واردات داروهای بیماری‌های زمینه‌ای نیز نمی‌تواند علت وجود چنین مشکلی باشد. هرچند ما همچنان اعتقاد داریم که  واردات دارو با ارز نیمایی و تغییر حمایت‌های دولت از تخصیص ارز به سیاست حمایت از بیمه‌ها، می‌تواند بخش زیادی از مشکلات حوزه داروهای وارداتی را مرتفع سازد.

تازه های برات نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید