اخبار اقتصادیمنتخب سردبیر

افزایش درخواست هم‌خانگی دو خانواده در یک واحد مسکونی

هم‌خانگی دو خانواده

در سال‌های اخیر قیمت مسکن و به‌طبع آن نرخ اجاره‌خانه به‌طرز سرسام‌آوری افزایش یافته و از عوامل این مسئله می‌توان به نرخ ارز، میزان سود بانکی و عرضه و تقاضا اشاره کرد. در این شرایط شاهد به وجود آمدن پدیده‌های خاصی هستیم، مثل درخواست هم‌خانگی دو خانواده در یک واحد مسکونی. با برات نیوز همراه باشید.

رشد نرخ اجاره‌خانه با افزایش قیمت مسکن رابطۀ مستقیمی دارد. از طرفی هر چه نرخ سود بانکی کاهش یابد، اجاره‌خانه افزایش می‌یابد و در این روزها تمام شواهد نشان از این دارند که احتمالا نرخ سود بانکی کاهش می‌یابد. نرخ ارز هم  به‌صورت ساعتی در حال افزایش است و به طبع آن بازارها دچار افزایش قیمت می‌شوند. همچنین در بازار مسکن همیشه عرضه کمتر از تقاضا است که موجب می‌شود قیمت‌ها افزایش یابد.

لازم به ذکر است افزایش تصاعدی و روزانۀ اجاره‌بها در شرایطی در بازار مسکن رخ می‌دهد که تا به امروز هیچ نهادی مسئولیت نظارت را بر عهده نمی‌گیرد و دستگاه‌های حاکمیتی در این حوزه معتقد هستند که در نرخ‌گذاری مسکن نمی‌توانند وارد شوند، چراکه اجازۀ دخالت در معاملاتی را که بین دو نفر انجام می‌شود، ندارند. همچنین همواره گفته‌اند که این بازار متاثر از سایر بازارها است و تا زمانی که سایر بازارها در این بخش التهاب سازی می‌کنند، امکان کنترل وجود ندارد.

در این شرایط، شاهد پدیدۀ تازه‌ظهور و عجیبی هستیم. در این روزها درخواست دو خانواده برای اجارۀ مسکن  به‌صورت هم‌خانگی رو به افزایش است. شاید تا سال‌های قبل این هم‌خانگی فقط بین افراد مجرد یافت می‌شد، اما امروز گزارش‌هایی حاکی از اجاره‌نشینی دو خانواده در یک واحد به شنیده می‌شود که نشانۀ عمق درماندگی مستاجران و کاهش قدرت این قشر در پرداخت اجاره است.   

بیشتر بخوانید: صعود سرسام آور قیمت مسکن

حسام عقبایی، نایب رییس اتحادیه مشاوران املاک، در مصاحبه‌ای اذعان داشته است: این موضوعات را در بازار مسکن تایید نمی‌کنم چراکه هم موجران از اجاره دادن واحد خود به دو خانواده مجزا معمولا امتناع می‌کنند و هم اینکه این موضوعات در معاملات فراگیر نیست و برای اولین بار است  که در جریان آن قرار گرفته‌ام.

وی با بیان اینکه اخیرا بحث کانکس‌نشینی در پشت بام‌ها را مطرح کردند که پس از بررسی‌ها دیدیم که این موضوع هم واقعی نبود، گفت: به نظرم هر چند که مستاجران در فشار و تنگنا قرار دارند و رشد اجاره بها متناسب با درآمدها نیست، اما در وضعیت بازار اجاره‌بها شاهد بزرگنمایی هستیم.  

عقبایی اضافه می‌کند: در حال حاضر حتی موضوع محل سکونت جدا از خانواده همسر، یکی از شروط ازدواج است و در این شرایط پذیرش اینکه دو خانوادۀ غریبه در یک منزل زندگی کنند، سخت است.

وی در پاسخ به این سوال که از نظر قانونی آیا اجارۀ یک واحد به دو خانواده اشکالی ندارد، گفت: قاعدتا وقتی اعضای این دو خانواده به یکدیگر محرم نیستند، نمی‌توانند زیر یک سقف با یکدیگر زندگی کنند. وقتی که در هتل‌ها اجارۀ یک اتاق به دو خانواده منع قانونی دارد این موضوع به اجارۀ واحد مسکونی هم تسری می‌یابد.

نایب رییس اتحادیه مشاوران املاک ادامه داد: قانون و ابلاغیه‌ای در این‌باره به ما ابلاغ نشده است اما اگر افراد ساکن به یکدیگر محرم نباشند براساس قوانین شرعی امکان هم‌خانگی در یک واحد مسکونی را نخواهند داشت مگر اینکه آنقدر شرعیات را رعایت کنند که این موضوع هم در یک واحد مسکونی بعید است. عقبایی گفت: مشاوران املاک نسبت به تنظیم قرارداد برای این موارد اقدام نمی‌کنند و از سوی دیگر موجران هم حاضر نمی‌شوند واحد خود را به این موارد اجاره دهند. اگر اجاره کوتاه مدت یک اتاق برای کوتاه مدت برای افراد نامحرم منع قانونی دارد حتما این موضوع در اجاره بلندمدت هم نافذ است.

تازه های برات نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید