افزایش قیمت جهانی مواد غذایی در زمان شیوع ویروس کرونا طبق گفته سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد برای سومین ماه متوالی در ماه آگوست ادامه داشته است. این افزایش قیمت به بالاترین سطح از ماه فوریه رسیده است. در ادامه با برات نیوز همراه باشید.
به گزارش برات نیوز و به نقل از «سی ان بی سی» اداره آمار چین در روز چهارشنبه اعلام کرد که قیمت مواد غذایی در این کشور نسبت به سال گذشته در ماه اوت ۱۱.۲ درصد افزایش یافته است که دلیل آن افزایش قیمت گوشت خوک به دلیل شیوع بیماری تب خوکی آفریقایی است که گلههای خوک چین را نابود کرده است. در ماه آگوست، قیمت گوشت خوک ۵۲.۶٪ نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.
کارشناسان گفتهاند که با اینکه کمبود مواد غذای فوری وجود ندارد، مزارع با وجود افزایش همه گیری ویروس کرونا که زنجیره تأمین و حرکات محدود را دچار سقوط کرده است، در حال رشد هستند. قیمت مواد غذایی در زمان شیوع ویروس کرونا افزایش یافته و امنیت غذایی جهان را تحت تأثیر قرار داده است.
پنجشنبه گذشته، سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد، فائو (FAO) گزارش داد که افزایش قیمت جهانی مواد غذایی برای سومین ماه متوالی در ماه آگوست ادامه داشته و به بالاترین سطح از ماه فوریه رسیده است. شاخص قیمت مواد غذایی فائو، قیمتهای بینالمللی کالاهای غذایی را که بیشتر مورد معامله قرار میگیرند را ردیابی میکند.

سازمان جهانی غذا گفت که افزایش قیمت مواد غذایی به دلیل تقاضای شدیدتر و ضعیف شدن دلار بوده است. از آنجا که قیمت کالاها، از جمله مواد اولیه خوراکی، معمولاً با قیمت ارز تعیین میشوند، دلار ضعیفتر بر روی قیمتها تاثیر میگذارد.
هوای گرم و بارانی در کشور چین هم با افزایش قیمت ۶.۴ درصدی سبزیجات از ماه جولای، قیمتها را تحت تأثیر قرار داده است. قیمت تخم مرغ هم به دلیل تقاضای فصلی که از سطح پایین موجودی کالا پیشی گرفت و در همان دوره ۱۱.۳ درصد افزایش یافت.
بانک جهانی دوشنبه گذشته تایید کرد که همزمان با بروز بحران ویروس کرونا، ایجاد اختلال در زنجیرههای تأمین مواد غذایی داخلی، شوکهای دیگری بر تولید غذا تأثیر میگذارد و از دست دادن درآمد و پرداختها باعث ایجاد تنشهای شدید و خطرات امنیت غذایی در بسیاری از کشورهای جهان میشود.
گرچه قیمت جهانی مواد غذایی به طور کلی پایدار است، به دلیل اقدامات انجام شده برای مهار شیوع ویروس کرونا، بسیاری از کشورها سطح متفاوتی از تورم قیمت مواد غذایی را تجربه میکنند. در ماه جولای، یک نظرسنجی توسط شرکت بازرگانی کشاورزی Olam نشان داد که بیش از نیمی از ۲۴۰۰ کشاورز خرده مالک که در آفریقا و اندونزی، کاکائو، قهوه، کنجد، پنبه و سایر محصولات زراعی را تولید میکردند، به دلیل محدودیتهای حرکتی، افزایش قیمت مواد غذایی و ذخایر ناکافی در خانه، با کمبود مواد غذایی اساسی و تغذیه روبرو بودند. ۷۰٪ از کشاورزان مورد بررسی، گفتند که توانایی تأمین غذای آنها تحت تأثیر قرار گرفته است چرا که در چهار ماه گذشته درآمد کمتری نسبت به حد معمول داشتهاند.
بانک جهانی در پست خود هشدار داد که در صورت ادامه دسترسی محدود کشاورزان به غذا، اختلال عرضه در آینده به وجود خواهد آمد. تولیدکنندگان مواد غذایی هم با محدود شدن خریداران و تغییر الگوی مصرف، با ضررهای زیادی در غذاهای فاسدشدنی و مقوی مواجه هستند.
اگرچه عدم امنیت غذایی به طور کلی ناشی از کمبود غذا نیست، اما ایجاد اختلالات در منابع تولیدی کشاورزی مانند کود، بذر یا کمبود نیروی کار میتواند محصول فصل آینده را کاهش دهد. اگر کشاورزان گرسنگی حاد را تجربه میکنند، ممکن است خرید مواد غذایی امروز را بیشتر از کاشت بذر برای فردا ترجیح دهند که این خود بعداً تهدید کمبود غذا را افزایش خواهد داد.