بهگزارش براتنیوز، رییس شورای رقابت اعلام کرده است برای 8 محصول دیگر ایران خودرو فرمول قیمتگذاری تعیین شده و قرار است از 4 تا 48 درصد افزایش قیمت داشته باشند. این محصولات با شرایطی که برای دیگر خودروها تعیین شده است، بهزودی بهصورت قرعهکشی پیشفروش خواهند شد.
بهگفته رضا شیوا آخرین جلسه شورای رقابت، برای تعیین فرمول و دستورالعمل قیمتگذاری محصولاتی که قیمتگذاری نشده بودند برگزار شد. وی افزود قبلا برای محصولات پژو، پراید و سمند فرمول قیمتگذاری تعیین و طبق آن قیمتگذاری انجام میشد اما بعضی از خودروها با توجه به باز بودن واردات و وجود شرایط رقابتی شامل این فرمول قیمتگذاری نمیشدند. حال با توجه به توقف واردات، محاسبات قیمتگذاری این خودروها در شورای رقابت انجام گرفت.
بیشتر بخوانید: پیش فروش خودرو ؛ ۷۵ هزار خودرو برای یک سال
شیوا اذعان داشت برای قیمتگذاری خودروها باید تورم بخشی را از بانک مرکزی بگیریم و آن را در محاسبات مربوطه لحاظ کنیم، اما خودروهایی که برای آنها از فرمول قیمتگذاری استفاده نشده بود، تورم بخشی در بانک مرکزی را نداشتند. ما درخواست کردهایم تا با ارائه اطلاعات خودروسازها به آنها، این تورم را محاسبه کنند؛ اما در طی دو هفته اخیر کارشناسان مربوطه تورم خودروهایی که شامل قیمتگذاری نمیشدند و حتی تا ۵۰ درصد ارزبری دارند را محاسبه کردند که نهایتا به تصویب شورای رقابت رسید.
رضا شیوا ادامه داد طبق مصوبه شورای رقابت، هشت محصول دیگر از گروه صنعتی ایران خودرو مشمول افزایش قیمت خودرو شدند که از جمله آنها میتوان پژوپارس اتوماتیک تیوفایو، هایما s۵، s ۷، سورن بنزینی، پژو ۲۰۷ دندهای و اتوماتیک، دنا و دنا پلاس را نام برد. این 8 محصول از 4 تا ۴۸ درصد و متوسط ۲۳ درصد افزایش قیمت خواهند داشت، این افزایش قیمت نسبتبه قیمت گذاری سازمان حمایت از بهمن 97 محاسبه شده است. چنین محاسباتی در شورای رقابت نهایی شده و به اطلاع سازمان حمایت رسیده است و قرار است نامه آن به سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت ارسال شود.
بیشتر بخوانید: توقف تولید پراید باید اجرایی شود
لازم بهذکر است مدتی پیش پس از تعیین فرمول قیمتگذاری در شورای رقابت، محصولات گروه صنعتی ایران خودرو و سایپا که قبلا نیز مشمول قیمتگذاری بودند بین ۱۰ تا ۲۳ درصد افزایش قیمت را تجربه کردند.