با توجه به آنچه رقم شامخ ( شاخص مدیران خرید) ساختمان در اردیبهشت نشان میدهد وضعیت بخش تولید و خدمات ساختمانی افزایش دو برابری داشته است. این رقم رتبه ۶۰/۵۵ را به خود اختصاص داده و نسبت به ماه گذشته، شاهد افزایش معامله های آپارتمانی در تهران بودهایم. برای کسب اطلاعات بیشتر در ادامه مطلب از برات نیوز با ما همراه باشید.
افزایش معامله های آپارتمانی در تهران
مرکز آمار و برنامهریزی اتاق تعاون گفته است:
در ماه فروردین، فعالیتهای ساختمانی یک رکود بیسابقه را تجربه کرده، اما این فعالیتها در اردیبهشت از سر گرفتهشده و جزء مولفههای اصلی شامخ قرار گرفته است.
کنترل نسبی ویروس کرونا، گشایش دفترهای معاملات املاک و امکان حضور افراد در این دفترها باعث شده تا بعد از یک تعطیلی دو ماهه، شاهد افزایش معامله های آپارتمانی باشیم و رشد آن نسبت به سال قبل ۸۰۹/۹ درصد باشد.
تورم ماهانه قیمت مسکن تهران در هر ماه ۱۱ درصد بوده است. از عوامل موثر در افزایش قیخانهمت مسکن میتوان به تورم عمومی، معاملههای سودگرایانه و افزایش نرخ ارز اشاره کرد.

اگرچه بخش تولید تجهیزات ساختمانی بهعلت موانع موجود در حوزه واردات و تاثیر نوسانهای ارزی نسبت به ماه فروردین افزایش داشته است، اما در مقایسه با سال ۹۹ افت شدیدی دارد.
این در حالی است که دولت تصمیم گرفته بودجه بخش عمرانی را در ماههای پیشرو افزایش دهد و انتظار میرود فعالیتهای عمرانی در آینده رونق بگیرد.
بیشتر بخوانید: صعود سرسام آور قیمت مسکن
همچنین، گزارشها نشان میدهد که تمام مولفههای اثرگذار در بخش ساختمان با رشد چشمگیری همراه بوده است. میزان سفارشها به ۵۷/۲۲ رسیده، در حالیکه در ماه اردیبهشت ۲۰/۶۲ درصد بوده است. قیمت خرید مواد اولیه هم از ۷۰ به ۸۳/۸۹ درصد رسیده است. میزان استخدام نیروی انسانی مورد نیاز در مشاغل ساختمانی هم افزایش یافته و ۴۱/۶۷ درصد را تجربه کرده است.
میزان سفارشهای جدید و استخدام نیروی انسانی بیشتر باعث شده پروژههای معوق و ناتمام ۳۲ درصد افزایش داشته باشند. افزایش تقاضا برای تکمیل این پروژهها هم باعث افزایش معامله های آپارتمانی حدود ۲.۵ برابری نسبت به سال قبل شده است. بهدنبال این شرایط، میزان مصرف حاملهای انرژی هم افزایش یافته است.