ارز-طلا-سکهمنتخب سردبیر

چرا دلار ثانیه ای بالا می رود؟!

افزایش نرخ دلار

قیمت دلار از اواسط خرداد ماه با روند عجیبی رو به افزایش است به طوریکه از 17 هزار تومان در 15 خرداد جاری به 22 هزار تومان در 15 تیرماه رسید که رقمی غیرعادی است و شوک وحشتناکی به بازار داده است. افزایش نرخ دلار سر و صدای زیادی به راه انداخته است.

به گزارش برات نیوز، افزایش ثانیه ای قیمت دلار طی هفته های اخیر، بحران شدیدی در اقتصاد کشور ایجاد کرده و از طرفی مسئولان این روند را موقتی و گذار می دانند و وعده کاهش قیمت میدهند!

جالب اینکه علت اصلی این روند از سوی رئیس کل بانک مرکزی، تقاضاهای تجمیع شده ماههای قبل و کمبود عرضه در سامانه نیما عنوان شد و تعادل التهابات این بازار را با فروکش کردن تدریجی این تقاضاها و افزایش عرضه در سامانه نیما انجام شدنی دانست.

همتی بحران جدید ارز را اینگونه توصیف کرده که “بازار ارز دارای شوک‌های موقتی و گذراست، چراکه بعد از اینکه مرزها باز شد و ورود کالا به کشورهای طرف تجاری از سر گرفته شد، طبیعی است که نبود تراز بین عرضه و تقاضای ارز در بازار به وجود آید که همه این موارد و جو روانی که بعد از تصمیم آژانس انرژی اتمی و صدور قطعنامه علیه ایران ایجاد شد، موجب برهم خوردن تعادل بازار ارز شد”.

این افزایش قیمت دلار به گونه‌ای بوده که نرخ دلار در معاملات روز گذشته و صرافی‌های بانکی به مرز 22 هزار تومان رسید و رشدهای قابل ملاحظه‌ای را تجربه کرده در حالیکه، صرافی‌های بانکی باید در معاملات بازار ارز، نقش متعادل‌کننده قیمت در بازار ارز را داشته باشند و اختلاف قیمت ارز در صرافی‌ها و بازار آزاد را کمتر کنند اما، اکنون نرخ ارز در صرافی‌ها نسبت به بازار آزاد فاصله‌ای چندانی ندارد که این امر، نشان دهنده شدت نوسانات و التهابات در بازار ارز است.

همچنین، وعده های همتی مبنی بر گزارش‌های خوبی از افزایش قابل توجه صادرات نفت، فرآورده‌های نفتی و صادرات غیرنفتی و خبرهای مثبت از آزاد شدن منابع مسدودی بانک مرکزی و متحول کردن روند تأمین ارز، همواره مانند مسکنی است که دردی را دوا نمیکند.

در پی این تحولات، توضیحاتی از سوی کانون صرافان درباره چرایی افزایش قیمت دلار و به ثبات نرسیدن آن ارائه شده است که طبق اطلاعات دریافتی از فعالان بازار ارز، افزایش بیش از حد و قابل توجه نرخ دلار متاثر از عواملی مختلف است که می‌توان مواردی چون افزایش تقاضا برای اسکناس ارز، بازدهی بازارهای دیگر و تاثیر آن‌ها بر بازار ارز، افزایش نرخ مسکن، انواع کالاها، خودرو و همچنین، بازگشت موج دوم ویروس کرونا را اعلام کرد.

همچنین، کاهش میزان صادرات در پی اعمال قرنطینه و توقف صادرات از مرزها، ضرب‌الاجل رفع تعهدات ارزی صادرکنندگان که در مواردی دیده شده صادرکنندگان برای رفع تعهد ارزی خود از بازار، ارز خریداری می‌کنند هم در افزایش کنونی نرخ دلار نیز تاثیرگذار اعلام شده‌اند.

گفتنی است به اعتقاد برخی کارشناسان، بر اثر تغییر اولویت‌ها در سامانه نیما، هدایت تقاضا به ارزهای وارداتی در مقابل صادرات و ارز اشخاص، کاهش نرخ محصولات پتروشیمی به علت کاهش نرخ نفت و ارزش صادراتی این محصولات، اکنون شاهد افزایش قیمت‌ها در بازار ارز هستیم.

همچنین بازارهای موازی چون خودرو، مسکن، ارز، طلا و… بر یکدیگر تاثیر می‌گذارند، بنابراین، افزایش قیمت در هر کدامیک از این بازارها، سایر بازارها را هم متاثر می‌کند که در آخر، عدم همفکری با بخش خصوصی در تصمیم‌گیری‌ها در افزایش نرخ دلار هم عاملی تاثیرگذار است.

بیشتر بخوانید: دلار در مرز 22 هزار تومان

نرخ دلار همچنان صعودی است

بر اساس این گزارش در جریان معاملات امروز ( دوشنبه 16 تیرماه) بازار ارز هم نرخ دلار و یورو صعودی است و این دو نوع ارز ۲۰۰ تومان با افزایش قیمت مواجه شدند.

همچنین، صرافی‌های بانکی هر دلار آمریکا را به قیمت ۲۱ هزار و ۷۵۰ تومان می‌خرند و معادل ۲۱ هزار و ۸۵۰ تومان نیز می‌فروشند که نرخ خرید و فروش دلار در مقایسه با معاملات دیروز به ترتیب ۲۵۰ و ۲۰۰ افزایش یافته است.

این در حالی است که  این صرافی‌ها هر یورو را نیز معادل ۲۴ هزار و ۱۰۰ تومان می‌خرند و به قیمت ۲۴ هزار و ۲۰۰ تومان نیز می‌فروشند که نرخ خرید و فروش این نوع ارز نیز نسبت به روز گذشته به ترتیب معادل ۲۵۰ و ۲۰۰ با افزایش قیمت مواجه شده است.

علاوه بر این، امروز بانک‌ها نیز هر دلار آمریکا را به قیمت ۱۹ هزار و ۴۰۰ و هر یورو را معادل ۲۱ هزار و ۸۰۰ تومان می‌خرند.

تازه های برات نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید