اخبار اقتصادیمنتخب سردبیر

اکبر طبری در چنگال قانون

اکبر طبری

قوه قضاییه که مجری عدالت در جامعه است متهم به فسادهایی شده و افکار عمومی را رعب زده و تحت تاثیر خود قرار داده است. به گزارش برات نیوز ، معاون اجرایی سابق قوه قضا که نقش مهم عدالت و اجرا را سالها برعهده داشته متهم به اخذ رشوه چند ده میلیارد تومانی است. اکبر طبری از مسئولان سابق دستگاه قضا که در دوره ریاست آیت الله آملی لاریجانی، معاونت اجرایی قوه را نیز به‌عهده گرفت، پس از روی کار آمدن آیت الله رئیسی، جزو اولین مسئولانی بود که برکنار شد و بعد از مدتی خبر دستگیری وی به گوش رسید.

از جمله اتهامات طبری در زمان مسئولیت، مشارکت در تشکیل شبکه چندنفری در ارتشا با وصف سردستگی و اخذ رشوه‌های چند ده میلیارد تومانی از اشخاص مختلف است که از سوی نماینده دادستان در جلسه امروز کیفرخواست وی قرائت شد. از دیگر مسئولان قضایی که در پرونده طبری نام او دیده می‌شود، بیژن قاسم‌زاده بازپرس سابق دادسرای رسانه است.

اکبر طبری در 20 سال حضور در رده‌های بالای قوه قضائیه، به جای اجرای عدالت، اقدام به ایجاد باندی برای تأثیرگذاری بر روند پرونده‌های مختلف کرده بود که فقط هدف از این اقدام، مال‌اندوزی و کسب ثروت بوده است. نفوذ طبری در قوه‌قضائیه به ویژه در حدود 10 سال گذشته به حدی فراگیر بود که او را رئیس در سایه این قوه می‌دانستند و افراد مختلفی در قوه‌قضائیه لاجرم و به دلیل رعایت سلسله مراتب اداری، ناگزیر از تبعیت از وی بودند. این تبعیت‌ها، طبری را تا آنجا پیش برد که با اخذ رشوه‌هایی از چند میلیون تا چند ده میلیارد تومانی، روند عدالت قضائی در برخی پرونده‌ها را به شکل منزجرکننده‌ای منحرف سازد.

اولین جلسه طبری با انبوهی از اتهامات

18 خرداد اولین جلسه رسیدگی به اتهامات اکبر طبری معاون اجرایی سابق حوزه ریاست قوه قضاییه و دیگر متهمان مرتبط با پرونده وی در شعبه 5 دادگاه کیفری یک استان تهران برگزار شد.

نماینده دادستان در این جلسه، تصریح کرد:

در پرونده حاضر متهم ردیف اول فردی که به محاکمه کشیده شده شخصی است که در طول حدود 20 سال حضور در قوه قضاییه علیرغم این که رابطه استخدامی نداشته و مامور به خدمت بوده، اقدامات مجرمانه وسیعی را رقم زده است.

نماینده دادستان گفت:

اکبر طبری با انبوهی از اتهامات هم خود به بیراهه رفته و هم راه اجرای عدالت را در مورد برخی از متهمان دانه درشت اقتصادی سد کرده است و با تشکیل گروه مجرمانه در معاونت اجرایی سابق حوزه ریاست قوه قضاییه موجب شد تا دفتر وی به عنوان کانونی جهت مراجعه برخی از متهمان برای حل پرونده خود، تبدیل شود.

قهرمانی در ادامه گفت:

آنچه در رفتار‌های مجرمانه اکبر طبری حائز اهمیت است مراودات ناسالم و تبانی با صاحبان پول و ثروت است که با اعمال نفوذ در مراجع قضایی و دستگاه‌های اجرایی حداکثر سوء استفاده مالی و اداری را به دست آورده است.

در جریان این اقدامات مجرمانه، یکی از متهمان کلان اقتصادی که پرونده او با اعمال نفوذ بسته شد، مصطفی نیاز آذری فرزند کیومرث است که به طور غیرقانونی از کشور متواری شد.

او از عناصر اصلی ارتشاء در شبکه اکبر طبری است که با تشکیل 10 شرکت صوری در داخل و خارج از کشور با نفوذ در بستر قضایی و بانکی کشور و با فاکتورسازی و ثبت سفارش‌های صوری اقدام به خروج ارز از کشور نموده و به اموال نامشروع زیادی نیز دست پیدا کرده است.

به گفته نماینده دادستان، در تاریخ 27 دی سال 90، مصطفی نیاز آذری به اتهام اخلال در نظام اقتصادی کشور بازداشت شد؛ اما علیرغم اقاریر صریح متهم با دخالت و اعمال نفوذ اکبر طبری حکم برائت وی در برخی از عناوین اتهامی صادر و در برخی عناوین اتهامی دیگر نیز مسکوت ماند. همچنین بسیاری از مسئولان بانکی که در این پرونده و اقدامات مجرمانه نقش داشتند با اعمال نفوذ اکبر طبری تبرئه شدند و در حال حاضر، این پرونده در دست رسیدگی قرار دارد.

وی افزود:

فرار مصطفی نیاز آذری در قبال رشوه‌ای است که اکبر طبری از او گرفته است که قریب به 15 هزار متر زمین و 3 طبقه ویلای لوکس به ارزش 420 میلیارد ریال در بابلسر است.

قهرمانی خاطر نشان کرد:

اهدای ویلایی با این ارزش در قبال کارسازی پرونده وی بوده و سعی کرده اسناد نقل و انتقال آن نیز با پوشش‌هایی انجام گیرد که هیچ اسمی از مصطفی نیاز آذری و اکبر طبری وجود نداشته باشد. بلکه با واسطه بهرام حیدری فر به همسر اکبر طبری منتقل شد که این اقدام با تبانی یکی از سردفتران تهران و با وکالت نامه جعلی صورت گرفت، به طوری که اکبر طبری به جای همسر خود اثر انگشت زد.

قهرمانی اذعان کرد:

این ویلا با نظر اکبر طبری و صرف هزینه‌ها از سوی مصطفی نیاز آذری ساخته می‌شود. اکبر طبری به منظور این که در مراجعات خود به ویلای مذکور از سوی سرایدار شناسایی نشود، خود را حسین معرفی می‌نموده است.

مصطفی نیاز آذری اکنون متهم ردیف پنجم پرونده پرونده طبری است که پس از دستگیری او از کشور خارج شد و به مشارکت در تشکیل شبکه در امر ارتشاء و پرداخت رشوه به اکبر طبری به میزان 5 قطعه زمین در بابلسر متهم است.

 

جزئیات کیفرخواست و عناوین اتهامی متهمان پرونده اکبر طبری

نماینده دادستان در ادامه قرائت کیفرخواست پرونده اکبر طبری و سایر متهمان گفت: از دیگر مفسدان اقتصادی که از کشور گریخته، حسن نجفی است که در مورد ساخت‌وساز‌های غیرمجاز در اطراف لواسانات و همچنین با همراهی برخی از مدیران توانسته است زمین‌های ارزشمندی را وارد حوزه شهری کند که در نتیجه الحاق آن ساختمان‌ها و ویلا‌های چشم نواز با پول‌های نامشروع احداث می‌شود.

وی افزود: دریافتی اکبر طبری از وی مجموعه‌ای از وجوه نقد و ملک است و شگرد اکبر طبری برای دریافت ملک و وجوه رشوه با شیوه‌ای ماهرانه و به صورت واسطه‌ای بوده است.

نماینده دادستان عنوان کرد:

از دیگر مفسدان اقتصادی رسول دانیال زاده است که حمایت بی‌دریغ اکبر طبری از وی منتهی به صدور قرار منع تعقیب در برخی از پرونده‌های وی شده است. 3 واحد لوکس مسکونی در ساختمان لومار و 3 واحد در ساختمان فلورانس دریافتی اکبر طبری از رسول دانیال زاده بوده است.

وی در ادامه با تشریح اسامی و عناوین اتهامی متهمان در کیفرخواست گفت: متهم ردیف اول اکبر طبری فرزند احمد متولد بابل، ایرانی و شیعه و معاونت وقت اجرایی حوزه ریاست قوه قضاییه است که بر اساس کیفرخواست متهم است به مشارکت در تشکیل شبکه چند نفری در ارتشا، با وصف سردستگی، اخذ رشوه از حسن نجفی به مبلغ بیش از 80 میلیارد ریال وجه نقد، اخذ زمین به مساحت 300 متر مربع در خیابان کریم خان، اخذ زمینی مشجر به مساحت هزار و 657 متر مربع واقع در قریه نجار کلای لواسان، اخذ آپارتمان اداری به مساحت 108 متر مربع در مجتمع سانا، تحصیل وجه نقد به مبلغ 100 هزار یورو، پولشویی از طریق تبدیل وجه نقد به سهام شرکت سیمان به مبلغ 42 میلیارد ریال، دریافت رشوه از رسول دانیال زاده به مبلغ 183 میلیارد و 233 میلیون و 300 هزار ریال، دریافت رشوه از مصطفی نیاز آذری به میزان 5 قطعه زمین و یک ویلا در بابلسر، معاوضه سه دستگاه آپارتمان مسکونی متعلق به رسول دانیال زاده که هر سه واقع در کامرانیه شمالی در ساختمان لومار است.

قهرمانی تصریح کرد: دریافت رشوه از جلیل سبحانی بابت هزینه نصب کابینت در واحدی در مجتمع سانا به مبلغ 150 میلیون ریال، پولشویی از طریق انتقال دو واحد آپارتمان در لومار به فرهاد مشایخ، پولشویی از طریق انتقال ویلای مصطفی نیاز آذری به خانم حکیمه شیرمحمدی، جعل و استفاده از اسناد مجعول در پرونده مصطفی نیازآذری، اعمال نفوذ با سوء استفاده از مستخدمین دولتی در پرونده رسول دانیال زاده، اعمال نفوذ با سوء استفاده از روابط خصوصی از مستخدمین دولتی در پرونده داوودی سرخوش شهری و سایرین، اعمال نفوذ در پرونده موضوع اتهامی وریا مولانایی، تاثیر دادن نفوذ در اقدامات اداری در پرونده علی دیواندری، گرفتن وعده و تعهد در پرونده سید هادی رضوی و خرید زمین از حمید محمدی از دیگر اتهامات وی است.

نماینده دادستان در تشریح عناوین اتهامی ردیف دوم پرونده گفت: متهم ردیف دوم حسن نجفی که با دستگیری متهم اصلی پرونده به خارج از کشور متواری شد، به مشارکت در تشکیل شبکه چند نفری در امر ارتشاء، پرداخت رشوه به اکبر طبری و پرداخت رشوه به غلامرضا منصوری قاضی وقت اجرایی لواسان به مبلغ 500 هزار یورو، متهم است.

وی ادامه داد: متهم ردیف سوم فرهاد مشایخ به مشارکت در تشکیل شبکه چند نفری ارتشاء، تحصیل مال به مبلغ بیش از 80 میلیارد وجه نقد، یک قطعه زمین واقع در نجار کلای لواسان و همچنین زمینی در کریم خان و تبدیل 42 میلیارد ریال به سهام شرکت سیمان، پولشویی در دو واحد در ساختمان لومار، فراهم کردن موجبات ارتشاء میان اکبر طبری و رسول دانیال زاده، پولشویی و فراهم کردن موجبات تحقق ارتشاء میان غلامرضا منصوری و حسن نجفی و پولشویی در خصوص دو واحد آپارتمان در لومار متهم است.

نماینده دادستان عنوان کرد: متهم ردیف چهارم رسول دانیال‌زاده فرزند حسینعلی آزاد با قرار وثیقه به مشارکت در تشکیل شبکه در امر ارتشاء، پرداخت رشوه به اکبر طبری از طریق واگذاری چند پلاک ثبتی به وی، پرداخت 30 میلیارد رشوه به حمید علیزاده بازپرس وقت شعبه 15 کارکنان دولت و پرداخت رشوه به اکبر طبری به میزان 183 میلیارد و 233 میلیون و 300 هزار ریال متهم است.

قهرمانی عنوان کرد: مصطفی نیاز آذری فرزند کیومرث متهم ردیف پنجم پرونده که پس از دستگیری اکبر طبری از کشور خارج شد، به مشارکت در تشکیل شبکه در امر ارتشاء و پرداخت رشوه به اکبر طبری به میزان 5 قطعه زمین در بابلسر متهم است.

نماینده دادستان گفت: متهم ردیف ششم جلیل سبحانی، آزاد با قرار وثیقه به معاونت در فراهم نمودن موجبات رشوه میان اکبر طبری و رسول دانیال زاده و پرداخت رشوه به اکبر طبری و همچنین مشارکت در تشکیل شبکه چند نفری شبکه ارتشاء با وصف سردستگی اکبر طبری که در دادسرا مفتوح است، متهم است.

نماینده دادستان گفت: متهم ردیف هفتم محمد انوشه متواری و ساکن آلمان، به فراهم کردن موجبات تحقق بزه ارتشاء از طریق مرتبط کردن جلیل سبحانی و اکبر طبری، تحصیل مال از طریق نامشروع و مشارکت در تشکیل شبکه چند نفری در امر ارتشاء متهم است.

قهرمانی ادامه داد: متهم ردیف هشتم، علیرضا صادقی، آزاد با قرار وثیقه به فراهم نمودن موجبات ارتشاء میان رسول دانیال زاده و اکبر طبری و پولشویی از طریق انتقال آپارتمان متهم است. متهم ردیف نهم غلامرضا منصوری که از کشور متواری شده است به دریافت رشوه بالغ بر 500 هزار یورو متهم است.

وی افزود: متهم ردیف دهم، حمیدرضا قربانی به تاثیر دادن نفوذ اکبر طبری در تصمیمات قضایی شعبه 15 کارکنان دولت در خصوص رسول دانیال زاده و سایرین و همچنین تاثیر دادن نفوذ اکبر طبری در جریان رسیدگی به پرونده اتهامی داود سرخوشی و سایرین و دریافت رشوه به میزان 30 میلیارد ریال متهم است.

قهرمانی بیان کرد: متهم ردیف یازدهم بیژن قاسم زاده آزاد با قرار وثیقه، به تاثیر نفوذ اشخاص دولتی در پرونده وریا مولانایی و تاثیر دادن نفوذ در پرونده حسین حاجی زاده و نادر شریف زاده به مبلغ 28 میلیارد ریال متهم است

دومین جلسه رسیدگی به اتهامات اکبر طبری و متهمان دیگر این پرونده نیز روز چهارشنبه 21 خرداد برگزار شد.

واکنش هایی متفاوت در پرونده آقای معاون

در خصوص پرونده اتهامت معاون سابق قوه قضاییه کشور که متهم به موارد بسیاری است واکنشهایی در حال شکل گیری است.

یکی از این واکنشها، کارشناس برنامه سمت خدا در تلوزیون بود که با اشاره به پرونده طبری، اتهامات او را به عبارتی آبرو بردن از نظام جمهور اسلامی بیان کرده است.

استاد حوزه علمیه گفت: امام خمینی فرمود تا خودتان را نساختید دنبال هیچ مسئولیتی نروید. اگر خودتان را ساختید بروید، آن وقت دنبال خیرخواه می‌گردید ولو اشکتان را در بیاورد.

حجت‌الاسلام سیدحسین حسینی‌قمی استاد حوزه علمیه و کارشناس برنامه تلویزیونی سمت خدا با اشاره به حدیثی از امام صادق علیه‌السلام درباره گوش دادن به انتقادات خیرخواهانه، به دادگاه رسیدگی به اتهامات اکبر طبری معاون اجرایی دفتر رئیس سابق قوه قضائیه پرداخت و گفت: هر حکمی برای این فرد صادر شود جبران آبرویی که از نظام برده نخواهد شد.

وی افزود: کسی که در بالاترین رده یکی از مقامات و قوه‌‌ای حساس مثل قوه قضائیه با این پرونده چند صد جلدی قرار دارد، هر مجازاتی هم که برای این فرد درنظر بگیرند، آیا آبرویی که از نظام رفته بر می‌گردد؟ آیا آبرویی که از انقلاب رفته بر می‌گردد؟ آیا بی‌اعتمادی که مردم به خصوص جوانان داشتند بر می‌گردد؟ اما چرا انسان اینگونه می‌شود؟ چون فقط دنبال این هستیم که از ما تعریف کنند، اگر این فضا باز بود و کسی جرأت کند بگوید جناب آقای رئیس، این معاون شما بد است و … .

این کارشناس مسائل دینی اظهار کرد: آقای رئیس، آقای مدیرکل بگذار کسی که خیرخواه توست نقدش را بگوید ولو اشک تو را درآورد، امیرالمؤمنین علیه‌السلام فرمود اشک تو را در می‌آورد اما خیرخواه توست بگذار بگوید.

حجت‌الاسلام حسینی‌قمی گفت: امام خمینی فرمود تا خودتان را نساختید دنبال هیچ مسئولیتی نروید. اگر خودتان را ساختید بروید، آن وقت دنبال خیرخواه می‌گردید ولو اشکتان را در بیاورد.

استقبال از قضات متهم این پرونده

همچنین سخنگوی قوه‌قضائیه اعام کرد: یکی از قضات متهم در پرونده طبری نیز برای بازگشت به کشور اعلام آمادگی کرده است که ما هم از این اقدام استقبال می‌کنیم.

غلامحسین اسماعیلی درباره اعلام اسامی قضات فاسد گفت: اولاً تخلفات قضات دو بخش است؛ بخش مربوط به صلاحیت سازوکار خودش را دارد و در قانون گفته نشده است که در صورت سلب صلاحیت اعلام عمومی کنیم. درباره مسائل اقتصادی هیچ فرقی بین قاضی و غیرقاضی قائل نیستیم. هرجا شرایط قانونی بر متهمان صدق کرد اسامی را اعلام می‌کنیم.

وی ادامه داد: در پرونده اخیری که در حال رسیدگی است، دیدید که برخی قضات هم مطرح هستند و اسامی آنها هم اعلام شده است؛ ما استقبال می‌کنیم که مثلاً یکی از قضاتی که شب گذشته اعلام کرد که به قوه‌قضائیه اعتماد دارد و به کشور برمی‌گردد. توصیه ما به همه متهمان این است که حضور پیدا کنند و از حق دفاع خود استفاده کنند و اجازه دهند با حضور و دفاع آنها دادگاه رأی قانونی را اعلام کند.

جلسه علنی، تعجب و  شگفتی همگان

برگزاری دادگاه اکبر طبری ابعاد تازه‌ای از چگونگی عدالت‌خواهی در محافل سیاسی گوناگون مشخص کرد.

اصل ماجرای تشکیل دادگاه و محاکمه طبری و دوستان مفسدش، به رویه چند ماه اخیر قوه‌قضائیه بازمی‌گردد که با ریاست آیت‌الله رئیسی و با شعار تحول‌خواهی و عدالت‌ برای همه، امیدواری‌ها را برای پایان دادن و یا حداقل، بسیار کاستن از میزان مفاسد اقتصادی، اداری و سازمان‌یافته به بالاترین میزان خود در سال‌‌های اخیر رساند.

برگزاری دادگاه، واکنش‌های جناحی را در جامعه برانگیخت که جای شگفتی دارد؛ در روزی که مردم به دلیل محاکمه یکی از مسئولین رده‌ بالا اما فاسد قوه‌قضائیه، کامشان را شیرین می‌کردند و شاهد برپایی عدالت بودند، برخی با نگاه‌های جناحی و به دلیل جایگاه شخص رئیسی، بهانه‌های کودکانه‌ای مطرح کردند تا به زعم خود، مانع از گسترش محبوبیت شخصی شوند که درست در مقابل اندیشه سیاسی آنها قرار دارد. این افراد به اصطلاح منتقد، برای مخالفت با این روند حتی یکی از درخشان‌ترین پرونده‌ها و پیگیری‌های قضائی کشور را زیر سؤال می‌برند و حاضر نیستند دستاوردهای این اقدام را تأیید کنند.

شاید برپایی دادگاه علنی اکبر طبری و سایر مسئولان قضایی را، بتوان یک گام روبه‌جلو و تحول‌خواهانه‌تر قوه قضاییه در دوره مدیریتی جدید به‌‌حساب آورد چراکه این‌بار سراغ افرادی از خانواده دستگاه قضایی رفته است و نشان‌ داد نه‌تنها مسئولان و نزدیکانشان از دادرسی مصون نیستند بلکه وابستگان به دستگاه قضا نیز خط قرمز محسوب نمی‌شوند.

پاکسازی قوه قضاییه از افراد ناسالم موجب می‌شود تا مردم به احقاق حقوق‌شان نزد این قوه ایمان داشته باشند و عدالت برایشان محقق شود. همین مسئله به برقراری عدالت فراگیر کمک خواهد کرد و مانع از این می‌شود تا برخی قضات یا مدیران پیوندهای ناسالم اقتصادی ایجاد کرده و دانه‌درشت‌ها را زیر چتر حمایت خود داشته باشند.

تازه های برات نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید