تکنولوژی

اینترنت نیم بها به کدام سایت‌ها تعلق می‌گیرد؟

اینترنت نیم بها برای برخی وب سایت ها با سرور داخلی

این روزها در خبرهای بسیاری می‌بینیم که صحبت از تعرفه اینترنت نیم بها برای برخی وب‌سایت‌ها وجود دارد. اما چه شد که هزینه اینترنت برای بعضی از وب‌سایت‌ها کمتر شد؟ کدام وب‌سایت‌ها از تعرفه نیم‌بها بهره می‌برند؟

ما در برات نیوز نیاز به آن دیدیم تا اطلاعات بیشتری درمورد اینترنت نیم بها و سایت‌هایی که هزینه اینترنت برای جستجو در آن‌ها، نصف مقدار معمول است را بیابیم. از این رو در این مقاله قصد داریم نتیجه بررسی‌هایمان را با شما به اشتراک بگذاریم.

چه شد که برای بعضی سایت‌ها، اینترنت نیم بها شد؟

چندین سال پیش، زمزمه‌هایی از ملی شدن اینترنت به راه افتاده بود که موافقان و مخالفان بسیاری داشت. در پی این تلاش‌ها، طی سال‌های گذشته، شبکه ملی اطلاعات راه‌اندازی شد. سایت‌های داخلی که بازدید بسیاری داشتند، در فهرست تفکیک ترافیک داخل از بین‌الملل قرار گرفته و تعرفه ترجیحی برای آن‌ها اعمال شد. پس از آن نیز برخی وب‌سایت‌های دیگر در این لیست قرار گرفتند.

با تفکیک تعرفه اینترنت داخل از اینترنت بین‌الملل، امکان قراردادن قیمت نیم‌بها برای وب‌سایت‌هایی ممکن شد که سرورهای داخلی دارند. درنتیجه چه ارائه‌دهندگان خدمات اینترنتی برای اینترنت ثابت چه برای تلفن‌همراه، باید هزینه اینترنت سایت‌هایی که در این دسته قرار دارند را طبق مصوبه سازمان رگولاتوری محاسبه کنند.

سایت‌هایی با اینترنت نیم بها

کدام وب‌سایت‌ها با هزینه اینترنت نیم بها محاسبه می‌شوند؟

افراد بسیاری کنجکاو هستند بدانند چه وب‌سایت‌هایی در این لیست قراردارند. بنا به لیستی از ۱۰۰ سایت پرترافیک داخلی با سرورهای ایرانی که توسط سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تنظیم شده بود، اپراتورها و شرکت‌های ارائه دهنده خدمات اینترنتی موظف به محاسبه هزینه نیم‌بها برای این وب‌سایت‌ها شدند. البته این لیست، محدود به ۱۰۰ سایت نماند و طی زمان، توسعه یافت.

درحال حاضر طبق اظهارات حسین فلاح جوشقانی، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، این لیست شامل ۲۰هزار و ۶۴۹ وب‌سایت داخلی با تعرفه ترجیحی است که می‌تونید با استفاده از لینک زیر، لیست آن‌ها را مشاهده کنید.

دانلود سایت‌های مشمول قانون اینترنت نیم بها

کدام پیام‌رسان‌ها تعرفه ترجیحی دارند؟

پیام‌رسان‌های داخلی نیز می‌توانند از تعرفه ترجیحی بهره‌مند شوند. درواقع قیمت محتوای ارسال و دریافت شده در پیام‌رسان‌های داخلی، یک‌سوم است که توسط اپراتورها محاسبه می‌شود.

بنا به گزارشی که توسط وب‌سایت سازمان فناوری اطلاعات ارائه شده است، محاسبه هزینه اینترنت برخی پیام‌رسان‌های داخلی مانند بیسفون، سروش، گپ و آی‌گپ، با تعرفه ترجیحی یک‌سوم است.

تازه های برات نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید