گام نخست برای توسعه اینترنت 5G در ایران با اجرای طرح پایلوت 5G برداشته میشود. به گفته معاون پژوهشی پژوهشگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات، درگذر از نسلهای مختلف ارتباطات سیار به نسلهای نوین، اجرای پایلوت بهصورت محدود و سپس پیادهسازی آن در سطح وسیع ازجمله مهمترین اقدامات است. در حال حاضر تعداد محدودی از کشورها، شبکه نسل پنجم شبکه ارتباطی را اجرا کردهاند اما بیشتر کشورها در حال پیادهسازی یا اجرای پایلوت آن هستند.
به گزارش برات نیوز، از چندین سال قبل دنیا منتظر سال ۲۰۲۰ و امکان بهرهبرداری از اینترنت 5G بود. نسل پنجم شبکههای ارتباطی با ظرفیت بالای دسترسی، قابلیت اطمینان بسیار بالا، ارتقای ارتباطات موبایل پهن باند و قابلیت اتصال، کاهش تاخیر و ارتباط اشیا در سطح بسیار وسیع از مدتها پیش به دنیای تکنولوژی وعده داده شده بود.
با رسیدن موعد سال ۲۰۲۰ بهرهبرداری از 5G در بعضی کشورها شروع شده و در بقیه نقاط دنیا به سرعت در حال توسعه و فراگیری است. در ایران نسل سوم و چهارم شبکههای ارتباطی به صورت فراگیر مورد استفاده کاربران قرار میگیرد و محمد جواد آذری جهرمی از ۱۶ خرداد ماه امسال وعده زیر پوشش قرار دادن شبکه5G را در پنج منطقه تاریخی تهران داده بود.
بیشتر بخوانید: اینترنت 5G در پنج منطقه تهران راه اندازی میشود
حالا مهدی فسنقری، معاون پژوهشی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفتوگوی اخیرش اظهار داشته: عملیات اجرایی پایلوت نسل پنجم ارتباطی با هدایت معاونت فناوری و نوآوری، معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی و به همت پژوهشگاه، آخرین مراحل راهاندازی را طی میکند و بهزودی نتایج آن در اختیار جامعه دانشگاهی، صنعت فاوا و عموم مردم قرار خواهد گرفت.
این مقام مسئول در رابطه با توسعه اینترنت 5G در ایران جزییاتی را هم به این شرح توضیح داده است: با توجه به تصویب طرح کلان نسل پنجم شبکه ارتباطی در پژوهشگاه در بهار سال جاری، برنامهریزی برای بهرهمندی همهجانبه از تمام ظرفیتهای علمی، فنی و اجرایی پژوهشگاه در طی ماههای گذشته انجام شد. اجرای پایلوت نسل پنجم ارتباطی در پژوهشگاه، اولین گام دستیابی به بستر توسعه و آزمون نسل پنجم شبکه ارتباطی در کشور است.