بانک اقتصاد نوین را می توان اولین بانک خصوصی ایران پس از انقلاب نامید که اوایل دهه 80 هجری شمسی با سرمایه ای حدود 250 میلیارد ریال کار خود را شروع کرد. بانک اقتصادنوین در تاریخ 29 الی 31 تیرماه 1380 بر اساس مجوزات ماخوذه از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و سازمان بورس و اوراق بهادار، اقدام به پذیره نویسی سهام نمود. در ادامه با این بانک و نوع فعالیت های آن بیشتر آشنا خواهید شد. با برات نیوز همراه باشید.
آمار و ارقام بانک در یک نگاه
بانک اقتصاد نوین از در نظر درآمد دهمین بانک بزرگ ایران است که در سال 91 درآمدی بیش از 35 هزار میلیارد ریال را تجربه کرد. مجموع دارایی های این بانک در سال 89 رقم 56 هزار میلیارد ریال را نشان میداد و تعداد کارمندان ان نیز تا سال 1395 به میزان 3547 نفر است. این بانک در این مدت چندین بار افزایش سرمایه داده است به گونه ای که سرمایه اولیه در زمان تاسیس آن 25 میلیارد تومان بود اما حالا این سرمایه از محل آورده سهامداران و سود سالیانه به یک هزار و 500 میلیارد تومان رسیده است. بانک اقتصاد نوین به عنوان نخستین ارائه دهنده خدمات بانکداری، در فهرست ۱۰۰ شرکت برتر ایرانی، رتبه ۳۷ را به خود اختصاص داد. تعداد شعب بانک بیش از 250 عدد، تعداد دستگاه خودپرداز: ۱۰۷۹ در سراسر کشور، تعداد دستگاه پایانه شعب: ۱,۱۱۹و تعداد کارت صادرشده: ۳,۸۱۳,۰۸۲ عدد بوده است.
عمده سهام این شرکت متعلق به صنایع و شرکت های بزرگ ساختمانی مانند شرکت بین المللی پیمانکاری استراتوس، شرکت ساختمانی گروه صنایع بهشهر، شرکت بهپخش، شرکت توسعه صنایع بهشهر، شرکت سرمایه گذاری ساختمان ایران و صندوق بازنشستگی کشوری است.تا آخر اذر 96 مجموع سهامداران بانک 11786 شخص حقیقی و حقوقی بود که میزان 98 نفر سهامدار حقوقی و 11688 نفر سهامدار حقیقی اختصاص بود. در بانک اقتصادنوین “درآمد هر سهم” از جمله مهمترین معیارهای سنجش ارزش هر سهم برای سهامداران محسوب میشود. شما با خریدن تنها یک سهم بانک اقتصادنوین سهامدار بانک محسوب میشوید. البته لازم به یادآوری است که این بانک نیز فراز و فرودهایی در این زمینه داشته است، برای مثال 2 سال پیش در چنین روزهایی مجمع عمومی بانک اقتصاد نوین به علت عدم تایید صورتهای مالی توسط بانک مرکزی با عنوان شفاف نبودن، برگزار نشد. مدیریت این بانک در سال های اخیر پی در پی تغییر داشته است که کمی پایینتر در مورد آن خواهید خواند. مجمع عمومی بانک اقتصاد نوین که قرار بود تیرماه در تالار ملاصدرا در شیخ بهائی جنوبی برگزار شود بنا به اعلام مدیران این بانک به علت به حد نصاب نرسیدن حضور سهامداران برگزار نشد. حال آن که گفته می شود: تایید نشدن صورت های مالی بانک اقتصاد نوین از سوی بانک مرکزی به علت عدم شفافیت، علت اصلی توقف مجمع عمومی این بانک بوده است.

این بانک تعداد شعبه های خود را در تهران و شهرستان ها دائما در این سال ها افزایش داده تا جایی که شعبه های تهران را در 4 سرپرستی و شهرستانی ها را در 8 سرپرستی مدیریت می کند. این بانک زمانی در ارائه نرخ سود سپرده بلند مدت شهره بود. در حال حاضر تقریبا بیشترین سود را به سپرده های کوتاه مدت نسبت به بانک های دیگر می پردازد. نرخ جدید سود سپردههای سرمایهگذاری بانک اقتصاد نوین نیز به تازگی در تمام شعب این بانک اعلام و در سرتاسر کشور اجرایی شده است. نرخ سود علیالحساب سپردههای سرمایهگذاری این بانک به شرح زیر اعلام شد:
- سپرده سرمایهگذاری کوتاهمدت عادی 10 درصد
- سپرده سرمایهگذاری کوتاهمدت ویژه سهماهه 12 درصد
- سپرده سرمایهگذاری کوتاهمدت ویژه ششماهه 14 درصد
- سپرده سرمایهگذاری یکساله 16 درصد
- سپرده سرمایهگذاری دوساله 18 درصد
گفتنی است نرخ اعلامی برای سپرده کوتاهمدت عادی، اعمال شده است و در مورد سپردههای یکساله در صورت سررسید و تمدید خودکار، اعمال خواهد شد.
بانک اقتصاد نوین دارای جوایز و افتخارات بی شماری نیز در زمینههای بین المللی است. نشریه معتبر یورومانی در سال 2008 اقتصادنوین را به عنوان بهترین بانک جمهوری اسلامی ایران معرفی کرد. در سال 2009 نیز برای دومین سال متوالی بانک اقتصادنوین از سوی نشریه معتبر یورومانی به عنوان بانک برتر کشور معرفی شد. در سال 2008 نیز نشریه معتبر بنکر بانک اقتصادنوین را به عنوان بانک سال کشور معرفی کرد. همچنین در سال 2010 میلادی بانک اقتصادنوین موفق شد برای نخستین بار به عضویت هیات مدیره انجمن بانکداران آسیایی (ABA) انتخاب شود.

تاریخچه
همانطور که در بالا گفته شد، سهامداران این بانک شرکتهای زیادی بودند که مهمترین آنها شرکتهای ساختمانی معروف مانند استراتوس (تاسیس 57) بودند. همین امر موجب شد که تعدادی از مهندسان این شرکت و صدر هاشمی نژاد که مدیر عامل این شرکت بود با سرمایه شرکت استراتوس بتوانند در اواخر دهه 70 اولین بانک خصوصی ایران به نام اقتصاد نوین را تاسیس کنند.
اواخر تیر ماه سال 80 زمانی بود که بانک به دنبال مجوزها رفت و سرانجام توانست در سازمان بورس اوراق بهادار اقدام به پذیره نویسی کند. همه کارها که خوب پیش رفت مجمع عمومی این بانک در 13 مرداد همان سال تشکیل شد و در نهایت یک هفته بعد، نام بانک در اداره ثبت شرکتها تحت شماره ۱۷۷۱۳۲ به ثبت رسید و کار خود را شروع کرد.
سهامداران این بانک در سه گروه عمده «گروههای ساختمانی»، «گروههای صنعتی» و «سایر سهامداران» قرار دارند. عمده سهام این بانک متعلق به شرکت سرمایهگذاری ساختمان ایران (سهامی عام) با ۹.۴۹ درصد، شرکت ساختمانی گروه صنایع بهشهر با ۸.۷۴ درصد، شرکت بهپخش با ۸.۷۳ درصد، شرکت تامین مسکن جوانان با ۸.۵۲ درصد و شرکت سرمایهگذاری گروه صنایع بهشهر ایران با ۷.۵ درصد است.
پس از چند دوره افزایش سرمایه سنوات قبل، با اخذ مجوز از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و سازمان بورس و اوراق بهادار و بر اساس مصوبه مجمع عمومی فوق العاده مورخ 22 اردیبهشت ماه 1399 بانک، سرمایه نخستین بانک خصوصی جمهوری اسلامی ایران با 132 درصد افزایش از مبلغ 13،131،000 میلیون ریال به مبلغ 30،425،734 میلیون ریال را از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی ثابت بانک (زمین) محقق و در تاریخ 18 تیر 99 نزد اداره ثبت شرکت ها و مؤسسات غیرتجاری تهران به ثبت رسید.
مدیران و هیئت مدیره
مدیریت در بانک اقتصاد نوین با فراز و نشیبهایی همراه بوده است. مدیران عامل این بانک از سال 1390 تا کنون آقایان طاهری، بت شکن، معتمدی، سفری و بلگوری بوده اند.
مهندس صدر هاشمی نژاد موسس و بنیان گذار بانک اقتصاد نوین تا حدود سال 1390 عضو هیئت مدیره این بانک نیز بود که از سال 1390 عملا از هیئت مدیره کنارگذاشته شد و شایعاتی مبنی بر عدم تایید وی توسط بانک مرکزی برای عضویت در این سطح از مدیریت بانکی شنیده می شد. سفری که در پاییز 95 مدیریت عاملی این بانک را پذیرفته بود در اردیبهشت 96 استعفا کرد. البته گفته می شد وی به علت اختلافات مدیریتی، عملا از اسفند 95، اتاق کار خود را ترک کرده بود.
پس از عید برای اینکه بانک بدون مدیرعامل و سرپرست نماند، از اردیبهشت 96 دو نفر از اعضای هیئت مدیره سرپرستی بانک را به عهده گرفتند اما صلاحیت آنها برای مدیر عاملی تائید نشد و این ماجرا تا پاییز 96 ادامه داشت. شرایط بغرنجی بود، به طوری که بانک نزدیک به 7 ماه بدون سرپرست و مدیر به کار خود ادامه میداد. این تغییرات بعدا اثر سو خود را نشان داد. شاید همین تغییرات پی در پی مدیریتی، دلیلی بر مشکلات صورت های مالی اخیر بانک باشد. بانکی که در 6 سال تقریبا یکسال بدون مدیر و 5 سال دارای 5 مدیر بوده است چگونه می تواند بدرستی منافع سهامداران خود را حفظ کند. در نهایت در آذر 96 علیرضا بلگوری طی مراسمی با حضور سهامداران و ذی نفعان به عنوان مدیر عامل این بانک معرفی شد. اما او که بود و چه سوابقی دارد؟

علیرضا بلگوری مدیرعامل بانک اقتصادنوین فارغالتحصیل رشته حسابداری از دانشگاه علامه طباطبایی در مقطع کارشناسی ارشد است و پیش از این مسئولیتهای اجرایی متعددی در سطوح عالی نظام بانکی داشته که از جمله آن میتوان به عضو هیات مدیره بانک مسکن، رییس کمیته ریسک و رییس کمیته منابع و مصارف و کمیته حسابرسی داخلی بانک مسکن، نایب رییس و عضو هیات مدیره شرکت گروه مالی مسکن، عضو هیات مدیره شرکت سرمایهگذاری خوارزمی، رییس هیات مدیره شرکت سرمایهگذاری مسکن، عضو هیات مدیره شرکت پایدار ایرانیان، عضو هیات مدیره شرکت ساماندهی مطالبات معوق، عضو هیات مدیره شرکت خدمات پشتیبانی بانک اقتصادنوین و معاون مدیرعامل بانک اقتصادنوین در امور وصول و حقوقی اشاره کرد. بلگوری به دنبال روشهای مدرن بانکداری است و بنا به گفته او رویکردهای سنتی این بانک تغییر خواهد کرد و در مراسم معارفه خود نیز بر این امر تاکید کرد و اظهار داشت: صنعت بانکداری نمیتواند ادامه دهنده روشهای سنتی باشد، چرا که نیاز مشتریان این بخش دایما در حال تغییر و به روز شدن است، در چنین ساختاری لازم است بانک اقتصادنوین نسبت به پیادهسازی روشهای نوین مدیریت و معرفی محصول اقدام نماید. این تحول جز با بهرهمندی از نظرات همکاران و همگام سازی بانک با شرایط نوین بازار محقق نخواهد شد. بلگوری همچنین سمتهای دیگری را نیز در هیات مدیره شرکت خدمات ارزی و صرافی بانک اقتصادنوین، مدیر مالی و خزانه بانک اقتصادنوین، مدیر مالی بانک پارسیان، عضو هیات مدیره شرکت صرافی بانک پارسیان، مدیر مالی شرکت ایران سازه، رییس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت مهندسان مشاور ایوان بهشت داشته است.
اعضای هئیت مدیره بانک اقتصاد نوین
محمدعلی ایزدی (رئیس هیئت مدیره)
علیرضا بلگوری (نائب رئیس هیئت مدیره)
دکتر غلامحسین احمدی (عضو هیئت مدیره)
علی امانی(عضو هیئت مدیره)
مرتضی معیری (عضو هیئت مدیره)
مسئولیت اجتماعی
بانک اقتصادنوین در کنار فعالیتهای اقتصادی و حرفهای داخلی و بینالمللی خود در بازارهای پولی و مالی، تلاش نموده است به عنوان عضوی موثر از جامعه، مسئولیتهای اجتماعی خود را نیز ایفا نماید. در این راستا این بانک از سال 1389 تا پایان سال 1398، با همکاری سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور اقدام به ساخت و احداث تعداد 37 مدرسه در مناطق کمتر برخوردار کشور نموده است. در احداث تعدادی از این مدارس، مشتریان نیکاندیش این بانک نیز همراه و همگام بودهاند.

همچنین این بانک همواره حمایت از فعالیت های مرتبط با حفاظت از محیط زیست را مسئولیت اجتماعی خود دانسته است. اقدامات موثر این بانک با همکاری سازمانها و تشکل های دوست دار محیط زیست باعث شد تا بانک اقتصادنوین به عنوان بانک دوستدار محیط زیست از سوی سازمان حافظت از محیط زیست انتخاب و تندیس ویژه این سازمان را دریافت کند. از جمله اقدامات این بانک در زمینه محیط زیست می توان به کاشت نه هزار نهال در مجموعه پارک پردیسان، پاکسازی حاشیه رودخانه جاجرود به مناسبت روز زمین پاک، آیین نکوداشت «محیطبانان برجسته و فعالان پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی» اشاره کرد. افتتاح نخستین شعبه سبز نظام بانکی کشور نیز از دیگر اقدامات برجسته این بانک است. در این شعبه که با هدف فرهنگسازی حفاظت از محیط زیست و الگوسازی برای شعب بانکی کشور افتتاح شده است، همکاران بانکی در کنار فعالیتهای بانکی خود برای ترویج فرهنگ حفاظت از محیط زیست تلاش خواهند کرد.

خدمات
قبول انواع سپردههای قرضالحسنه جاری (صدور دسته چک)، قرضالحسنه پسانداز، سپردههای کوتاهمدت، ویژه، یکساله تا پنج ساله با بالاترین نرخهای سود علیالحساب و قطعی در نظام بانکی کشور، قبول حساب پشتیبان به منظور تامین به موقع کسری حسابهای جاری مشتریان، اعطای تسهیلات به اشخاص حقیقی و حقوقی به شرح ذیل و بر اساس مدارک ارائه شده از طرف متقاضی، اعطای تسهیلات به منظور تامین سرمایه در گردش شرکتهای تولیدی و خدماتی، خصوصا شرکتهای پذیرفته شده در سازمان بورس اوراق بهادار در حداقل زمان، حداقل نرخ سود، حداقل تضمینها متناسب با نیازهای شرکت، پرداخت تسهیلات مضاربه به بازرگانان و فعالان بخش تجاری کشور، پرداخت تسهیلات مضاربه عام به منظور پوشش فوری کسری نقدینگی مشتریان، پرداخت تسهیلات جعاله تعمیر و بازسازی مسکن، صدور انواع ضمانتنامههای شرکت در مناقصه و مزایده، حسن انجام تعهدات، پیشپرداخت، کسور وجهالضمان، گمرکی، خروج از کشور و … تنها بخشی از خدمات گسترده اولین بانک خصوصی کشور یعنی اقتصاد نوین است. در ادامه خدمات بانک در حوزههای مختلف را خواهید دید.
خدمات بانک اقتصاد نوین شامل موارد زیر است:
سرمایه گذاری
- انواع سپرده ها
- گواهی سپرده ویژه سرمایه گذاری عام
- صندوقهای سرمایه گذاری
- صندوق سرمایه گذاری مشترک
- خدمات بازار سرمایه
تسهیلات و اعتبارات
- تسهیلات
- ضمانت ها
- استعلام ضمانتنامهها
- استعلام وضعیت اعتبار اسنادی ریالی
- رتبهبندی اعتباری مشتریان
سایر خدمات
- چک های بانکی
- رفع سوءاثر چک
- خدمات وجوه اداره شده
- صندوق امانات نوین
طرح ها و جشنواره ها
- جشنواره حسابهای قرضالحسنه
- طرح صبا
- طرح کوشان
- طرح ارزینو

بانکداری بین الملل و خدمات ارزی
- سپرده های ارزی
- خرید و فروش ارز
- حواله های ارزی
- واردات کالا از طریق حواله ارزی
- اعتبارات اسنادی
- بروات اسنادی
- ضمانت نامه هـای ارزی
- تسهیلات ارزی و خطوط اعتباری
- خدمات شرکت صرافی اقتصادنوین
بانکداری شرکتی
- مشتری بانکداری شرکتی
- مدیر حساب
- محصولات و خدمات بانکداری شرکتی
بانکداری اختصاصی
- معرفی
- آشنایی با بانکداری اختصاصی
- محصولات و خدمات
- شعب ارائه دهنده خدمات بانکداری اختصاصی
بیشتر بخوانید: نگاهی به فعالیتهای بانک شهر در حوزه بانکداری کشور
بانکداری الکترونیک
با کمک بانکداری الکترونیک این بانک میتوانید از خدمات زیر بهره مند شوید:
بانکداری اینترنتی
- اینترنت بانک
- اینترنت بانک کارتابلی
- دریافت شماره شبا
- استعلام و پرداخت قبوض
- درگاه پرداخت اینترنتی
- سفارش کارت هدیه
- خدمات اینترنتی کارت
- نرم افزار تولید فایل پایای گروهی
- برداشت وجه بدون کارت از خودپرداز
- سامانه پیوند
سامانه های موبایلی
- همراهنوین
- نحوه فعالسازی رمز دوم پویا
- اینترنت بانک همراه
- سفارش کارت هدیه
- SMS بانک

کارت های بانک
- کارت هدیه
- کارت نقدی
- بن کارت (کارت خرید)
- کارت هدیه میکارت
- کارت اعتباری
- کارت دانش
- کارت مجازی
- کارت نوجوان
- پرداخت قبوض مشتریان حقیقی
- پرداخت قبوض مشتریان حقوقی

دستگاه پایانه های فروش (POS)
- پایانه اندرویدی نوین
- پایانه کلاسیک نوین
- پایانه همراه نوین
سایر خدمات
- تلفن بانک
شرکت های وابسته
بانک اقتصاد نوین در کنار فعالیتهای بانکداری خود دارای تعدادی شرکت وابسته به شرح زیر است.
- شرکت تامین سرمایه نوین
- شرکت خدمات ارزی و صرافی اقتصادنوین
- شرکت پرداخت نوین آرین

- شرکت بیمه نوین ( شرکت بیمه نوین به عنوان هجدهمین شرکت بیمه در کشور جمهوری اسلامی ایران در تاریخ ۱۳۸۴/۱۰/۲۰ تحت شماره ۲۶۳۴۶۱ در اداره ثبت شرکتهای تهران به ثبت رسیده و پس از اخذ مجوز فعالیت از بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران (به شماره ۳۰۸۸۱ مورخ ۱۳۸۴/۱۲/۱۴) فعالیت خود را آغاز نموده است.)
- شرکت لیزینگ اقتصادنوین (شرکت لیزینگ اقتصاد نوین با طراحی و اجرای مدل “لیزینگ سبز” در جهت نوسازی صنایع کشور با رویکرد توجه به مسایل زیست محیطی و مسئولیت پذیری اجتماعی اقدام نموده و از این طریق نقش خود را در توسعه اقتصاد ملی ایفا مینماید.تعامل موثر و هم افزایی با سهامداران، ارائه خدمات کیفی به مشتریان و بهره گیری از شبکه های ارتباطی گسترده با تولیدکنندگان و بنگاههای اقتصادی معتبر، از مهمترین اولویتهای شرکت است. شرکت لیزینگ اقتصاد نوین با در نظر گرفتن مختصات بازار و با توجه به لزوم مدیریت ریسک است).
- شرکت کارگزاری بانک اقتصادنوین (شرکت کارگزاری بانک اقتصاد نوین (سهامی خاص) در راستای تکمیل زنجیره خدمات بانک اقتصاد نوین در تاریخ 1383/07/25 فعالیت خود را آغاز نمود. و اکنون با بهره مندی از 50 نفر نیروی انسانی متخصص و تجربه مدیران خود که سابقه مدیریت عاملی کارگزاریهای بانک سپه، بانک تجارت و بانک صنعت و معدن را دارا است، آماده ارائه کلیه خدمات در زمینه بازار سرمایه به مراجعین و سرمایه گذاران محترم است. همچنین شرکت کارگزاری بانک اقتصاد نوین در سه حوزه اوراق تامین مالی، بورس کالا و بورس انرژی در حال خدمت رسانی است و با رسالت جلب رضایت مشتریان و کمک به ایجاد بازار سرمایه کارا و شفاف در راستای تامین مالی سازمانها وافزایش شفافیت در عرضه و تقاضای بازارهای کالایی فعالیت خواهد نمود.)
- شرکت مشاور سرمایهگذاری تامین سرمایه نوین (شرکت مشاور سرمایه گذاری تأمین سرمایه نوین از اولین شرکتهای مشاورسرمایه گذاری در ایران است. این شرکت با دریافت مجوزهای مشاوره سرمایه گذاری، مشاوره پذیرش، مشاوره عرضه و سبدگردانی، مشتریان و ذی نفعان خود را از مجموعه ی کامل خدمات مالی برخوردار می نماید. بانک اقتصاد نوین به عنوان اولین بانک خصوصی ایران با دارا بودن بیش از 50 درصد از سهام شرکت تأمین سرمایه نوین به طور غیرمستقیم، از موسسین این شرکت است. مشاور سرمایه گذاری تأمین سرمایه نوین با بهره مندی از مزایای گروه اقتصادنوین ، کلیه خدمات مالی موجود در بازار پول، سرمایه و بیمه کشور را پوشش میدهد.)
- شرکت خدمات مالی و اعتباری راه اقتصاد نوین
- شرکت سرمایهگذاری اقتصاد نوین
- شرکت خدمات و پشتیبانی اقتصاد نوین
- شرکت سرمایه گذاری عمران و توسعه پایدار ایرانیان
- بانک تعاون اسلامی
- شرکت خدمات رایان اقتصاد نوین
- شرکت مدیریت سرمایه اقتصاد نوین
- شرکت ارتباطات آوای سلام مهر نوین
نشانی و اطلاعات
آدرس ساختمان مرکزی:
تهران، بین خیابان ولیعصر و آفریقا، بلوار اسفندیار، شماره ٢۴
کد پستی : ۱۹۶۸۶۵۵۹۴۴ / صندوق پستی : ۱۹۳۹۵-۳۷۹۶
تلفن : ۸۲۳۳۰۰۰۰ (۰۲۱)
فکس : ۸۸۲۰۳۷۹۰ (۰۲۱)
پست الکترونیک : آدرس وب سایت http://www.enbank.ir
آدرس اداره امور سهامداران :
تهران، خیابان ولیعصر، بلوار اسفندیار، پلاک 17، طبقه اول
کد پستی: 1967917491
تلفن: ۲۴۵۹۴۲۶۶ – ۲۴۵۹۴۲۷۷ – ۲۴۵۹۴۲۸۳ (۰۲۱)
مدیریت حقوقی تهران:
خیابان ولیعصر، خیابان بابک بهرامی، شماره 18
کدپستی: 1968645363
تلفن: ۸۸۷۷۴۳۷۲ – ۸۸۷۷۸۲۴۳ – ۸۸۸۷۰۶۳۶ – ۸۸۲۰۳۲۶۸ – ۸۸۲۰۳۲۶۹ (۰۲۱)