بانک انصار با حمایت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در قالب یک بانک ایرانی در سال 1389 تاسیس شد و این بانک مانند بانک قوامین در اسفند ماه 97 در بانک سپه ادغام شد. در مورد این بانک بیشتر در برات نیوز بخوانید.
آمار و ارقام بانک انصار در یک نگاه
این بانک دولتی در تاریخ 20 خرداد 1389 با بنیانگذاری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی آغاز به کار کرد. اکنون مالک این بانک، بانک سپه است و همراه با دیگر بانکها مانند قوامین، حکمت ایرانیان، مهر اقتصاد و موسسه اعتباری کوثر که بانکهای نیروهای مسلح محسوب می شوند، در بانک سپه ادغام شدند. بانک انصار در حال حاضر بیش از پنج هزار کارمند دارد. نرخ سودهای موسسه متناسب با بانک مرکزی است بانک انصار اعتبارات خود را فقط از دو منبع تامین میکند؛ منبع اول سپرده گذاران هستند. منبع دیگر هم سهام داران هستند.
این بانک بیش از 600 شعبه و 70 باجه یکپارچه در سراسر کشور دارد که 77 شعبه آن در تهران دایر است. انصار که در زمان حیاتش به عنوان موسسه مالی و اعتباری به روش های گوناگون وام به مشتریان ارائه می داد، حالا مجبور است در قالب قوانین بانکی این کار را انجام دهد. این بانک برای تسهیلاتی که در قالب عقود مبادله ای ارائه می دهد تا بازپرداخت 24 ماه، 14 درصد و برای بازپرداخت بیش از 24 ماه 15 درصد سود دریافت می کند. سود مورد انتظار در تسهیلات عقود مشارکتی نیز 12 تا 18 درصد اعلام شده است.
بانک انصار در اوایل دهه 90 برای سپرده های کوتاه مدت خود سود 7 درصد و برای سپرده های 4، 6 و 9 ماهه خود به ترتیب سودهای مانند 10، 12 و 15 درصد در نظر گرفت. سپردههای یک ساله این بانک نیز 17 درصد سود دریافت می کردند. اما سپردههای 2 ساله آن سود 18 درصد دریافت می کردند. همین امر موجب شد که بسیاری این بانک را برای سپرده گذاری سود سپرده خود انتخاب کنند. در حال حاضر نرخ سود سپردههای سرمایه گذاری کوتاه مدت عادی 10% و نرخ سود سپردههای سرمایه گذاری مدت دار یکساله 15 % است.

تاریخچه
بانک انصار یکی از بانک های خصوصی ایران است. این مؤسسه در ابتدا با نام صندوق پس انداز و قرض الحسنه انصار المجاهدین با وجهه متبرکه اهدایی حضرت امام خمیتی در سال 67 درست روز میلاد پیامبر اکرم شروع به فعالیت کرد و اولین شعبه خود را نیز با نام شعبه شهید رجایی در بهارستان تهران افتتاح کرد. اخذ مجوز از مراجع قانونی و ثبت با شماره 6577 در اداره ثبت شرکتها در سال 1370 با نام صندوق پس انداز و قرض الحسنه انصار المجاهدین و ارائه گسترده خدمات و افزایش تعداد شعب همراه بود. سپس با اخذ موافقت اصولی از بانک مرکزی در سال 1384 به موسسه مالی و اعتباری انصار تغییر نام داد و در خرداد سال ۱۳۸۹ تبدیل به یازدهمین بانک خصوصی ایران تحت نام بانک انصار شد.
البته لازم به ذکر است صندوق قرض الحسنه انصارالمجاهدین قبل از تصویب این قانون به خاطر توسعه ای که پیدا کرده بود در ظاهر صندوق قرض الحسنه بود، اما در اصل همانند یک موسسه مالی و اعتباری فعالیت میکرد. بانک انصار در وبلاگ خود در مورد شرایط حضورش برای تبدیل شدن به موسسه اعتباری می نویسد: در آن سال ها وضعیت قوانین و مقررات به گونه ای بود که صندوق های پس انداز قرض الحسنه امکان انجام هرگونه فعالیت اقتصادی اعم از قرض الحسنه و غیر قرض الحسنه را داشتند و از این طریق زمینه هایی فراهم شد تا صندوق ها نیازمندی های بخشی از جامعه را در قالب قرض الحسنه تامین نمایند تا اینکه در سال 1383 با اجرای طرح ساماندهی نظام پولی و بانکی کشور، صندوق های پس انداز و قرض الحسنه فقط ملزم به ارائه خدمات قرض الحسنه شدند و مسئولان موسسه به این نتیجه رسیدند که صندوق برای ادامه حیات خود باید به موسسه مالی و اعتباری تبدیل شود. پس از موافقت مراجع ذی ربط مجوز این کار در ابتدا در قالب موافقت اصولی از سوی بانک مرکزی صادر شد و سپس در اوایل سال 87 مجوز یک مرحله بالاتر از قبل تحت عنوان «مجوز تطبیق» از بانک مرکزی دریافت شد.
پس از موافقت ضمنی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با تأسیس بانک انصار دراوایل سال 1388 ، هیأت موسس بانک نسبت به تهیه برنامه های عملیاتی و چارچوب راهبردی کار بانک اقدام نمودند . در این راستا طرح اساسنامه بانک نیز به بانک مرکزی تقدیم شد. اساسنامه پیشنهادی در تاریخ 1388/6/31 در یک هزار و صد و دومین جلسه شورای عالی پول و اعتبار مطرح شد و به تصویب رسید. پس از تصویب اساسنامه در شورای مذکور ، هماهنگی لازم با بانک مرکزی به مدت 3 ماه جریان یافت و نهایتاً در تاریخ 1388/2/10 نامه موافقت اصولی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران خطاب به هیأت موسس و سازمان بورس و اداره ثبت شرکتها و موسسات غیر تجاری صادر گردید.
بیشتر بخوانید: معرفی بانک گردشگری، اولین بانک تخصصی حوزه گردشگری در ایران
تهیه اطلاعات تکمیلی مورد نیاز بورس و اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری به سرعت با بکارگیری کارشناسان عالی انجام شد و پس از اخذ موافقت های مورد نیاز زمان پذیره نویسی عمومی بانک انصار از تاریخ 1388/12/15 تا تاریخ 1388/12/15 تعیین و و برگزار شد. در نهایت اینکه یازدهمین بانک خصوصی کشور میانه های سال 1389 مجوز خود را از بانک مرکزی دریافت کرد.
بانک انصار که پیش تر موسسه مالی و اعتباری بود وابسته به یکی از نهادهای نظامی است به گونه ای که بخش مهمی از مشمولان سربازی پیش از اعزام باید در این بانک حساب باز کنند. بانک انصار پس از چند سال فعالیت در حوزه موسسه مالی و اعتباری فعالیت رسمی خود را به عنوان بانک شروع کرد. همانطور که گفتیم بانک انصار وابسته به بنیاد تعاون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است. اما این تنها بانکی نیست که وابسته به سپاه است و بانک های دیگری مانند مهر اقتصاد و … نیز متعلق به بسیج و سپاه پاسداران بودند. از جمله سهامداران بانک انصار میتوان به موارد زیر اشاره کرد: شرکت سرمایهگذاری یمین، ۱۰ درصد، شرکت سرمایهگذاری گنجینه شایستگان، ۱۰ درصد، شرکت ارتباطات سیار ایران، ۱۰ درصد، شرکت سرمایهگذاری نگین خاتم ایرانیان، ۱۰ درصد، شرکت شهریار مهستان، ۸.۹ درصد.
این بانک برای انتقال حسابها از صندوق به بانک مراحلی را طی کرد که از جمله آن میتوان به این موضوع اشاره کرد که این بانک دستورالعملی را برای تبدیل صندوق به بانک با مشارکت تعاون و نظارت و تائید ستاد مشترک سپاه تهیه کرد. سپس داراییهای منقول و غیر منقول و سایر دارایی های صندوق با استفاده از کارشناسان رسمی و تحت نظارت سازمان خصوصی سازی، شناسایی سرقفلی و حقوق معنوی صندوق را ارزیابی و اسناد انتقال بخش عمدهای از دارایی ها و بدهیهای صندوق به بانک انصار را صادر کرد. تبلیغات و اطلاع رسانی انجام شده در این راستا برای آگاهی همگانی انجام شد و از مراحل اول یعنی خرید اولیه سهام بانک جهت تشکیل هیئت موسس تا برگزاری مجمع هیات موسس و پذیره نویسی و اطلاع رسانی در خصوص تبدیل موسسه انصار به بانک انصار و برند سازی و معرفی خدمات بانک انجام گرفت. بانک انصار در تاریخ 1389/8/3 با شماره 374528 در اداره ثبت شرکتها و موسسات غیر تجاری به ثبت رسید و شخصیت حقوقی آن شکل گرفت و نهایتاً با نامه شماره 59204 تاریخ 1389/3/20 بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران بعنوان یازدهمین بانک خصوصی کشور فعالیت خود را آغاز نمود. کمک به ایجاد فضای رقابتی سالم ، تشویق پس انداز و سرمایه گذاری ، حفظ حقوق سرمایه گذاران، ایجاد زمینه رشد و توسعه اقتصادی از اهم مواردی است که مورد توجه مدیران و کارکنان این بانک است. در نهایت اینکه در ۱۲ اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۷ و مصادف با نیمه شعبان مؤسسه اعتباری ثامن در بانک انصار ادغام شد.

مدیران
مدیر عامل بانک انصار در حال حاضر مهدی رضایی است که در سال 1398 به این مهم منصوب شد. از جمله سوابق این فرد می توان به سوابق اجرایی در بانکهای گردشگری، پارسیان، شرکت ارتباط فردا و سرپرست اجرایی موسسه اعتباری ثامن را در پرونده او دید. مراسم معارفه مهدی رضایی، مدیر عامل بانک انصار با حضور دکترحسینی عضو هیأت مدیره بانک سپه و رییس هیأت مدیره بانک انصار، آقای رضایی عضو هیأت مدیره بانک انصار، دکتر فرحی عضو هیأت مدیره بانک سپه و جانشین هیأت مدیره بانک انصار و دکتر ابراهیمی مدیرعامل سابق بانک انصار برگزار شد. برگزاری جلسه معارفه پیرو مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده بانک انصار برگزارشد که در آن، آقای مهدی رضایی سرپرست اجرایی موسسه اعتباری ثامن در کنار آقایان حسینی، فرحی، سعیدی مدنی و فروتن به عنوان عضو هیأت مدیره جدید بانک انصار انتخاب شده بود.
سیاست های کلی بانک انصار
1- رعایت ضوابط و مقررات قانونی و شرعی
2- تقویت قانون گرایی، وجدان کاری، خودباوری، روحیه کاری جمعی و تعاون، ابتکار، درستکاری،
3- قناعت، پرهیز از اسراف و اهتمام به ارتقاء کیفیت در خدمات قابل ارائه در حوزه های مختلف
4- کمک به تحقق اقتصاد اسلامی و بانکداری اسلامی و سیاست های کلی کشور در حوزه اقتصاد
5- افزایش رضایت مندی ذینفعان
6- افزایش بهره وری
7- استفاده از سیستم های مکانیزه وصرفه جوئی دربه کارگیری نیروی انسانی جدید
8- واگذاری امور غیربانکی به بخش خصوصی(برون سپاری)
9- تقویت نظارت و کنترل و بهنگام نمودن آن
چشم انداز
چشم انداز بانک انصار در افق 1404 تحت گفتههای سایت این بانک به این صورت تعریف شده است.
1- پیشگام در توسعه بانکداری اسلامی
2- پایبند به ارزش های انقلاب اسلامی در زمینه عدالت اقتصادی
3- سرآمد در ارائه خدمات بانکداری نوین
4- برخوردار از سرمایه انسانی توسعه یافته
5- نوآور و خالق ارزش های نو برای مشتریان و سایر ذی نفعان
مأموریت
بانک انصار ماموریت خود را با بهره گیری از قابلیتها، ظرفیت ها و شایستگیهای خود به عنوان نماد خدمت و اعتبار به صورت زیر تعریف کرده است:
1- شبکه گسترده و بهره مند از سامانه های نوین بانکی
2- برخوردار از روش های کارآمد اعتبارسنجی مشتریان
3- قابلیت جذب منابع از مشتریان ویژه
4- کارکنان متعهد و جهادی
5- نظام قابل اعتماد نظارت و کنترل
6- پیشتاز در توسعه سنت قرض الحسنه
بانک خواهان این است که موارد را از طرق زیر به دست آورد.
1- فعالیت در بازارهای پولی و سرمایه ای داخلی و بین المللی
2- کشف و برآورده نمودن نیازها و انتظارات مشتریان
3- ورود به بازارهای جدید
4- توسعه ی خدمات
انواع خدمات پولی و بانکی (ریالی و ارزی) شامل بانکداری خرد، اختصاصی، شرکتی، قرض الحسنه و مجازی منطبق با موازین بانکداری اسلامی را در داخل و خارج از کشور با بهره گیری از فناوری های روز دنیا، توانمندسازی و تکریم سرمایه انسانی مبتنی بر نوآوری و کارآمدی، به منظور مشارکت موثر در تقویت بنیان های اقتصادی جامعه اسلامی و نقش آفرینی در اقتصاد مقاومتی ارائه می نماید.
خدمات
خدمات بانکی بانک انصار به شرح زیر است:
-
انواع سپرده های سرمایه گذاری عبارتند از:
سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت (پشتیبان و روز شمار)، سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت ( 3، 6 و 9ماهه)، سپرده سرمایه گذاری بلند مدت 1 ساله.
- سپرده قرض الحسنه پس انداز شامل ( پس انداز حق عضویت، پس انداز عادی – پرداخت حقوق، پس انداز اختیاری. دارندگان حسابهای قرض الحسنه ، علاوه بر اجر معنوی از میلیاردها ریال جوایز قرعه کشی ، بهره مند می گردند.)
- تسهیلات بانکی مانند طرح عقیق و رضوان و …
در طرح عقیق مشتریان بانک انصار می توانند حداکثر تا میزان 10 میلیارد ریال تسهیلات دریافت کنند. این نوع سپرده از نوع قرض الحسنه جاری بدون دسته چک است و مدت بازپرداخت آن 100 ماهه و نرخ سودی که به آن تعلق میگیرد 8 تا 18 درصد است.

-
ضمانتنامه بانکی
بانک انصار به منظور ارائه خدمات جامع به مشتریان خود ، نسبت به ارائه خدمات اعتباری طبق موارد ذیل اقدام می نماید. بانک انصار با هدف تکمیل چرخه خدمات رسانی مـورد نـیاز مشتریان، نسبت به صدور انـواع ضمانت نامه بانکی مانند: شرکت درمناقصه و مزایده، حسن انجام کار، استرداد پیش پرداخت ها، استرداد کسور وجه الضمان، حسن انجام تعهد، گمرکی، سایر ضمانت نامه ها بر اساس در خواست مشتری اقدام می نماید.
- پس انداز عادی
- پس انداز اختیاری
- خدمات اعتباری
- تسهیلات حق عضویت
- تسهیلات جاری کلان
- تسهیلات فروشگاهی
- کارت های بانکی
شامل کارت نقدی، کارت اعتباری، کارت هدیه، بن کارت، کارت شهروندی است. بانک انصار به منظور ارائه خدمات جامع به مشتریان خود، نسبت به ارائه خدمات مبتنی بر سپرده و کارت از طریق کانال های حضوری و غیر حضوری طبق موارد ذیل اقدام می نماید.
-
خدمات کانال های بانکداری مدرن(اینترنت بانک، همراه بانک، آنی بانک، تلفن بانک)
انتقال وجه(عادی، پایا، ساتنا، کارت به کارت و…)، خرید شارژ، پرداخت قبوض و جرایم رانندگی، گزارش موجودی و گردش سپرده، خدمات چک و کارت، افتتاح حساب و … .
-
اعتبار اسنادی
خدمات دستگاه های خودپرداز و خود دریافت:
- دریافت وجه نقد
- واریز وجه نقد
- انتقال وجه کارتی و سپرده ای
- خرید شارژ
- پرداخت قبوض و جرایم رانندگی
- گزارش موجودی و گردش سپرده
- خدمات بدون کارت
خدمات دستگاه های پیشخوان بانکی:
- انتقال وجه کارتی و سپرده ای
- خرید شارژ
- پرداخت قبوض و جرایم رانندگی
- گزارش موجودی و گردش سپرده
- خدمات ارزش افزوده(خدمات رستورانی، بیمارستانی و درمانی، داروخانه ها، شارژ ساختمان ها و مجتمع ها و…)
خدمات چک:
- صدور دسته چک سامانه صیاد
- خدمات پشتیبانی چک (وصول چک،انسداد، ابطال و….)
- صدور/وصول/ ابطال چک های بانکی و بین بانکی
بانکداری دیجیتال
بانکداری دیجیتال بانک انصار شامل موارد زیر است:
- اینترنت بانک
- پیشخوان اینترنتی
- همراه بانک انصار
- اپلیکیشنهای موبایلی مانند آپان
- فعالسازی و بازیابی خدمات نوین
- استعلام و پرداخت قبض همراه اول
- خرید شارژ تلفن همراه
- خرید بسته اینترنتی تلفن همراه
- پرداخت قبض و اقساط با کارت
- خودپرداز
- کارتهای بانکی
- نشان پرداخت
- کیف پول الکترونیک
- تلفن بانک
- بانک آفیسر
- درخواست تسهیلات
- صورتحساب اینترنتی
- پرداخت عوارض آزاد راه
- حواله الکترونیکی بانکی سحاب
- ربات هوشمند پاسخگو

شرکتهای وابسته
پروژه بزرگ و گسترده «اطلس مال» یکی از نمادهای این بانک است. بانک انصار در حال حاضر 9 شرکت زیر مجموعه خود دارد که شامل شرکت های زیر است:
- شرکت سامانه الکترونیک انصار (یکی از محصولات این شرکت، کارت شهروندی انصار است. کارت شهروندی انصار، یک کارت الکترونیکی کوچک با قابلیتهای بزرگ است که بهعنوان اولین کارت پرداخت الکترونیک شهروندی در کشور تعریف و در شهر شیراز مورد بهرهبرداری قرار گرفت)
- شرکت سامانه الکترونیکی هوشمند راهبرد ایرانیان (این شرکت با نام تجاری سامانه الکترونیکی هوشمند راهبرد ایرانیان(ساهرا)، که زیرمجموعه هلدینگ شرکت تعاونی مصرف کارکنان بانک انصار است، دارای مجوز فعالیت در زمینه طراحی، تامین کالا، نصب، فروش، راه اندازی، گارانتی، بازرگانی، سرویس و نگهداری سیستم های حفاظتی و امنیتی و همینطور هوشمندسازی است که در سطح کشور مشغول به فعالیت و خدمت رسانی است.
- شرکت نوین پدیده انصار
- شرکت مادر تخصصی کارکنان بانک انصار
- سرمایهگذاری دانایان پارس
- سرمایهگذاری ایرانیان اطلس (ایرانیان اطلس، ارزشآفرینی و سودآوری از طریق فعالیت در صنعت ساختمان و خلق بناهای برتر و ماندگار را بهعنوان ماموریت خود تلقی نموده است و با طراحی و اجرای ساختمانهای شاخص و با کیفیت، زیبا، پایدار و واجد ارزشهای معماری، و رعایت قوانین ملی و استانداردهای فنی و زیست محیطی می کوشد تا شرایط زندگی آرمانی برای هموطنان عزیز مهیا کند. ایرانیان اطلس، مصمم است تا پروژه های خود را با استفاده از آخرین و مدرنترین فناوری ها، تجهیزات، روشها و بهره گیری از سامانه های نوین مدیریتی و فنی در حوزه های مختلف طراحی، اجرا و فروش در بازارهای رقابتی ارائه نماید. آنچه ایرانیان اطلس را از دیگر مجموعه های فعال در کشور متمایز می کند، برخورداری از توانمندیها و شایستگیهایی است که در قالب فرهنگ غنی سازمانی مبتنی بر اخلاق مداری، دانش محوری و کارآمدی سازمانی نمود پیدا می کند.)
- فناوران حفیظ سامانه
- لیزینگ انصار (این شرکت با شعار اندیشه امروز، سرمایه فردا در کار محصولاتی مانند خودرو، تجهیزات صنعتی و پزشکی، ملک و خدماتی مانند صدور نامه و مجوز، بیمه و خسارت و تسویه حساب است).
- صرافی انصار

نشانی و اطلاعات
تهران -خیابان پاسداران شمالی – نرسیده به صاحبقرانیه پلاک 539
تلفن : 021 – 22815280-5
صندوق پستی 19575-497
مرکز خدمات مشتریان : 096300
مرکز امداد هریم (رمز یکبار مصرف) : 021-44466500-5