بانک و بیمهمنتخب سردبیر

معرفی بانک دی ، بانک ارزش آفرین

بانک دی

یکی از بانک هایی که در قالب شرکت سهامی عام و در زمینه بانکداری خرد و بانکداری سرمایه گذاری در سال 1389 تاسیس شد بانک دی است. این بانک دارای سهام مختص به خود است که در بازار فرابورس ایران داد و ستد می‌شود. با معرفی این بانک ایرانی با برات نیوز همراه باشید.

آمار و ارقام بانک دی در یک نگاه

بانک دی با دارا بودن 91 شعبه و حدود 1100 کارمند یکی از بانک‌های وابسته به بنیاد شهید و امور ایثارگران است. اگر بخواهیم نامگذاری این مجموعه را معنی کنیم باید بگوییم که این نام از واژه دی در تاریخ ایران باستان برداشته شده که به معنای آفریدن، ساختن و بخشودن است و دادار در فارسی از همین ریشه گرفته شده ‌است.  درآمد این بانک تا سال 96 به میزان 22787 میلیارد ریال بوده است. بانک دی در سال ۱۳۹۴ به شبکه جهانی سوئیفت پیوست و در همین سال دی موفق به دریافت نشان مسئولیت پذیری اجتماعی در کنفرانس ملی برند پایدار شد. سرمایه اولیه بانک مبلغ ۲،۰۰۰ میلیارد ریال بوده و طی دو مرحله به مبلغ ۵،۰۰۰ میلیارد ریال رسیده است. شرکت در نظر دارد افزایش سرمایه ۱۰۰ درصدی طی دو مرحله را اجرا کند که در مرحله اول سرمایه از ۵،۰۰۰ به ۶،۵۰۰ میلیارد ریال از محل سود انباشته و در مرحله دوم از ۶،۵۰۰ به ۱۰،۰۰۰ میلیارد ریال از محل مطالبات و آورده نقدی افزایش پیدا خواهد کرد. بانک دی در رتبه‌بندی ۱۰۰ شرکت برتر ایران در جایگاه پنجاه و ششم قرار دارد.

ایده تاسیس این بانک زمانی مطرح شد که مسئولیت ارائه خدمات به جانبازان، از بنیاد مستضعفان تفکیک و به بنیاد شهید سپرده شد. بدین ترتیب ارائه خدمات مالی به جانبازان و خانواده شهدا، یکی از اولویت‌های کاری این بانک به‌شمار می‌آید. از سهامداران عمده این بانک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: شرکت آتیه‌سازان دی، ۴.۴ درصد، سازمان اقتصادی کوثر، ۲.۷ درصد، شرکت سرمایه‌گذاری کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، ۱.۲۸ درصد.
بانک دی مهم‌ترین مخاطرات موثر بر عملکرد شرکت را به شرح زیر شناسایی کرده است: ریسک نوسانات نرخ جذب منابع و تامین مالی، ریسک کیفیت محصولات و خدمات قابل ارائه، ریسک نوسانات نرخ ارز،  ریسک تغییرات نرخ تسهیلات اعطایی، ریسک اقبال مشتریان به خدمات و محصولات جایگزین، ریسک مربوط به عوامل بین المللی و یا تغییر محیط مقرراتی،  ریسک تجاری، ریسک نقدینگی.

حدود ۹۶ درصد تسهیلات اعطایی شرکت در قالب مشارکت مدنی بوده است. شرکت در سال ۹۳ مبلغ ۱۰،۲۳۷ میلیارد ریال سود تسهیلات اعطایی شناسایی کرده است. همچنین ۶،۰۵۷ میلیارد ریال سود سپرده‌های مدت‌دار بانک نزد بانک‌های داخلی بوده است. همچنین بانک مبلغ ۶،۲۴۵ میلیارد ریال سود غیر مشاع داشته که عمدتا فروش دارایی ثابت بوده است. لازم به ذکر است شرکت هر سال مقداری از سود را توسط فروش دارایی ثابت محقق می‌سازد. برای سال ۹۴ نیز رقم ۲،۲۱۰ میلیارد ریال از این محل سود پیش بینی کرده که از بابت واگذاری ملک تجاری اداری نوبخت و ملک کوهستان پارک مشهد است. در سال ۹۳ حدود ۷۰ درصد درآمد شرکت مشاع و حدود ۳۰ درصد آن غیر مشاع بوده است.

معرفی بانک

بانک دی به موجب مجوزهای مورخ ۸۷/۱۲/۲۶ و ۸۹/۲/۱۵ صادره توسط بانک مرکزی و مجوز مورخ ۸۸/۹/۳۰ صادره از بورس اوراق بهادار نزد اداره کل ثبت شرکت‌ها و موسسات غیر تجاری ثبت شده است. مجوز فعالیت بانک در تاریخ ۸۹/۲/۲۸ از سوی بانک مرکزی صادر شده است. شرکت در تاریخ ۹۰/۲/۱۴ در فرابورس پذیرفته شده است. بانک دی در وبسایت خود بانکش را این طور معرفی می‌کند: براساس قانون اجازه تأسیس بانک‌های غیر دولتی مصوب بیست و یکم فروردین ماه سال هزار و سیصد و هفتاد و نه، مستند به ماده 98 قانون برنامه پنج ساله سوم توسعه اقتصادی، ‌اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و در چارچوب قانون پولی و بانکی کشور مصوب تیرماه سال هزار و سیصد و پنجاه و یک، قانون عملیات بانکی بدون ربا مصوب سال 1362، و با رعایت قانون اصلاح قسمتی از قانون تجارت مصوب بیست و چهارم اسفند ماه هزار و سیصد و چهل و هفت شمسی و همچنین با رعایت سایر قوانین جاری و با هدف تسهیل و فراهم ساختن امکان مشارکت گسترده و فراگیر ملی و مردمی در تمامی فعالیت های سازنده، مثمر ثمر و موجه اقتصادی و مالی بویژه در زمینه های پولی، مالی و بانکی تشکیل و اداره می گردد.

تحقق هدف مذکور مستلزم تجهیز منابع مالی از طریق جذب سپرده ها، اخذ تسهیلات و استفاده از سایر ابزارهای پولی و مالی و تخصیص آنها برای اعطای تسهیلات اعتباری و سرمایه گذاری در رشته های مختلف اقتصادی است. بانک دی در راستای تحقق اهداف خود، به انجام کلیه عملیات مجاز پولی، مالی و بانکی (ریالی و ارزی) در چارچوب قوانین و مقرارت جاری کشور و قانون عملیات بانکی بدون ربا در حوزه جغرافیایی مورد عمل خود، اقدام خواهد نمود. موضوع فعالیت اصلی شرکت عبارت است از اینکه: بانک در چارچوب قانون پولی و بانکی کشور، قانون عملیات بدون ربا و سایر قوانین ذیربط، مقررات ناظر بر عملیات مجاز بانکی و سایر مصوبات شورای پول و اعتبار و دستورات بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و با اخذ مجوزهای لازم، مجاز به انجام فعالیت‌های زیر است:

– قبول سپرده

– صدور گواهی سپرده عام و خاص

– ارایه چک و خدمات مربوط با آن طبق قانون صدور چک

– انجام عملیات بین بانکی

– انجام عملیات اعتباری مصرح در قانون عملیات بانکی بدون ربا و آیین نامه‌های مربوطه

– ارایه انواع ابزارهای پرداخت

– دریافت، پرداخت، نقل و انتقال وجوه ریالی و ارزی

– انجام امور نمایدگی به منظور جمع آوری وجوه، انواع قبوض خدمات شهرداری، ودایع و غیره

– گشایش انواع اعتبار اسنادی و صدور ضمانت‌نامه

– ارایه خدمات بانکی الکترونیکی از جمله صدور انواع کارت‌های الکترونیکی

– قبول و نگهداری اشیای گرانبها، اسناد و اوراق بهادار و اجاره صندوق امانات به مشتریان

بانک دی
مجوز فعالیت بانک دی در تاریخ ۸۹/۲/۲۸ از سوی بانک مرکزی صادر شده است.

چشم انداز و ماموریت‌ها

ماموریت بانک دی ارزش آفرینی مستمر برای تامین منافع ذی نفعان و صیانت از سرمایه های ایثارگران از طریق ارائه راهکارهای مالی است. بانک دی این کار را با یک گروه مالی منسجم و شریکی مورد اعتماد در ارائه خدمات پولی و مالی و تامین منافع ذی نفعان، تلاش برای ارزش آفرینی برای ذی نفعان به ویژه سهامداران و صیانت از سرمایه های جامعه ایثارگران، توسعه کسب و کار در حوزه بانکداری شرکتی و اختصاصی و همچنین سرمایه گذاری در حوزه‌های سودآور همسو با رشد اقتصاد ملی است. رویکرد بانک دی توجه به بهترین تجارب، بهینه کردن منافع مالی و سرمایه‌های انسانی، مشتری مداری و به کار گیری فن آوری روز صنعت بانکداری است.

بانک دی بر آن است تا به عنوان یک بانک تجاری پایبند به اصول و اخلاق حرفه ای و تخصصی بانکداری، با به کارگیری دانش و علم بانکداری، تجربه مدیریتی و عملیاتی بانکی در داخل و خارج از کشور و بویژه خلق مزیت های رقابتی منحصر به فرد و متمایز در شبکه بانکی کشور ، ارایه خدمات مالی و پولی همه جانبه و یکپارچه در چارچوب قانون عملیات بانکی بدون ربا، مدیریت بهینه و درست ریسک های اعتباری، بازار و عملیات در فعالیت های بانکی، و به طور کلی شناخت نیازمندیهای مشتریان سریع تر از رقبا و پاسخگوئی مؤثر و کارآمدتر از رقبا به این نیازها؛ در طول یک برنامه 5 ساله در جمع سه بانک خصوصی تراز اول جمهوری اسلامی ایران قرار گیرد .

موضوعات مورد نظر در چشم انداز بانک دی نیز عبارت اند از :

  • قرار گرفتن در بین 5 بانک برتر خصوصی از لحاظ شاخص سود با کیفیت و پایدار.
  • افزایش سهم درآمدهای حاصل از فعالیت‌های واسطه گری مالی و کارمزدی و کاهش قیمت تمام شده پول به منظور سودآوری عملیاتی. 
  • بهینه سازی ساختار ترازنامه به منظور ایجاد روند پایدار در سودآوری عملیاتی و خلق ارزش برای سهامداران
  • ایجاد شفافیت اطلاعاتی برای سهامداران و حرکت پایدار به سوی حاکمیت شرکتی و پایبندی به مسئولیت‌های اجتماعی
  • ایجاد بانکی پایبند به اخلاق حرفه ای بانکداری و توان ارزش آفرینی متمایز نسبت به سایر بانک‌های غیر دولتی برای گروه‌های ذینفع بالاخص سهامداران
  • ایجاد بانکی با مزیت رقابتی منحصر به فرد در شبکه بانک های خصوصی کشوراز طریق ارائه خدمات و محصولات جدید و بکارگیری نیروی انسانی خلاق و نوآور
  • فعالیت بعنوان بانک خصوصی تمام عیار (Full Service Bank) برای حل مشکلات پولی و سرمایه ای مشتریان تحت قانون عملیات بانکی بدون ربا
  • ایجاد موسسه مالی چندمنظوره (Conglomerate Financial Holding Company)به منظور مدیریت بهینه ریسک و متنوع سازی سبد درآمدی بانک از طریق پاسخگویی سریع، موثر و فراتر از نیاز مشتریان نسبت به رقبا و ایجاد مزیت رقابتی پایدار
  • قرار گرفتن در زمره سه بانک خصوصی تراز اول جمهوری اسلامی ایران و مطرح شدن به عنوان یک بانک معتبر در سطح بین المللی در یک دوره برنامه ریزی 5-3 ساله

خدمات بانک دی

این خدمات شامل موارد زیر است. 

تسهیلات ارزی

  • اعتبارات اسنادی
  • ضمانت نامه های ارزی

سپرده ها و خدمات ارزی

  • معرفی خدمات
  • حساب های ارزی
  • حواله های ارزی
  • نرخ سود سپرده ارزی

تسهیلات ریالی

  • ضمانت نامه ها
  • قراردادهای تسهیلات
  • طرح ره آورد ارزش آفرین
  • طرح دی کارت کالای ایرانی
  • طرح صدرا ارزش آفرین
  • طرح شکوه ارزش آفرین
  • طرح صبا ارزش آفرین

سپرده‌ها و خدمات ریالی

  • انواع حساب ها
  • نرخ سود سپرده ها

خدمات الکترونیک

خدمات الکترونیک
همراه بانک دی، برای ارائه خدمات الکترونیک آماده خدمت است

شرکت‌های زیر مجموعه بانک دی

بانک دی جزو ثروتمندترین بانک‌های خصوصی ایران به حساب می‌آید اما به دلیل مدیریت غلط منابع این بانک پس از بانک سرمایه در جایگاه دوم زیانده‌ترین بانک‌های ایران با زیانی بیش از ۸ هزار و ۱۹۰ میلیارد تومان قرار گرفته‌است. از جمله دارایی‌های این بانک می‌توان نیروگاه دماوند، کوهستان پارک مشهد، زمین مترو صادقیه تهران، مجتمع فرهنگی تفریحی چشم تهران، شرکت سرمایه‌گذاری بوعلی و موارد بسیاری اشاره کرد. همچنین شرکت اصلی ۱۰۰ درصد سهام شرکت نیروی برق دماوند را نیز از بنیاد شهید خریداری کرده و آن را به دو زیر مجموعه خود (توسعه دیدار و عمران و مسکن آباد دی) واگذار نموده است. بانک دی نیز از محل مدیریت دارایی‌ها در گزارش ۶ ماهه مبلغ ۱،۴۶۴،۳۹۰ میلیون ریال سود از محل این واگذاری شناسایی نموده است. بانک دی طی اطلاعیه شفاف سازی اعلام کرده که این واگذاری به دو شرکت فرعی با مالکیت کامل بانک اتفاق افتاده، اما تحصیل سهام شرکت برق دماوند صرفا منجر به تعدیل ایجادی بین سرفصل‌های درآمدی بانک (کاهش حجم سود تسهیلات و افزایش حجم سود سرمایه‌گذاری‌ها) خواهد شد و تاثیر با اهمیتی در پیش بینی سود سال ۹۴ نخواهد داشت. بانک دی از میان شرکت‌های بورسی ۴۷ درصد سهام شرکت سرمایه‌گذاری بوعلی را نیز دارا است. هر یک از شرکت‌های زیر مجموعه بانک دی نیز دارایی‌ها و شرکت‌های زیر مجموعه بسیاری دارند که ارزش هر کدام از آنها نیز هزاران میلیارد ریال تخمین زده می‌شود. شرکت‌های غیر بورسی زیر مجموعه نیز شامل شرکت‌های خدمات ارزی و صرافی دی، شرکت لیزینگ بانک دی، شرکت خدمات پشتیبانی دیدار ایرانیان و کارگزاری بانک دی است که بانک مالک ۱۰۰ درصدی شرکت‌های صرافی، لیزینگ، دیدار و مالک ۹۸ درصدی کارگزاری است.

کارگزاری بانک دی

شرکت کارگزارى بانک دى (سهامى خاص) در تاریخ ۷۹/۵/۵ تحت شماره ۱۶۴۹۶۰ و با نام شرکت کارگزارى سهم اندیش در اداره ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتى تهران به ثبت رسید و سپس تحت نامه شماره ۱۰۶۰۴ مورخ ۱۳۸۷/۲/۲۳ نزد سازمان بورس و اوراق بهادار ثبت شد.این کارگزارى از تاریخ ۱۳۹۱/۱/۱۵ با دریافت اجازه انتقال مالکیت و پس از انتقال سهام شرکت کارگزارى سهم اندیش به بانک دى با نام کارگزارى بانک دى فعالیت مى کند. سرمایه ثبت شده و پرداخت شده شرکت ۲۰۰ میلیارد ریال است.

بیمه دی

شرکت بیمه دی (سهامی عام) در سال 1383 با اخذ مجوز رسمی از بیمه مرکزی ایران و شورای عالی بیمه، با شماره ثبت 241511 در اداره ثبت شرکت‌های تهران به منظور ارایه خدمات بیمه‌ای در رشته‌های مختلف به ثبت رسید. این شرکت با بهره‌مندی از کارشناسان متخصص و متبحر صنعت بیمه و همچنین گسترش شبکه فروش خود در تمامی نقاط کشور با سرلوحه قراردادن شعار تعهد، تخصص و نوآوری به طور مستمر سعی در ارایه خدمات بهینه و مطلوب به بیمه‌گذاران خود را نموده است. بیانیه ماموریت این شرکت اطمینان و آرامش خاطر جامعه با راهکارهای نو از راه جبران یا کاهش مخاطرات و چشم انداز آن پدیده محبوب مشتریان و پربازده‌ترین شرکت صنعت بیمه است.

بیشتر بخوانید:  نگاهی به تاریخچه بانک مسکن، چهارمین بانک دولتی ایران

صرافی دی

شرکت خدمات ارزی و صرافی دی با کسب مجوزهای لازم از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و تائید هیات مدیره در 22 بهمن ماه سال 1394 همزمان با  سالروز پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی با حضور مدیر عامل محترم بانک دی بازگشایی و فعالیت رسمی خود را در بازار ارزی و اقتصادی کشور آغاز کرد.

خدماتی که این صرافی انجام می‌دهد شامل حواله و اسکناس، آرشیو نرخ ارزها و عیره است. زمینه دقیق فعالیت این شرکت شامل موارد زیر است:

  • خرید و فروش نقدی ارز و مسکوک طلا و نقره
  • ارائه خدمات ارزی برون مرزی از طریق کارگزاران مجاز خارج از کشور
  • تامین ارزهای موردنیاز سایر صرافی های مجاز
  • صدور انواع حوالجات ارزی
  • تحلیل و گزارشات مناسب در زمینه بازار ارز و طلا
  • نقل و انتقال ارز از جمله عملیات مربوط به حواله های ارزی از طریق بانک ها و موسسات اعتباری
  • اخذ تسهیلات مالی و اعتباری از بانکهای دولتی و غیر دولتی و سایر موسسات مالی و اعتباری
  • اعلام نرخ لحظه انجام حواله داخلی و خارجی
شرکت خدمات ارزی و صرافی دی با کسب مجوزهای لازم از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در 22 بهمن ماه سال 1394 فعالیت رسمی خود را در بازار ارزی و اقتصادی کشور آغاز کرد.

شرکت توسعه دیدار ایرانیان

 این شرکت در تاریخ ۱۳۸۸/۲/۲۸ به عنوان شرکت سهامی خاص تاسیس به ثبت رسید. این شرکت از واحدهای فرعی بانک دی محسوب می‌شود. اهم فعالیت‌های این شرکت عبارتست از ارائه خدمات فنی و مهندسی و ساختمانی، انجام عملیات تجاری اعم از صادرات و واردات، خرید و فروش ماشین آلات صنعتی، کشاورزی و ساختمانی، راه سازی و خرید و فروش اموال منقول و غیر منقول و غیره.

فعالیت شرکت از بدو تاسیس تا آذر ۱۳۹۰ عمدتا مکان‌یابی و تجهیز شعب بانک دی بوده و از سه ماهه چهارم سال ۹۰ عمالیت شرکت بر فعالیت‌های موضوع قرارداد کارگزاری بین شهرداری‌های مناطق تهران و سازمان املاک و مستغلات شهرداری تهران از یکسو و بانک دی از سوی دیگر تمرکز یافته است. موضوع قرارداد مزبور نیز به طور خلاصه عبارت است از کارسازی مطالبات صاحبان املاک و مستغلات واقع در طرح‌ها و پروژه‌های عمرانی از شهرداری تهران تا سقف ۱۵،۰۰۰ میلیارد ریال است. حق کارگزاری جمعا ۵۰ درصد (۳ درصد سهم بانک دیو ۲ درصد سهم شرکت) بوده است.

تازه های برات نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید