اخبار اقتصادیمنتخب سردبیر

سفرهای هوایی 60 میلیارد تومان بدهی دارند

بدهی ایرلاین ها

بدهی ایرلاین ها به ۶۰ میلیارد تومان رسیده است. به گزارش برات ‌نیوز ، حرمت‌الله رفیعی حدود دو ماه پیش به شرکت‌های هواپیمایی خارجی و داخلی اعتراض کرد و نسبت به برخورد آن‎هاو عدم پرداخت بدهی‌های مردم انتقاداتی داشت. وی اعلام کرد: بدهی ایرلاین ها به مردم و آژانس های مسافرتی ۴۰۰ میلیارد تومان است.

اظهارات او با واکنش تند سازمان هواپیمایی روبه‌رو شد؛ رضا جعفرزاده، سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری، اذعان داشت که رقم ۴۰۰ میلیارد تومان، رقمی غیرمستند بوده و اظهارات رفیعی را رد کرد و گفت: تا امروز بیش از هشت‌هزار میلیارد ریال توسط شرکت‌های هواپیمایی داخلی و خارجی بدون کسر هزینه لغو سفر به مسافران بازگردانده‌ شده است.

مقصود اسعدی سامانی، دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی، همان روزها در واکنش به اظهارات رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی اعلام کرد که بیش از ۹۵ درصد بهای بلیت هواپیما که مردم در ایام شیوع ویروس کرونا مسترد کرده‌اند به آن‌ها بازگردانده شده است.

از میان ۱۷ ایرلاین داخلی، ۱۵ شرکت هواپیمایی تمامی بدهی خود را پرداخت کرده و دیگر هیچ بدهی‌ای به مردم ندارند. همچنین شرکت هواپیمایی ایران ایر نیز بابت مسترد شدن بلیت‌ها، حدود ۱۷۰ میلیارد تومان به مسافران بازگردانده است. تنها بخشی که هنوز بدهی‌هایی به مردم دارند، تعدادی از پروازهای خارجی هستند که هم‌اکنون در حال اقدام برای برگرداندن پول مشتریان هستند.

بیشتر بخوانید: بدترین سال برای خطوط هواپیمایی ؛ کرونا

با این حال رفیعی ادامه می‌دهد: پس از مصاحبه مذکور، برخی از ایرلاین‌های داخلی و خارجی از ترس این که قوه قضاییه وارد ماجرا شود، بخشی از بدهی‌های خود را تسویه کردند و میزان این بدهی حالا به ۶۰ میلیارد تومان رسیده است. بیشتر بدهی شرکت‌های هواپیمایی داخلی پرداخت شده و شرکت‌های هواپیمایی خارجی هم حدود سه چهارم بدهی‌های خود را پرداخت کرده‌اند.

قرار بود در تاریخ دهم تیرماه جلسه‌ای به‌منظور پیگیری این بدهی‌های معوقه از سی شورای صیانت، هماهنگی و پیشگیری از آسیب های دفاتر خدمات مسافرتی انجام شود. رفیعی در رابطه با این جلسه می‌گوید: این شورا حدود شش ماه است که در این انجمن تشکیل شده و نمایندگان قوه قضاییه، سازمان تعزیرات حکومتی، سازمان حمایت از مصرف کننده، واجا و ناجا، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و سازمان هواپیمایی در آن حضور خواهند داشت و قرار است به شکایت آژانس ها از ایرلاین‌هایی که بعد از گذشت ۵ ماه از لغو سفرها، هنوز بدهی‌های خود را تسویه نکرده اند، پرداخته شود.

بیشتر بخوانید: 31 تیرماه اولین پرواز تهران-استامبول بعد از کرونا

رفیعی درباره بدهی هتل‌ها هم اعلام کرد: هتل‌های داخلی تقریبا بدهی ندارند و شکایتی از آن‌ها مطرح نیست. بیشترین بدهی‌ها مربوط به هتل‌های خارج از کشور است که مردم پس از شیوع ویروس کرونا و بسته شدن مرزها، نتوانستند سفر بروند و از خدماتی که خریده بودند استفاده کنند. هرچند که معتقدم پول مردم دست هتل‌های خارجی نیست و در حساب کارگزاران و به عبارتی واسطه‌های خرید است که پاسخگوی مردم و آژانس‌ها هم نیستند و باید به این موضوع رسیدگی شود.

تازه های برات نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید