ویروس کرونا، ضررهای اقتصادی فراوانی را با خود به همراه آورده است. در این میان، دولتها خود را موظف به وضع قوانین جدید برا حمایت از نیروی کاری در طول این دوره میدانند. در حال حاضر، حدود ۸.۹ میلیون نفر از نیروهای کاری در انگلستان، تحت بستههای حمایتی قرار گرفتهاند. این عدد برابر با یک چهارم نیروی کاری بریتانیا است. طرحی که هزینههایش به ۱۹/۶ ملیارد پوند رسیده است. در این مطلب برات نیوز با جزئیات این بسته حمایتی همراه شما خواهیم بود.
جزئیات بسته حمایتی دولت انگلستان
این طرح که برای مقابله با اثرات مخرب ویروس کرونا ارائه شده است، به کارکنان این امکان را میدهد که ۸۰ درصد از حقوق ماهانه خود تا سقف ۲۵۰۰ پوند را دریافت کنند. علاوه بر این، بسته حمایتی مشابهای برای افراد خود اشتغال هم طراحی شده است. این بسته که تحت عنوان SEISS شناخته میشود حدود ۲/۶ میلیون نفر را با هزینهای ۷/۵ میلیون پوندی تحت پوشش خود قرار داده است. البته SEISS از لحاظ اجرایی دارای تفاوتهای محسوسی است. مثلا اینکه نحوه پرداختها در این بسته حمایتی، ۳ ماهه و معادل ۸۰ درصد از میانگین سود در این مدت است. افراد خود اشتغال میتوانند تا تاریخ ۱۳ جولای برای بهرهمند شدن از این بسته حمایتی، درخواست دهند.

بسته حمایتی کارکنان که نام طرح حفظ شغل ویروس کرونا روی آن گذاشته شده است، قرار بود فقط تا پایان جولای اجرا شود. اما با توجه به شرایط موجود، مدت اجرای آن تا پایان اکتبر تمدید شد. از اول جولای، کسب و کارهایی که از این بسته حمایتی استفاده کردهاند میتوانند کارکنان خود را به صورت پارهوقت به کار بگیرند. البته حتی در غیر این صورت هم، دولت به پرداخت ۸۰ درصد از حقوق ماهانه کارکنان بین ماههای ژوئن تا جولای ادامه خواهد داد. از ماههای آگوست تا اکتبر، پرداخت ۸۰ درصد از حقوق ماهانه ادامه خواهد داشت؛ با این تفاوت که سقف مبلغ پرداخت شده در هر ماه، کمتر خواهد شد. در این مدت، انتظار میرود که کارفرمایان، بقیه هزینهها را متحمل شوند.
بیشتر بخوانید: کمک داوطلبانه به تایلند برای جلوگیری از شیوع کرونا
هزینههای این بسته حمایتی
طبق آمار دفتر خزانهداری، انتظار میرود هزینه تلاشهای دولت انگلستان برای مقابله با اثرات مخرب کرونا از ۱۲۳/۲ ملیون پوند هم فراتر برود. این رقم معادل ۱۵/۲ درصد از کل اقتصاد انگلستان است. این بالاترین هزینه برای اقتصاد انگلستان پس از پایان جنگ جهانی دوم است. در آن سالها، این کشور هزینهای معادل ۲۲/۱ درصد از کل اقتصاد خود را متحمل شده بود.
در این میان افرادی هم هستند که به مخالفت با این بسته حمایتی پرداختهاند. آنها عقیده دارند این طرح موجب سوءاستفاده برخی از کارکنان شده و آن را به مثابه اوقات فراغتی برای آنها دانسته اند. اما مارتین لوئیس، کارشناس امور مالی، نظر دیگری در این رابطه دارد:
این بسته حمایتی به معنی ممنوع بودن قدم زدن در پارک، آفتاب گرفتن، خواندن کتاب یا گذراندن اوقات فراغت به شکل دلخواه نیست. بلکه فقط به این معنی است که در این شرایط، نباید مجبور به کار کردن برای تامین هزینههای خود باشید. ضمنا، تصمیم برای اینکه کدام دسته از کارکنان، مشمول این بسته حمایتی شوند بر عهده کارفرمایان است. پس این افراد، حتی اگر بخواهند هم اجازه کار کردن ندارند