چین در تلاش است تا خود را از رکود اقتصادی شدیدی که درگیرش است خلاص است. اما از آنجا که هنوز بقیه دنیا با ویروس همه گیر کرونا در حال مبارزه هستند، مسیر بهبود اقتصاد چین و سایر کشورها کند و طولانی به نظر می رسد. با برات نیوز همراه باشید.
رشد معکوس اقتصاد چین
به گزارش CNN، صادرات دومین اقتصاد بزرگ دنیا در ماه گذشته 3.3 % از لحاظ ارزش دلار آمریکا در مقایسه با سال گذشته کاهش یافته است. داده های منتشر شده از جانب گمرک در این هفته نشان داد که اقتصاد چین در ماه آوریل رشد معکوس 3.5 درصدی را تجربه کرده است.
تحلیلگران این رکود در اقتصاد چین را به تقاضای ضعیف در خارج از کشور نسبت دادند. در حالی که چین ماه ها پیش شروع به بازگشایی اقتصاد خود کرد، بسیاری از قدرتهای جهانی تنها شروع به برداشتن اقدامات سختگیرانه کسب و کارها کردند.
بهبودی در خانه برای چین نیز کاملا هموار نشده است. واردات ماه گذشته این کشور 16.7 % نسبت به سال گذشته کاهش داشته که بیشترین کاهش از ژانویه 2016 بوده و موجب رکود تقاضای داخلی شده است.
مسیر اقتصادی ضعیف چین
میتول کوتچا ، استراتژیست ارشد بازارهای نوظهور در TD Securities در یادداشتی تحقیقاتی روز دوشنبه نوشت: “داده های واردات نشانگر مسیر اقتصادی ضعیف این کشور است ، حتی هنگامی که چین شروع به افزایش هزینه های زیرساختی کرده است.”
چین – که حتی قبل از گسترش این ویروس با اقتصاد کندی دست و پنجه نرم می کرد – در تلاش است تا اقتصاد خود را از رکود خارج کند. این کشور ماه گذشته وعده داده بود امسال 3.6 تریلیون یوان (500 میلیارد دلار) در اقتصاد خود در زمینه کاهش مالیات ، پروژه های زیرساختی و سایر اقدامات محرک به عنوان بخشی از پیشنهاد ایجاد 9 میلیون شغل و برطرف کردن عواقب ناشی از بیماری همه گیر ، هزینه کند.
و نشانه هایی از بهبود تقاضا وجود دارد که توسط کمک های نقدی سخاوتمندانه به وجود آمده است. براساس داده های منتشر شده روز دوشنبه توسط اتحادیه اتومبیل های مسافربری چین ، فروش اتومبیل های مسافری در ماه می برای اولین بار طی 11 ماه گذشته افزایش یافت. این کشور در ماه گذشته 1.6 میلیون اتومبیل مسافری جدید فروخته است که نسبت به سال گذشته 1.8 درصد رشد داشته است.
تجارت، نقطه حساسی برای چین
اما تجارت هنوز یک نقطه حساس برای چین است، خصوصا تجارت با آمریکا که تشدید تنش ها با ایالات متحده آمریکا را در بر خواهد داشت. براساس اطلاعات Koecha از موسسه TD Securities ، داده های ماه می رکورد تجاری معادل 62.9 میلیارد دلار را نشان داد. رئیس جمهور دونالد ترامپ غالباً چین را به خاطر اعمال تجارت مازاد با ایالات متحده مورد انتقاد قرار داده است.
با این وجود اقتصاددانان موسسه Capital Economics انتظار دارند که صادرات چین قبل از آنکه در اواخر سال تثبیت شود، در کوتاه مدت کاهش یابد.
آنها در یک یادداشت تحقیقاتی روز دوشنبه نوشتند که انتظار دارند که کاهش رشد جهانی “در این سه ماه به پایین ترین حد خود برسد” ، و بستری برای صادرات در نیمه دوم سال 2020 شود.
این اقتصاددانان همچنین انتظار دارند که یکی از اقدامات محرک چین باید “بهبود چشمگیر در واردات باشد”.