بهگزارش برات نیوز، نشست خبری رونمایی از سامانه بیمه تامین اجتماعی برای دورکارها و کسبوکارهای مجازی، امروز شنبه ۱۴ تیر برگزار شد و با حضور رضا الفت نسب عضو هیات مدیره اتحادیه کشوری کسبوکار مجازی و ابراهیم شهابی، رئیس اداره تعمیم بیمههای اجتماعی سازمان تامین اجتماعی از این سامانه رونمایی شد.
افرادی که در کسبوکارهای مجازی مشغول به فعالیت هستند اما به صورت رسمی به استخدام آن کسبوکار درنیامدهاند، میتوانند از طریق این سامانه برای دریافت بیمه اقدام کنند. سازمان تامین اجتماعی نیز با بررسی اطلاعات افراد و طی فرایندهای قانونی متقاضیان را تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار میدهد و نرخ حقبیمه آنان نیز ۲۷ درصد تعیین میشود.
الفت نسب با اشاره به موضوع بیمه افراد شاغل دورکار اظهار کرد: از سال ٩٧ با ابلاغ آقای نوربخش، مدتی طول کشید تا سامانه هم از سوی اتحادیه کسبوکار و سازمان تامین اجتماعی آماده شود و با تعویق کرونا در نهایت امروز رونمایی شد. افراد شاغل در فضای دورکار که فاقد رابطه استخدامی با کسبوکارهای مجازی هستند از سامانه میتوانند درخواست خود را اعلام کنند.
وی افزود: در مرحله اول کسبوکارهای عضو اتحادیه که شامل ١٧٠٠ کسبوکار است مشمول شده و در قدم بعدی سایر افراد و کسبوکارها میتوانند استفاده کنند. متقاضیان فرم را پر کرده و با انتخاب شهر، منطقه اداره تامین اجتماعی مدنظر را انتخاب میکنند. کد پیگیری بعد از انتخاب به صورت سیستمی برای کسبوکار مربوطه ارسال و تایید یا عدم تایید صورت میگیرد.
بیشتر بخوانید: استعلام غیرحضوری اعتبار دفترچه بیمه تامین اجتماعی
عضو هیات مدیره اتحادیه کشوری کسبوکارهای مجازی ادامه داد: نکته درباره بیمه تامین اجتماعی برای دورکارها اینجاست که در سوابق شخص به عنوان فرد شاغل در فضای مجازی درج شده و به نام اتحادیه کشوری کسبوکارهای مجازی این بیمه ثبت میشود.
در ادامه نشست، ابراهیم شهابی اظهار کرد: بعد از معرفی افراد به سازمان تامین اجتماعی، فرایندی باید طی شود و با معرفینامه در واحدهای اجرایی، احراز شرایط اولیه انجام شده و بعد از تایید حائز شرایط بودن، فرد برای گرفتن شماره بیمه و شروع بیمه پردازی به بخش سازمان معرفی میشود، همچنین برای بهره مندی مزایای “از کار افتادگی” فرد به کمیسیون پزشکی معرفی میشود. لازم به ذکر است نرخ حق بیمه طبق ماده ۲۸ قانونی تامین اجتماعی ۲۷ درصد خواهد بود.
شهابی همچنین به شرایط سنی افراد نیز اشاره و عنوان کرد: افرادی که به صورت غیراجباری وارد میشوند باید حداکثر سن ۵۰ سال را داشته و در صورت داشتن سابقه قبلی به حداکثرسن فرد اضافه میشود.
رئیس اداره تعمیم بیمههای اجتماعی سازمان اجتماعی گفت: افراد میتوانند دستمزد مبنای حق بیمه را خود انتخاب و براساس آن پرداختی داشته باشند. لازم به ذکر است افراد مشمول قانون کار نبوده و فاقد رابطه مزد بگیری هستند بنابراین مشمول بیمه بیکاری نخواهند شد.
شهابی افزود: بیمههای غیراجباری افراد میبایست در زمان مراجعه به واحدهای درمانی باید فرانشیز و سرانه درمان خود را پرداخت کنند، همچنین شاغلین کارگاهی نیز به این شکل از فرانشیز و سرانه درمان معاف هستند.
وی با اشاره به مشکلات جریمه ۵۰۰ میلیون تونانی کافه بازار اظهار کرد: راه حل رفع این مشکل این است که توسط مدیرعامل سازمان به صورت مکتوب ارجاع داده شده، مسائل ترسیم و اسناد نیز ضمیمه شده و به اداره کل مروبط جهت پاسخ ارجاع داده شود.
شهابی در پایان در خصوص رانندگان اسنپ و تپ سی نیز گفت: فرد راننده خدمتی را به جامعه ارائه کرده و هیچ ارتباط مزدگیری برای استفاده شخص از خدمات این بیمه وجود ندارد.