1. خانه
  2. اقتصاد
  3. بورس
  4. تأثیر روند صعودی بورس بر اقتصاد
بورسمنتخب سردبیر

تأثیر روند صعودی بورس بر اقتصاد

تأثیر روند صعودی بورس

در حال حاضر بورس ایران، لیدر سود شده است و همه بازارها را به دنبال خود می‌کشاند؛ به گفته تحلیلگران می‌توان امیدوار بود که بازار سهام کماکان تا ماه‌های پایانی سال با روند رو به رشدی همراه باشد.

به گزارش برات نیوز، میزان سود در بورس ایران در فصل اول سال چنان روند صعودی داشت که بازارهای دیگر به فکر جبران عقب‌ماندگی خود افتاده‌اند و برای همین در چند ماه اخیر شاهد رشد نرخ ارز، طلا و مسکن بوده‌ایم.

به اعقاد کارشناسان بازار سرمایه با توجه به رشد چشمیگر قیمت سهام احتمال روند صعودی در این بازار تا پایان سال بسیار است اما نباید در انتظار رشدهای گذشته که بازار تجربه کرده است، باشیم.

علی اسلامی» معتقد است: در طول یک هفته گذشته با افزایش چشمگیر معاملات در ١٠ شرکت اصلی بازار همراه بودیم که دلیل آن ناشی از گرایش مردم به سمت خرید سهام بزرگ بازار به خصوص سهام شرکت‌های حاضر در صندوق‌های ETF دولت بوده است.

وی ادامه داد: از طرف دیگر با توجه به ایجاد فشار عرضه از سوی سهامداران عمده، شدت عرضه به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کرد که این موضوع باعث افزایش حجم معاملات نجومی در برخی از نمادها شده است.

به گفته اسلامی، روز گذشته شاهد یک هزار و ٨٠٠ میلیارد تومان معامله در سهام شرکت فولاد مبارکه اصفهان بودیم که این رقم به اندازه کل معاملات فولاد مبارکه در سال ٩۶ بوده است.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: این مسایل نشان‌دهنده تداوم شدت جریان ورود نقدینگی از سوی سهامداران حقیقی به صورت مستقیم و غیرمستقیم در بازار سرمایه است و با وجود عرضه قابل توجه سهام توسط سرمایه‌گذاران حقوقی و نهادی، همچنان طرف تقاضا نسبت به عرضه متورم است و منجر به رشد قیمت سهام می‌شود.

بیشتر بخوانید: کاهش 50 درصدی کارمزد معاملات بورس

پیش‌بینی روند معاملات

وی پیش‌بینی خود از روند معاملات بورس در روزهای آینده را اینگونه بیان کرد: پیش‌بینی روند بازار برای روزهای آینده وابسته به این است که آیا در طول روزهای آینده روند برتری منابع نقدی ورودی به بورس توسط سرمایه‌گذاران حقیقی نسبت به افزایش حجم عرضه از طریق سرمایه‌گذاران حقوقی ادامه‌دار است یا خیر؟

اسلامی خاطرنشان کرد: پیش‌بینی این موضوع بسیار مشکل است، روندی که این روزها در بازار شاهد هستیم تاکنون در تاریخ بازار سرمایه ایران مشاهده نشده است که بتوان از الگوهای گذشته استفاده و روند آتی بورس را از طریق آن تخمین زد.

این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: بازیگرانی که این روزها به عنوان بازیگران اصلی در بورس فعال هستند بازیگرانی نیستند که حضور در این بازار را در سال‌های متمادی  تجریه کرده باشند، به همین دلیل نمی‌توان از طریق مبادی مالی رفتاری، رفتار آنها را برای ماه‌های آینده تخمین بزنیم.

وی خاطرنشان کرد: منابع مالی ورودی قابل توجه به بازار سرمایه توسط سرمایه‌گذارانی است که یا در گذشته تجربه حضور در بازار سرمایه را نداشتند یا بخش کمی از پس‌انداز آنها در بورس سرمایه‌گذاری شده است؛ بنابراین با مدل رفتاری این سرمایه‌گذاران نمی‌توان آینده بازار را پیش‌بینی کرد.

اسلامی معتقد است؛ پیش‌بینی‌پذیری بازار بسیار مشکل شده است، به همین دلیل توصیه ما به سرمایه‌گذاران حضور غیرمستقیم و ورود به این بازار از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری است.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: خوشبختانه سرمایه‌گذاران حقیقی در موقعیت فعلی در بازار هوشیار و آگاه شده‌اند که این موضوع را می‌توان از جریان حجم نقدینگی وارد شده در صندوق‌های سرمایه‌گذاری در یک ماه گذشته برداشت کرد.

بیشتر بخوانید: فرابورس به پرسپولیس و استقلال می‌رسد

صعودی که تعادل اقتصاد را بهم میزند

گفتنی است دراین رابطه یک تحلیلگر بازار سرمایه می گوید: در حال حاضر بازار بورس ایران، لیدر سود شده است و همه بازارها را به دنبال خود می‌کشاند. چرا؟ چون عدم تعادل وجود دارد.

به گفته سیامک قاسمی، مسکن یک بازار واقعی بسیار بزرگ است. ما وقتی عدم توازن ایجاد می‌کنیم، به سازنده و مالک زمین و ملک این پیام را می‌دهید که تا جایی که می‌توانی، سود خود را جبران کن. همین کافی است که بازار مسکن دچار عدم تعادل شود.

وی می گوید: ما دچار عدم تعادل و انبساط پولی در بازارهای مختلف شدیم. حتی در حوزه کالا، فردی که تولیدکننده یا واردکننده یخچال و فریزر باشد، تا جایی که می‌تواند، قیمت کالای خود را افزایش می‌دهد تا بخشی از حاشیه سود را جبران کند، چون همه که در بورس نبوده‌اند.

قاسمی ادامه می دهد: بر همین اساس، من در عین این‌که خوشحال هستم که بازار بورس ایران توسعه پیدا می‌کند و منطقی‌ترین پلت‌فرم برای سفته‌بازی است، اما رشدهای غیرقابل توجیه، اقتصاد ایران را در بخش اقتصاد واقعی و بازارهای موازی کاملا دچار عدم تعادل کرده و این عدم تعادل در اقتصاد ایران می‌ماند.

در سال ۹۷ بازار ارز این عدم تعادل را ایجاد کرد و در حدود ۲۴۰، ۲۵۰ درصد نرخ ارز رشد کرد، اما آن زمان کسی مسوول نبود و می‌گفتیم تحریم عامل رشد نرخ دلار بوده، ولی الان چه؟ چرا بورس در یک فصل ۱۴۸ درصد رشد کرده است؟

تازه های برات نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست