اخبار اقتصادیمنتخب سردبیر

تداوم ترددهای برون شهری و مبتلایان به کرونا

ترددهای برون شهری

کرونا بلایی همه گیر که حدود 6 ماهی می شود آرامشمان را گرفته و نفسمان را به شماره انداخته، بیماری عجیب و غریبی که تاکنون جان حدود نیم میلیون نفر انسان را در دنیا گرفته و تقریبا تمامی کشورها را به خود درگیر ساخته است. از ابتدای پیدایش این بیماری و این ویروس منحوس محققان هرکشور به ویژه کشورهای پیشرفته اقدام به انجام تحقیقات علمی روی این ویروس کردند و درخبرها اعلام شده که تاکنون چند واکسن هم به مرحله تست نهایی رسیده است اما هنوز درمان قطعی برای این بیماری مطرح نشده و واکسن نهایی شدهای هم برای کرونا دردست نیست. درحال حاضر همه محققان، پزشکان، کادر درمان و همه و همه فقط مراقبت و پیشگیری را پیشنهاد می‌دهند که مواردی از جمله  ماسک زدن، حفظ فاصله اجتماعی، دوری از تجمعات و ترددهای برون شهری را شامل می شود.

اما آمارها حکایتی دیگر از رعایت نکردن و سفرنرفتن هموطنانمان دارند به طوری که در چهار ماه ابتدایی سال جاری تردد وسایل نقلیه در محورها و جاده‌های بین شهری و بین استانی حاکی ازافزایش تعداد سفرها و تعداد مبتلایان است و هرچقدر که مردم سفرکرده اند این بیماری تعداد بیشتری را درگیر کرده است.

بر اساس اطلاعات سازمان راهداری، درهر زمانی که مردم ترس از کرونا را فراموش کرده اند و به دل جاده زده اند بلافاصله تعداد مبتلایان و جانباختگان افزایش چشمگیری داشته و با پیک های شیوع تطابق پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید: وضعیت قرمز کرونایی استان مازندران

درگزارش آمارهای ارائه شده آمده است که در روزهای پایانی سال گذشته و با ثبت تردد روزانه حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار دستگاه وسیله نقلیه مختلف در محورهای کشور شیب شیوع و ابتلا به این بیماری افزایش یافت و در هفته دوم فروردین ماه امسال موارد ابتلا جدید از کمتر از ۱۵۰۰ نفر به بیش از ۳۰۰۰ نفر در روز رسید. در آن ایام موارد ابتلا به کرونا به بیشترین حد خود یعنی ۳۱۸۶ بیمار جدید در ۱۱ فروردین ماه رسید.

به دنبال افزایش تعداد مبتلایان محدودیت هایی برای انجام سفرهای برون شهری اعمال  و این موضوع باعث شد تا میزان تردد خودورها در محورهای برون شهری و میزان ابتلا به این بیماری کاهش یابد به طوری که در اواخر فروردین ماه به نصف یعنی ۱۵۰۰ نفر مبتلا در روز و بلکه کمتر از آن رسید.

این روال رو به کاهش و سیر نزولی تا جایی ادامه داشت که پس از اتمام تعطیلات و با رعایت مردم آمار ابتلا به بیماری به تدریج به هزار مورد در روز و حتی کمتر از آن رسید و بهترین رکورد کشور (کمترین مبتلا) در سال جاری در ۱۳ اردیبهشت ماه با ۸۰۲ مورد ابتلای جدید به ثبت رسید.

اما پس از مدتی که پیک شیوع این بیماری در کشور کنترل شده بود و پیش بینی ها برای شیوع پرآسیب این بیماری در پاییز شده بود ناگهان ورق برگشت و این ویروس ناخوانده رفته رفته بیشتر در شهرها و استان های مختلف رسوخ کرد و جالب اینکه همزمان با این وضعیت، آمارهای تردد هم تقریبا با همین شدت افزایش پیدا کرد.

این افزایش تعداد مبتلایان ادامه یافت تاجایی که در 15 خرداد سال جاری بالاترین آمار شیوع کوید ۱۹ در کشور، یعنی شناسایی  3 هزار و 574 نفر بیمار جدید از سوی سخنگوی وزارت بهداشت اعلام و ثبت شد و از آن پس تاکنون وضعیت اغلب استان ها و شهرهای کشور قرمز و بحرانی است .

آمارها نشان می دهد به دنبال عدم رعایت موضوع تردد در محورهای برون شهری و افزایش میزان تردد تا کنون هیچگاه ترددهای بین استانی از یک میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه و موارد ابتلا به کوید ۱۹ از 2 هزار نفر نفر پایین‌تر نیامده است.

نکته قابل تامل اینجاست که درصورت جدی نگرفتن و تداوم سفر رفتن مردم باید منتظر افزایش چند برابری مبتلایان و جانباختگان این بیماری خطرناک باشیم .

البته که اعمال محدودیت های جدی تر شاید راهی بهتر برای کنترل رفت و آمد مردم در محورهای برون شهری باشد و سفر نرفتن در این شرایط به شکل جدی تری پیگیری شود .

تازه های برات نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید