با توجه به انتقاداتی که بر عدماعطای وام ۵۰۰ میلیون ریالی ازدواج و شرایط اخذ یک ضامن معتبر (مفاد بند الف تبصره ۱۶) وارد شده است، روابط عمومی بانک مرکزی با ارائه گزارشی از عملکرد شبکه بانکی، شرایط اخذ ضامن را بهمنظور تنویر افکار عمومی اعلام کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد تسهیل دریافت وام ازدواج در ادامه مطلب از برات نیوز همراه ما باشید.
تسهیل دریافت وام ازدواج
شرایط تسهیل دریافت وام ازدواج عبارتند از:
۱. بانک مرکزی همواره خود را متعهد به همکاری با متقاضیان وام ازدواج میداند تا اعطای این وام سریع و بهسهولت انجام شود. تلاشهای این بانک نمود خاصی داشته، طوری که علیرغم ۱۰ برابر شدن مبلغ وام ازدواج در فاصله بین سالهای ۹۵ تا ۹۸، تعداد متقاضیان این تسهیلات کاهش قابل توجهی داشته است.
۲. مبلغ تسهیلات بانکی ازدواج در سال ۹۸ نسبت به یک سال قبل از آن بیش از ۷۰ درصد رشد داشته و از ۲۶۳ میلیارد ریال هم گذشته است.
در ابتدای سال ۹۹ هم با اینکه میزان تسهیلات برای هر زوج از ۳۰۰ میلیون ریال به ۵۰۰ میلیون ریال رسیده، بالغ بر ۴۷ هزار میلیارد ریال تسهیلات به ۹۲ هزار و ۴۵۰ نفر پرداخت شده است. چهار هزار و ۴۱۸ نفر از این افراد مشمول تسهیلات ایثارگری ازدواج بودهاند که مبلغ ۱۰۰۰ میلیون ریال برای هر زوج است.
۳. با توجه به انتقادات متقاضیان از سختگیری روسای بانکی برای اخذ ضامن، بانک مرکزی از سال ۹۶ برای تسهیل دریافت وام ازدواج به بانکها و موسسهها اطلاعیهای فرستاد.
بیشتر بخوانید: بیش از 21 میلیون سرپرست خانوار وام یک میلیونی دریافت خواهند کرد

اطلاعیه بانک مرکزی
الف: چنانچه هر دو زوج بخواهند از یک بانک وام بگیرند، ارائه یک ضامن معتبر به شرط کفایت میزان حقوق امکانپذیر است.
ب: چنانچه متقاضی بخواهد از بانک دریافت یارانه وام بگیرد، در چهارچوب بخشنامههای ارائهشده امکانپذیر است.
پ: چنانچه متقاضی تسهیل دریافت وام ازدواج کارمند رسمی یا پیمانی دولت باشد، میتواند گواهی تعهد کسر اقساط و فیش حقوقی و حکم کارگزینی ارائه دهد و نیازی به ضامن ندارد.
ث: کاسب دارای پروانه کسب میتواند ضامن باشد، بهشرطی که کسبوکار او دایر باشد.
ج: ضمانت یک شخص دارای حساب جاری فعال و خوشحساب بهشرط تایید شعبه پرداختکننده قابل قبول است.
چ: برای افراد ساکن روستا، ضمانت یکی از اهالی که صلاحیت و اهلیت وی به تایید شورای اسلامی روستا برسد، تایید میشود.
ح: وثیقههای قابل قبول دیگر مانند سفته، چک معتبر، سپردههای متقاضی و بستگان آنها مورد قبول است.
۴. در ابلاغ مفاد بند (الف) تبصره (۱۶) قانون بودجه ۹۹ کل کشور، بانک مرکزی طی بخشنامهای اعلام کرده که تمامی بانکها و موسسههای اعتباری ملزم به اعطای تسهیلات ازدواج و تسهیل دریافت وام ازدواج و در اولویت قرار دادن آن هستند.
۵. این بانک همیشه در اجرای قانون متعد است و خود را ملزم به انجام آن میداند. بنابراین چنانچه متقاضیان تسهیلات وام ازدواج با رفتار مغایر قانون از سوی بانکها مواجه شدند میتوانند انتقادات، تقاضاها و شکایات خود را در سامانه «سامانه پاسخگویی به شکایات و ارتباط مردمی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران» ثبت کنند تا این بانک در اسرع وقت آن را بررسی کند.