شرکت های بیمه هرساله به دلیل انجام تقلب های بیمه ای برخی از بیمه گذاران مبالغ هنگفتی را متضرر شده و مجبور به پرداخت خسارت های دروغین آنها میشوند.
براساس گزارش های بررسی شده ، بیکاری عامل 86 درصد تقلب های بیمه ای بوده و از سوی مردان با سن متوسط 44 سال انجام گرفته است .
بیکاری معضلی که گریبان بسیاری از مردم جامعه ما را گرفته و به دلیل عدم ثبات شغلی و کسب درآمد کار برخی از آنها را به تقلب و تخلف کشانده است .
تقلب در صنعت بیمه یکی از عوامل اصلی در افزایش هزینههای بیمهگران است البته که همیشه هم اینطور نیست و برخی از بیمه گران نیز برای نپرداختن هزینه خسارت ها تقلب می کنند و عذر و بهانه می آورند .
در بررسی های انجام گرفته مشخص شده که یکی از مدل های شایع تقلب در صنعت بیمه عدم ارائه اطلاعات درست است که بدین وسیله بسترهای تقلب را فراهم می کنند .
طراحی مرگ های جعلی،فوت جعلی و یا مرگ های عمدی از جمله نمونه های تقلب در صنعت بیمه است که برخی ازبیمه گذاران از این راهکارها برای دریافت هزینه بیمه استفاده می کنند.
بیشتر بخوانید: فعال شدن سامانه بیمه بیکاری کرونا در استانهای دیگر از مرداد ماه
از سوی دیگر قرارگرفتن افرادی همچون صاحبان دارایی، پزشکان و غیره بین بیمه گر و بیمه گذار، موجب تقلب در صنعت بیمه می شود که این تقلب ها به واسطه روابط ناسالم اداری به منظور سرمایهگذاری ها و سوء استفاده های مالی ایجاد می شود.
دراین میان یکی از بیمه های مهم و پرنفوذ در صنعت بیمه ، بیمه عمر یا بیمه زندگی است که با حاشیه هایی هم همراه شده است به طوری که در سال گذشته مباحثی بر سر اعمال مالیات در بیمههای زندگی و حذف معافیتهای آن در لایحه اصلاح مالیاتهای مستقیم مطرح شد.
اما باتوجه به ضریب نفوذ بالای بیمه زندگی یا عمر درصنعت بیمه ، مسوولان بیمه ای کشور درمقابل این موضوع ایستادگی کردند و این بیمه ها شامل معافیت های مالیاتی قرارگرفت .
در همین حال نکته قابل تامل اینجاست که بیمه های عمر یا زندگی با توجه به اهمیت و نقش مهمی که درصنعت بیمه دارند اما یکی از بیشترین بیمه هایی است که دچار تقلب می شود .
به طوری که در گزارشات پژوهشکده بیمه درحدود 82 درصد از تقلب های صورت گرفته در بیمه عمر یا زندگی اتفاق افتاده است . و خرید بیمه نامه بعد از وقوع حادثه و فوت یکی از بارزترین مصداق های تقلب در بیمه زندگی است .
همچنین در خرید بیمهنامه بعد از وقوع حادثه و فوت، شایعترین تقلب و بیشترین فراوانی در خرید بیمههای زندگی، مربوط به خرید بیمهنامه بعد از ابتلا به بیماریهای خاص است.
در مصادیق تقلب در خرید بیمهنامه پس از وقوع حادثه یا فوت، ۷۲ درصد از بیمهگذاران متقلب مرد و متوسط سن متقلبان ۴۷ سال بوده است. در سایر مصادیق تقلب ۷۵ درصد از بیمهگذراران متقلب مرد بودهاند و متوسط سن بیمهگذاران متقلب در این مورد ۴۴ سال به دست آمده است. در تمامی مصادیق تقلب، ۸۶ درصد از بیمهگذارارن متقلب بیکار و تنها ۱۴ درصد دارای شغل بودهاند.
براساس آمار موجود بیمه گذاران متقلب به وسیله عدم ارائه اطلاعات صحیح تخلف انجام می دهند و دربرخی از موارد نیز خسارت دیده شده را بیشتر از آنچه که اتفاق افتاده بزرگ می کنند تا بتوانند هزینه بیشتری از شرکت های بیمه گر دریافت کنند .
با توجه به نبود یک بانک اطلاعاتی جامع از متقلبان بیمه والگوهای تقلب و عدم ثبت در شبکه آنلاین سایر شرکت های بیمه ای به این اطلاعات دسترسی ندارند و این موضوع خیال متقلبان را آسوده کرده ودر کمال آرامش به انجام تخلفات خود می رسند .
انتهای پیام