حسین فلاح جوشقانی، رییس سازمان رگولاتوری، روز ۲۲ تیرماه در توییتی نوشت که با توجه به مصوبه شورای عالی فضای مجازی و رسیدن برخی پیامرسانها به پنج میلیون نصب، برقراری امکان تماس صوتی با اپراتورهای تلفن همراه در دستور کار قرار گرفته است و نرخ پیشنهادی مکالمهها فعلا دقیقهای ۲۵ تومان در نظر گرفته شده است.

بهگزارش برات نیوز، پس از توییت رییس سازمان رگولاتوری مبنی بر برقراری امکان تماس صوتی و نرخ دقیقهای ۲۵ تومان، مدیرعاملان پیامرسانهای گپ و سروش واکنش نشان دادند و نرخ پیشنهادی را مناسب نداسنتد.
نرخ تماس صوتی پیشنهادی گران است و بهصرفه نیست
مهدی انجیدنی، مدیرعامل پیامرسان گپ در این خصوص گفته است، یکی از امکانات اولیهای است که دربسیاری از پیامرسانها در دنیا فعال شده است؛ اما در ایران به دلایل محدودیتهایی این سرویس راهاندازی نشده بود. ویژگی این نوع تماس صوتی این است که هزینه بهای تمام شده تماس را به شدت کاهش میدهد.
او همچنین در مورد نرخ پیشنهادی گفت: ما تیم استارتاپی هستیم و باید چابک باشیم و هزینه بهای تمام شده ما نسبت به شرکتهایی چون مخابرات که سختافزارها و نیروهای بسیاری در اختیار دارد، کمتر است. به نظر میرسد این نرخ پیشنهاد شده تا مردم کمتر از این سرویس استفاده کنند. چون اگر براساس بهای تمام شده محاسبه شود به نظر من این نرخ به دقیقهای ۱۰ تومان هم نمیرسد.
وی افزود: ما باید امکاناتی را برای مردم فراهم کنیم تا هزینه زندگی خود را کاهش دهند، باید خدمات ارزانتر عرضه شود. به نظر من نرخ مکالمه باید براساس بهای تمامشده خدمات قیمتگذاری شود. هماکنون در بسیاری از مسنجرها مانند اسکایپ و وایبر امکان برقراری تماس صوتی فراهم است. نرخ مکالمه آنها بسیار ارزان است.
نرخ تماس در قالب بستههایی تعریف شود تا برای مخاطبان جذاب باشد
مرتضی رحیمی، مدیرعامل پیامرسان سروش نیز در مورد این سرویس گفت: ما سرویسهای متعدد و جذابی را روی پیامرسان راهاندازی میکنیم و هرکدام مخاطب خاصی خود را دارند. وقتی این سرویس به صورت پایدار ارائه شود، چون باعث کاهش هزینه در مصرف ماهیانه مردم میشود، ممکن است مورد استقبال قرار بگیرد. البته به شرط همراهی اپراتورها میتوانیم این سرویس ارائه دهیم.
او ادامه داد: حوزههای مالی و تماس و غیره بازیگران قدیمی هم دارند و وقتی در این حوزهها تحولی رخ میدهد، برکسب و کار آنها هم تاثیر میگذارد. ما بربستر اپراتورها سرویسی ارائه میدهیم که باعث میشود آنها در حوزه تماس متضرر شوند. اپراتورها در کشورهای پیشرو به سمت درآمدزایی از طریق دیتا میروند و سیستم تماس و پیامک جزو سرویسهای رایگان آنها به حساب میآید. اگر اپراتورهای ما هم با این دید به سرویسهای جدید نگاه کنند هم مردم استقبال میکنند و هم برای بازیگران جدید سودمند است.
رحیمی در مورد نرخ پیشنهادی مکالمه گفت: خلاف سرویسهای دیگر که نرخ را به صورت دقیقهای حساب میکنند، میتوان در مورد این سرویس نرخ را در قالب بستههایی تعریف کنند تا قیمت هم کمتر شود. چون هرزمان سرویسی ارزان یا رایگان عرضه شد، مردم استقبال بیشتری کردند.