فناوریمنتخب سردبیر

واردات زیرساخت های ارتباطی با تهدید روبه‌رو است

تهدید زیرساخت های ارتباطی در شرایط دشوار واردات

محمدباقر اثنی‌عشری، رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای با اشاره به عدم امکان توسعه شبکه ارتباطی کشور بدون واردات فناوری و تجهیزات جدید تاکید کرد که تنها در صورت تامین نیازهای بازار در شرایط امن می‌توانیم تجهیزات لازم را تهیه کنیم، در غیر این صورت زیرساخت های ارتباطی با تهدید روبه‌رو خواهند شد. برای کسب اطلاعات بیشتر با برات نیوز همراه باشید.

وی در ویدیوکنفرانسی که به‌مناسبت روز جهانی ارتباطات با حضور اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری و محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد، بیان کرد:

در زمان همه‌گیری کرونا توانستیم با استفاده از بستر مناسب فناوری اطلاعات و بدون استفاده از قوه قهریه، مردم را در خانه نگه‌داریم. در ایام قرنطینه، مردم توانستند بر بستر یک شبکه نسبتا پایدار کارهای روزمره، امور آموزشی و دیدوبازدیدهای خود را انجام دهند. با توجه به اطلاعاتی که داریم، مردم پس از پایان بحران کرونا هم به دوران پیش از قرنطینه برنخواهند گشت.

او ضمن اشاره به نقش سازمان نظام صنفی رایانه‌ای در بحران ویروس کرونا، افزود:

سازمان نظام صنفی رایانه‌ای، ۱۸ هزار عضو دارد و یکی از بزرگ‌ترین تشکل‌های اقتصادی کشور است. این سازمان یک خانواده ۲۵۰ هزار نفری از شاغلان کشور است و اپراتورها، شرکت‌های نرم‌افزاری، سخت‌افزاری و تجارت الکترونیکی را دربرمی‌گیرد که همگی در بهره‌مندی مردم از زیرساخت های ارتباطی در خانه‌های خود در دوران بحران نقش داشتند.

تهدید زیرساخت های ارتباطی در شرایط بحران کرونا

رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور با اشاره به رسیدن رشد صنعت فناوری اطلاعات به رقم ۴/۶ درصد، علی‌رغم نرخ منفی ۶/۹ درصدی اقتصاد کشور در سال ۹۷ و ادامه این روند در سال ۹۸، افزود:

پس از خروج آخرین شرکت بزرگ آمریکایی در سال ۵۹، هیچ شرکت دیگری وارد ایران نشد و هرچه وجود دارد، ساخت مردم و بخش خصوصی است. خوشبختانه، با وجود تحریم‌ها و محدودیت‌های شدید، شاهد رشد صنعت فناوری اطلاعات بوده‌ایم.

ما از دولت ۲ درخواست داریم!

اثنی‌عشری با اشاره به اهمیت خاص پایدار نگه‌داشتن زیرساخت های ارتباطی کشور در دوران شیوع ویروس کرونا در کشور، گفت:

ما از دولت ۲ درخواست داریم. در حوزه کاری ما حدود ۸۳ درصد افراد در شرکت‌های کوچک و تخصص‌محور شاغل هستند و با توجه به آسیب‌پذیری این شرکت‌ها در بحران فعلی و عدم دریافتی این شرکت‌ها از کارفرمایان خود، متاسفانه دولت بدون توجه به درآمد آن‌ها، تمام مطالبات خود از جمله مالیات و عوارض را دریافت می‌کند.

حمایت از زیرساخت های ارتباطی

دولت باید حق بیمه شرکت‌ها را پرداخت کند

وی با اشاره به این‌که پیش از کرونا هم پیش‌بینی کرده بودیم که سال سختی داشته باشیم، ادامه داد:

در حال حاضر، وضعیت این شرکت‌ها حتی بسیار دشوارتر از آن چیزی است که پیش‌بینی شده بود. از دولت انتظار داریم که تسهیلاتی را برای این شرکت‌ها فراهم کند. از بین‌رفتن این شرکت‌ها باعث خروج بخش مهمی از سرمایه‌های انسانی از کشور می‌شود. با توجه به این‌که تنها بخش بسیار کوچکی از تسهیلات پرداخت شده‌اند، ما به دولت پیشنهاد کردیم به‌جای وام، حق بیمه شرکت‌ها را پرداخت کند.

رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای با اشاره به پایدار نگه‌داشتن زیرساخت های ارتباطی کشور با کمک واردات و تولید داخلی، اضافه کرد:

باید بپذیریم که شبکه نیازمند توسعه است و این کار بدون واردات فناوری و تجهیزات جدید امکان‌پذیر نیست. با توجه به ممنوعیت واردات تجهیزات خاصی مانند پردازشگر در ابتدای امسال، شاهد التهاب بازار بودیم. خوشبختانه با انجام مکاتباتی با وزارت صنعت و همکاری این سازمان، این مشکل برطرف شد.

اثنی‌عشری با تاکید بر این که هیچ‌گاه در کشور با کمبود سخت‌افزار روبه‌رو نبودیم و همیشه تجهیزات را از طریق همکارانمان تامین کرده‌ایم و این کار را با استفاده از ارز بازار انجام داده‌ایم، ادامه داد:

در حال حاضر مشکل ما تخصیص ارز از طرف بانک مرکزی است و در انتقال پول با مشکل مواجه شده‌ایم. با توجه به این‌که ما معتقدیم سهمیه‌بندی باعث فساد می‌شود و به‌دنبال آن هم نیستیم، خواستار آن هستیم که فضای امنی فراهم شود تا بتوانیم نیازهای بازار را تامین کنیم، در غیر این صورت تهیه تجهیزات دشوار خواهد بود و زیرساخت های ارتباطی کشور با تهدید مواجه خواهند شد.

تازه های برات نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید