با توجه به توافقات صورت گرفته ایران با روسیه و آذربایجان،در آینده ای نزدیک توسعه صنعت ریلی ایران به اروپا اتفاق می افتد.
به گزارش برات نیوز، وزیر راه و شهرسازی ضمن اشاره به تفاهم با کشورهای روسیه و آذربایجان اعلام کرد: بهزودی با بازسازی خط آهن نخجوان، مسیر ریلی ایران بازگشایی خواهد شد .
محمد اسلامی در ادامه افزود: با بازگشایی مسیرریلی ایران می توان ترافیک عبوری بار و مسافر را به سمت شمال قفقاز و از آنجا به سمت اروپا برقرار کرد.
با توجه به اینکه طی دهههای اخیر ایجاد و احداث شبکههای جدید و گسترده ریلی برای جا به جایی مسافر و به ویژه کالا در دستور کار کشورهای پیشرفته جهان بوده توسعه و پیشرفت این حوزه بسیار حائز اهمیت است .
توسعه صنعت ریلی ایران به اروپا و مزایای آن
توسعه صنعت ریلی در جوامع مزایایی از جمله صرفه جویی کلان در انرژی،صرفه جویی کلان ارزی در منابع ملی و سازگاری با محیط زیست را به همراه دارد.
همچنین مزایای دیگری از جمله گنجایش بسیار بالا به همراه امنیت مسافر و کالا نیز به عنوان زیربنای توسعه پایدار تنها بخشی از مزایای استفاده از خطوط ریلی برای جا به جایی بار و مسافر است.
وی در حاشیه افتتاح آزادراه تبریز-سهند اظهار کرد: یکی از آرزوهای دیرینه در شهر تبریز بهرهبرداری از آزادراه تبریز-سهند بود که برآورده شد.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: این آزادراه گِره بزرگی را از بخشی از ترافیک تبریز باز میکند، ضمن اینکه دسترسی به شهر جدید سهند و شهرکهای اقماری را تسهیل و تسریع میکند.
تبدیل آذربایجان شرقی به کانون ترافیکی ترانزیت بار و مسافر
وی با قدردانی از شرکت عمران شهرهای جدید ایران و نمایندگان مجلس برای پیگیری به ثمر رسیدن این پروژه، افزود:
در وزارت راه ما در نظرداریم تا استان آذربایجان شرقی به یک منطقه کانونی ترافیکی برای ترانزیت بار و مسافر تبدیل شود.
اسلامی به همین دلیل وزارت راه پروژههای متعددی را در این استان در حوزه زیرساختهای حملونقل در دست اجرا دارد .
وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: مهم ترین پروژه بعد از آزادراه تبریز-سهند، خطآهن سراسری است که از بستانآباد به ایستگاه خاوران متصل خواهد شد.
وی درادامه گفت: اتصال ایستگاه خاوران به ایستگاه راهآهن موجود تبریز متصل کنیم، چراکه این خط آهن خط اروپایی (شمال قفقاز) ماست.
بیشترین پروژه های وزارت راه در استان آذربایجان شرقی
اسلامی اضافه کرد: حجم اعتبار مورد نیاز برای اتصال ایستگاه بستانآباد به خاوران که امیدواریم منابع مالی آن تامین شود.
وی همچنین از پروژه های دیگر وزارت راه یاد کرد و گفت: پروژه دیگر آزادراه تبریز-مرند است که امیدواریم تا پایان سال آینده آن به پایان رسد.
وزیر راه و شهرسازی افزود: آزادراه تبریز-ارومیه، مراغه-هشترود نیز از دیگر پروژه های این وزارتخانه است که در مجموع بیشترین پروژههای آزادراهی کشور را در استان آذربایجان شرقی خواهیم داشت.