با توجه به اهمیت نیروی خورشیدی به عنوان یکی از اصلی ترین انرژیهای تجدید پذیر، مسوولان وزارت نیرو اعلام کرده اند که از طرح های تولید برق در نیروگاه های خورشیدی درشهر تهران حمایت میکنند.
به گزارش برات نیوز، مسوولان و کارشناسان حوزه محیط زیست و وزارت نیرو سعی دارند تا با به کارگیری انرژی های تجدیدپذیر در مصرف سوخت های فسیلی صرفه جویی کنند.
زیرا آن ها بر این باورند که استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر و تبدیل آن به انرژی پاک در کاهش آلایندگی شهرها تاثیرگذار است و از آلودگی هوا جلوگیری میکند.
انرژی خورشیدی یکی از منابع انرژی است که از آن به عنوان منحصر به فردترین انرژی تجدید پذیر یاد می کنند و به کارگیری آن در صنعت برق و سوخت بسیار کاربردی است.
خورشید منبع اصلی تمامی انرژیها و تولید برق در نیروگاه های خورشیدی
خورشید منبع اصلی تمامی انرژیهای موجود در زمین است که کاربردهای بسیاری دارد و از آن می توان درتولید برق،گرما ،حرارت و هزاران موارد دیگر بهره گرفت.
این انرژی تجدید پذیر را میتوان به صورت مستقیم و غیرمستقیم به اشکال دیگر انرژی تبدیل کرد.
تا به امروز بهره صددرصدی از این انرژی گرفته نشده و نیازمند تغییرات در روش های مطالعاتی و راه و روش های علمی است تا این انرژی به جایگاه اصلی خود ارتقا پیدا کند.
بیشتر بخوانید: ابراز امیدواری وزارت نیرو برای ارائه برق رایگان از پاییز
در همین حال مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان تهران از تولید برق در نیروگاههای خورشیدی و بهره مندی از انرژی خورشیدی خبر داده است.
وی اظهار کرده است: گسترش و حمایت از احداث نیروگاههای خورشیدی یکی از راهبردهای محوری شرکت توزیع نیروی برق استان تهران در راستای کاهش تلفات و جبران افت ولتاژ شبکه برق است.
حاجی رضا تیموری گفته است: با تولید انرژیهای پاک سالیانه میلیونها مترمکعب سوخت فسیلی صرفه جویی شده و از انتشار گازهای آلاینده جلوگیری میشود.
نیروگاه خورشیدی روند تولید برق در نیروگاه های خورشیدی
احداث نیروگاهها و تولید برق از انرژیهای تجدید پذیر از جمله خورشید، باد، زیست توده و مواردی از این دست امروزه در بسیاری از کشورهای جهان مورد توجه قرار گرفته و برخی کشورها حتی بیش از ۵۰ درصد از انرژی مصرفی خود را از طریق نیروگاههای تجدیدپذیر تأمین میکنند.
نیروگاههای انرژی خورشیدی انرژی نور خورشید را به برق تبدیل میکنند که این کار از دو روش مستقیم با استفاده از فتوولتائیک (PV) و غیر مستقیم با استفاده از انرژی خورشیدی متمرکز و یا ترکیبی از آن انجام می شود.
تولید برق در نیروگاههای خورشیدی بدین شکل صورت می گیرد که سیستم های انرژی خورشیدی متمرکز از لنزها یا آینه ها و سیستم های ردیابی استفاده می کنند.
این سیستم ها یک منطقه بزرگ نور خورشید را به یک پرتو کوچک متمرکز می کنند و سلول های فوتوولتائیک با استفاده از اثر فتوولتائیک نور را به جریان برق تبدیل می کنند.
رشد 200 گیگاواتی ظرفیت تولید برق از انرژی خورشیدی

براساس گزارش اعلام شده ۲۰۲۰ وضعیت انرژیهای تجدیدپذیردر دنیا، بخش انرژی خورشیدی در سال ۲۰۱۹، رکورد جدیدی را به ثبت رسانده و ظرفیت تولید برق نصب شده این بخش بیش از ۲۰۰ گیگاوات رشد کرده است.
رشد 200 گیگا بایتی تولید برق در نیروگاههای خورشیدی این بخش بیشترین افزایش مربوط به انرژی خورشیدی بوده است.
طبق ارزیابیها همچون سالهای گذشته، سیاستهای دولتی، هم محرک رشد و هم محرک کاهش بازار انرژیهای تجدیدپذیر بوده است.
در این میان چین و دیگر اقتصادهای نوظهور سهم بالاتری نسبت به اقتصادهای توسعهیافته برای سرمایهگذاری کلی در انرژیهای تجدیدپذیر طی پنج سال اخیر داشتهاند.
سهم ناچیز ایران از کاربری نیروگاه های خورشیدی
درهمین حال ایران نیز از ایجاد نیروگاه های خورشیدی و بهرهمندی از انرژی تجدید پذیر خورشید بهره جسته و میزان مناسبی برق از طریق نیروگاههای تجدیدپذیر تولید کرده است.
این درحالی است که بر اساس ارزیابیهای انجام شده مجموع ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر کشور تا پایان خردادماه 99 به ۸۲۵ مگاوات رسیده و ۸۲۱ مگاوات ظرفیت جدید نیز در حال ساخت است.
همچنین براساس گزارش سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق ایران، میزان برق تولید شده از منابع تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق تا پایان خرداد امسال به چهار میلیارد و ۸۷۶ میلیون کیلووات ساعت رسیده است.
استفاده از منابع انرژیهای تجدیدپذیر در کشور تا پایان خردادماه صرفهجویی یک هزار و ۷۶ میلیون لیتری در مصرف آب به همراه داشته است.
این در حالی است که طبق ماده ۵۰ قانون ششم توسعه، دولت مکلف است سهم نیروگاههای تجدیدپذیر و پاک را با اولویت سرمایه گذاری بخش غیردولتی (داخلی و خارجی) تا پایان اجرای قانون برنامه به حداقل ۵ درصد ظرفیت برق کشور برساند.
اما حالا مسوولان وزارت نیرو به طور جد تصمیم دارند تا با حمایت ازتولید برق در نیروگاههای خورشیدی که از شهر تهران آغاز شده است گامی درجهت دسترسی به شهری پاک و صرفه جویی در سوخت های فسیلی بردارند.