به دلیل تامین نیاز ماسک بهداشتی در بازارعلاوه بر تولیدات کارگاهی ،صنفی و گروههای جهادی در بخش تولیدات صنعتی روزانه بیش از شش میلیون عدد ماسک تولید و عرضه میشود.
به گزارش برات نیوز ؛ جمشیدگلپور، دبیر ستاد مقابله با کرونا وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره ماسک های موجود دربازار اظهار کرده است :در برآوردهای انجام شده میزان موجودی ماسک بهداشتی در کشور حدود ۱۸ تا ۳۰ میلیون عدد است و هم اکنون علاوه بر تولیدات کارگاهی، صنفی و گروههای جهادی، در بخش تولیدات صنعتی، روزانه بیش از شش میلیون عدد ماسک تولید و عرضه می شود.
وی درادامه گفته است: براساس تصمیمات اتخاذ شده،بخش کارگاهی و گروههای جهادی مسئولیت تولید و تامین و توزیع این کالا را در سطح خرده فروشی برعهده گرفتهاند و تولیدات صنعتی که بالغ بر ۶ میلیون عدد در روز است از طریق داروخانه ها و فروشگاه های زنجیره ای در سطح کشور عرضه می شود.
گلپور یادآور شد: در مرحله تامین و توزیع بخش داروخانهها نیز همان شرکتهای پخش قبلی که مسئولیت کار را برعهده داشتند طبق روال پیشین به کار خود ادامه میدهند و صرفاً در مصوبه اخیر این موضوع تاکید شده است که ماسک تحویل داده شده به هر فروشگاه زنجیره ای یا داروخانه باید حتماً اطلاعاتش در سامانه جامع تجارت داخلی ثبت شود و قیمت مصوب عرضه نیز باید حتما رعایت شود.
وی ضمن اشاره به موجودی ماسک بهداشتی تا حدود 30 میلیون در کشورگفته است :درادامه تامین ماسک های بهداشتی مورد نیاز دربازار،تولیدات گروههای جهادی و کارگاهی به صورت مستقیم از طریق مبادی تعریف شده در بازار، ایستگاه های عرضه ماسک و مراکز مشخص توزیع می شود.
بیشتر بخوانید: صادرات ماسک رسما ممنوع شد
دبیر ستاد مقابله با کرونا وزارت صمت همچنین درباره توزیع ماسک های تولید شده از سوی بخش صنعتی اظهار کرد: تولیدات بخش صنعتی در اختیار وزارت بهداشت بوده و براساس حواله صادره از سوی آن وزارتخانه توزیع میشود.
به گفته وی دیگر مشکلی بابت تامین ماسک در کشور وجود ندارد و طبق معمول روند توزیع ادامه خواهد یافت.
گلپور همچنین به قیمت مصوب ماسکهای صنعتی اشاره کرده و گفته است :قیمت ماسک های بهداشتی برای مصرف کننده ۱۳۰۰ تومان و برای ماسکهای کارگاهی ۱۵۰۰ تومان تعیین شده است .
وی اظهار داشته که خریداران ماسک های بهداشتی در صورت بروز هرگونه تخلف افراد میتوانند از طریق تلفن گویای ۱۲۴ شکایت خود را اعلام کنند تا از بازرسان سازمان حمایت و بازرسان سازمان های صمت استانها به موارد رسیدگی کنند.
وی همچنین گفته است: از حدود یک هفته پیش روند توزیع مواد اولیه به مراکز مختلف تولیدی باید به صورت روزانه در سامانه تجارت ثبت شود که با تعریف این فرآیند جلوی عرضه خارج از شبکه و حتی در مواردی که گزارش قاچاق ماسک شده بود نیز گرفته شده است.
دبیر ستاد مقابله با کرونا وزارت صمت خاطر نشان کرد :اکنون بالغ بر ۱۰ تا ۱۱ میلیون عدد ظرفیت تولید ماسک در کشور ایجاد شده وهنوز بخشی از ماسکهای وارداتی که در دوره تشدید کرونا وارد کشور شده، تعیین تکلیف نشده و با وجود فرآهم شدن مقدمات کار این محمولهها هنوز به انبارهای ذخیره ماسک منتقل نشده اند.
همچنین گلپور در بخشی از اظهارات خود به شبکه خبر صدا و سیما گفته است:پس از تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر الزام استفاده از ماسک در کشور،شرایط تولید مواد اولیه و ماسک و فرآیند توزیع آن را به صورت الکترونیکی تعریف کردیم وسامانه جامع تجارت داخلی مبنای اجرای این فرآیند است و روند توزیع مواد اولیه به مراکز مختلف تولیدی باید به صورت روزانه ثبت شود و این رویه طی یک هفته اخیر عملیاتی شده و نظم خوبی در این بخش حاکم است.
بیشتر بخوانید: اجباری بودن ماسک برای مسافران
وی افزود: به عبارتی در فرایند ثبت اطلاعات در سامانه جامع تجارت داخلی، تولید مواد اولیه ،تولید ماسک و همچنین توزیع آن از ابتدا تا انتها به صورت سیستمی و قابل رصد در حال انجام است که با تعریف این فرآیند جلوی عرضه خارج از شبکه و حتی در مواردی که گزارش قاچاق ماسک شده بود نیز گرفته شده است.
کمبود ماسک آری یا خیر ؟
با توجه به اظهارات دبیر ستاد مقابله با کرونا وزارت صنعت، معدن و تجارت مبنی بر تامین نیاز بازار برای ماسک های بهداشتی ، محمدرضا شانه ساز معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو در نامه ای به حسین مدرس خیابانی سرپرست وزارت صمت درباره کمبود ماسک و مواد اولیه و لزوم کاهش قیمت هشدار داده است .
او در این نامه نوشته بود که «در هفته های اخیر به دلیل عدم تامین مواد اولیه ماسک های پزشکی، چند نرخی بودن این محصولات و عدم ساماندهی مناسب شبکه توزیع آنها برخی از مراکز درمانی یا مناطق با کمبود ماسک روبرو شده اند.»
اما وزارت صمت طی اطلاعیهای با رد هرگونه کمبود در تولید و تامین ماسک مورد نیاز مردم و کادر درمانی، از وجود ۱۸ میلیون عدد ماسک در انبارها خبر داده و اعلام آمادگی کرد تا در هر نقطه از کشور که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کند، مقادیر انبوه ماسک را تحویل دهد.
به دنبال اعلام این اطلاعیه رئیس سازمان غذا و دارو ضمن تکذیب خبر کمبود ماسک تاکید کرد که نامه ارسالی به سرپرست وزارت صمت به منظور پیش بینی افزایش نیاز کشور و برنامهریزی برای تامین ماسک در ماههای آینده بوده است و در حال حاضر هیچ کمبودی وجود ندارد.