با توجه به اجرای طرح حذف دفترچه بیمه تامین اجتماعی از اول اسفند 99،سازمان تامین اجتماعی در بخشنامه ای نکات قابل توجه بیمه شدگان را اعلام کرد.
به گزارش برات نیوز، چاپ دفترچه های تامین اجتماعی از ابتدای اسفند متوقف می شود.
انچه مسلم است و طبق اعلام سازمان تامین اجتماعی از این تاریخ به بعد ارائه خدمت در زمان مراجعه به پزشک و موسسات تشخیصی درمانی با ارایه کارت ملی، شناسنامه و یا جلد دفترچه درمانی میسر خواهد بود.
برنامه ریزی دقیق در اجرای طرح حذف دفترچه بیمه تامین اجتماعی
این درحالی است که مسوولان سازمان تامین اجتماعی معتقدند که تمامی جزئیات و جوانب مختلف خدمت رسانی به جامعه تحت پوشش تأمین اجتماعی در برنامه حذف دفترچههای کاغذی لحاظ شده است.
در همین حال نحوه خدمت رسانی به بیمه شدگان در مطب پزشکان و سایر مراکز درمانی اعم از طرف قرارداد و غیر طرف قرارداد نیز به دقت برنامه ریزی شده است.
مسوولان مرتبط با اجرای این طرح بر این باورند که در ایفای تعهدات سازمان تأمین اجتماعی در قبال بیمه شدگان با حذف دفترچههای کاغدی هیچگونه اختلالی بهوجود نخواهد آمد.
بر اساس این گزارش، تمامی افراد تحت پوشش این سازمان میتوانند با ارائه کارت ملی، شناسنامه و یا جلد دفترچه درمانی در اختیار خود از خدمات تشخیصی و درمانی مورد تعهد سازمان برخوردار شوند.
از اول اسفندماه سال ۱۳۹۹ صدور دفترچه درمانی در تمامی شعب و کارگزاریهای سازمان تامین اجتماعی متوقف خواهد شد .
در بخشنامه سوی سازمان تامین اجتماعی اعلام شده که چاپ دفترچههای درمانی جدید از اول اسفند ماه سال ۱۳۹۹ متوقف می شود.
دراین بخشنامه آمده است که با توجه به فراهم شدن امکان ارائه خدمات (ویزیت، تجویز دارو، پاراکلینیک شامل آزمایشگاه تشخیص طبی، تصویربرداری، فیزیوتراپی )، در بستر الکترونیک برای تمامی پزشکان و ارائهکنندگان خدمات تشخیصی و درمانی دیگر دفترچه بیمه چاپ نمی شود.
در همین رابطه بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی باید به نکات قابل تامل درخصوص اجرای طرح حذف دفترچه بیمه توجه کنند.
در بند اول بخشنامه سازمان تامین اجتماعی اعلام شده که در زمان مراجعه به پزشک و موسسات تشخیصی و درمانی الزامی به ارائه دفترچه درمانی از سوی بیمار نیست.
حذف دفترچه بیمه و ثبت حساب کاربری و مشخصات هویتی
در بند دوم این بخشنامه آمده است که تمامی بیمهشدگان و مستمری بگیران اصلی و تبعی برای تسهیل دریافت خدمات درمانی میتوانند با مراجعه به سایت این سازمان به نشانی eservices.tamin.ir نسبت به ایجاد حساب کاربری و تکمیل مشخصات هویتی و درج شماره تلفن همراه (موبایل) خود در درگاه مذکور اقدام کنند.
در بند سوم بخشنامه سازمان تامین اجتماعی آمده است که تمامی بیمهشدگان و مستمری بگیران اصلی و تبعی قبل از مراجعه به مراکز درمانی میتوانند نسبت به استعلام استحقاق درمان خود اطمینان حاصل کنند.
امکان استعلام استحقاق درمان بیمه شدگان از 5 روش
پنج روش برای استعلام استحقاق درمان تعریف شده که بیمه شدگان می توانند از طریق یکی از این روش ها اقدام و از پوشش بیمه درمان خود اطمینان حاصل کنند.
روش اول: مراجعه به سایت medical.tamin.ir، ورود کدملی و مشاهده وضعیت پوشش بیمه درمان
روش دوم: شمارهگیری #۱۴۲۰*۴* ، انتخاب گزینه ۱ (استعلام اعتبار درمانی)، ورود کدملی و مشاهده وضعیت پوشش بیمه درمان
روش سوم: شمارهگیری #۱*۱۴۲۰*۴* ، ورود کدملی و مشاهده وضعیت پوشش بیمه درمان
روش چهارم: استفاده از اپلیکیشن موبایل، مراجعه به سایت pwa.tamin.ir، ورود کدملی و مشاهده وضعیت پوشش بیمه درمان
روش پنجم: شمارهگیری #۱۶۶۶* ، انتخاب گزینه ۱ (استحقاقسنجی)، ورود کدملی و مشاهده وضعیت پوشش بیمه درمان
در بندچهارم این بخشنامه آمده است که در مواردی که بیمهشده بر اساس نتایج دریافتی از روشهای فوق یا اعلام مراکز درمانی، فاقد استحقاق درمان است، در صورت اعتراض میتواند موضوع را از طریق سامانه ۱۴۲۰ پیگیری کند.
در بند پنجم ایناطلاعیه سازمان تامین اجتماعی آمده که تمامی بیمه شدگان در صورت ایجاد حساب کاربری میتوانند خلاصه سوابق درمانی خود را با مراجعه به سامانه eservices.tamin.ir در پنجره (منوی) مخصوص بیمه شدگان ملاحظه کنند.
نسخه نویسی الکترونیکی در طرح حذف دفترچه بیمه
همچنین در بند ششم این بخشنامه اعلام شده که تمامی پزشکان اعم از طرف قرارداد و غیرطرف قرارداد، میتوانند با ثبتنام در سامانه نسخه الکترونیک این سازمان (ep.tamin.ir) و دریافت نام کاربری، نسبت به نسخه نویسی الکترونیک اقدام کنند.
این درحالی است که در صورت مراجعه بیمار به پزشک طرف قرارداد، پزشک پس از احراز هویت و ثبت شماره تلفن همراه (موبایل) متعلق به بیمار و انجام معاینه نسبت به ثبت خدمات پزشکی (اعم از انجام ویزیت، تجویز دارو و سایر خدمات تشخیصی و درمانی…) در سامانه نسخه الکترونیک اقدام میکند.
در بند هفتم این بخشنامه تاکیده شده که در صورت مراجعه بیمار به پزشک طرف قرارداد، چنانچه امکان استفاده از سامانههای الکترونیک به هر دلیل (قطع اینترنت، قطع سامانه نسخهنویسی و…) میسر نباشد، پزشک پس از احراز هویت بیمار را معاینه کند.
احراز هویت بیمار با استفاده از کارت ملی
البته که پزشک برای احراز هویت باید با استفاده از کارت ملی/شناسنامه/دفترچه درمانی و استعلام برخورداری وی از استحقاق درمان (پوشش بیمه درمان)، نسبت به معاینه و تجویز در سرنسخه مخصوص مطب/مرکز درمانی ترجیحا در قطع A۵ اقدام می کند.
در بند هشتم بخشنامه سازمان تامین اجتماعی آمده است که پزشکان غیرطرف قرارداد همانند پزشکان طرف قرارداد میتوانند با اتصال به سامانههای الکترونیک سازمان یا سامانههای مورد استفاده خود، نسبت به نسخهنویسی الکترونیک اقدام نمایند.
همچنین تاکید شده که در صورت عدم امکان استفاده از سامانههای الکترونیک به هر دلیل (قطع اینترنت، قطع سامانه نسخهنویسی و…)، پزشک میتواند دستور پزشکی را در سرنسخه مخصوص مطب/موسسه در یک برگ تجویز و تحویل بیمار کند.
دریافت نسخه کاغذی توسط بیمار جهت دریافت خدمات
در بند نهم این بخشنامه آمده است که در صورت عدم نسخهنویسی الکترونیک، بیمار میتواند نسخه کاغذی پزشک معالج را به داروخانهها و یا موسسات پاراکلینیک طرف قرارداد ارائه کرده و خدمات مورد نیاز خود را دریافت کند.
همچنین سازمان تامین اجتماعی در بند پایانی نکات اجرای طرح حذف دفترچه بیمه آورده است که تمامی خدمات تشخیصی و درمانی تجویز شده توسط پزشک به صورت نسخه الکترونیک و یا کاغذی به استناد کدملی در پرونده سلامت شخص بیمهشده ثبت میشود.
بنابراین استفاده از کدملی “غیر” و “منغیرحق” ضمن مغایرت با موازین حقوقی میتواند در روند تشخیص و درمان بیماری افراد ایجاد مشکل کند.