نمونه اولیه خودروهای ارزان قیمت تا 6 ماه اینده تولید میشود.
ایران خودرو و معاونت علمی برای تولید نمونه اولیه خودروی ارزان قیمت با هم همکاری می کنند و این طرح تا 6 ماه آینده اجرایی می شود.
رحیمی مدیر پیش توسعه و تکوین محصولات ایران خودرو به توسعه موتورهای کم مصرف به عنوان یکی از اهداف تولید این خودرو اشاره کرد و گفت : تولید گیربکس، باتریهای برقی موتور سیکلت و خودروهای برقی و تست و مهندسی شامل ساخت تونل باد از جمله دلایل مهم ساخت خودروهای ارزان قیمت است .
وی به همکاری ایران خودرو و سازمان هوا فضای سپاه اشاره و اظهار کرد :ما در راستای تولید این خودروهای ارزان قیمت همچنین با جهاد دانشگاهی در زمینههای طراحی و توسعه خودرو متصل، ساخت کاتالیست، مواد پلیمری، تجهیزات و ماشین آلات تولید و خودروهای برقی و باتری تفاهم نامههاای را امضا کرده ایم.
رحیمی در نشست آنلاین نیازهای ایران خودرو با اشاره به برنامه همکاریهای شرکت ایران خودرو با بخشهای علمی و تحقیقاتی کشورگفت: ما تفاهم نامههای مختلفی با بخشهای هوافضای سپاه، جهاد دانشگاهی، سازمان انرژی اتمی، دانشگاه علم و صنعت و سازمان صنایع دفاعی برای توسعه فناوریهای مورد نیاز این شرکت منعقد کردیم.
به گفته وی برخی از این تفاهم نامهها تبدیل به قرارداد شده و وارد فاز عملیاتی شده است.
وی همچنین به زمینه های همکاری با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز اشاره کرد و گفت :با توجه به تفاهم نامهای که با این معاونت منعقد کردیم مقرر شد در زمینه طراحی و تولید خودروهای ارزان قیمت همکاریهای مشترکی صورت گیرد که در این راستا کمیته مشترکی میان این شرکت و معاونت علمی تشکیل شده است.
رحیمی ضمن اشاره به احیای طرح ال 90 با محوریت سازمان گسترش و نوسازی و توسعه فناوریهای خودرویی از همکاری ایران خودرو و دانشگاه علم و صنعت خبر داد .
ایران خودرو در نظردارد تا با طراحی و تدوین نقشه راه هایی درحوزه موتور، گیربکس، سوختهای جایگزین برقی و هیبریدی خودروهای ارزان قیمت تولید کند .
طرح تولید و ساخت موتورهای کم مصرف به منظور کاهش سرانه مصرف سوخت اجرایی می شود .
بهره مندی حداکثری از ظرفیت های شرکتهای دانش بنیان، صنایع دفاعی و نظامی، دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی از جمله چشم اندا ایران خودرو در اجرای این طرح بوده است .
همچنین این شرکت در نظر دارد تا در این راستا تولید خودرو K۱۳۲ تا پایان سال ۱۳۹۹ و K۱۲۵ تا پایان سال ۱۴۰۰ اجرایی کرده و عمق ساخت داخل قطعات این خودروها ۹۰ درصد است.
سطح استاندارد دو خودروی K۱۳۲و K۱۲۵ یورو 5 تعیین شده و در ساخت پلتفرمهای جدید خودروهای تولید شرکت ایران خودرو مشخصههایی چون قیمت تمام شده، عمق ساخت داخل، قابلیت برقی سازی و قابلیت پوشش سوختهای جایگزین مد نظر قرار گرفته است.
همچنین تولید گیربکسهای ۶ دنده از دیگر برنامه های پیش روی شرکت ایران خودرو است که این شرکت تا پایان سال جاری این نوع دنده ها وارد چرخه تولید و در خودروهای دنا و دنا پلاس استفاده می شود .
ایران خودرو در برنامه ریزی های بلند مدت خود نیز ضمن مطالعه بر روی وضعیت بازارجهانی خودروهای برقی در نظر دارد تا در سال 2025 تا 7 درصد تولید خودروهای هیبریدی و تا سال 2030 این میزان را به 12 تا 14 درصد تولید برساند.