جدیدترین گزارشها در مورد تجهیزات پرداخت الکترونیک حاکی از آن است که در اردیبهشت ماه سال ۹۹ ، تعداد خودپردازهای بانکی در کل کشور به ۶۰ هزار و ۴۲۶ دستگاه رسیده است. این آمار نشان میدهد که تعداد دستگاهها نسبت به سال گذشته، حدود دو هزار و ۴۵۲ عدد افزایش یافته است. برای کسب اطلاعات بیشتر در ادامه مطلب از برات نیوز با ما همراه باشید.
۶۰ هزارتاییشدن خودپردازهای شبکه بانکی
در این میان بانکهای ملی، صادرات و ملت بهترتیب بیشترین تعداد خودپردازهای شبکه بانکی را به خود اختصاص دادهاند. تعداد دستگاههای خودپرداز بانک ملی هشت هزار و پنج دستگاه بوده است. از میان ۶۰ هزار و ۴۲۶ دستگاه خودپرداز اعلامشده، تعداد ۱۳ هزار و ۶۹۶ مورد در تهران قرار دارند که یک هزار و ۴۲۹ تعداد آن متعلق به بانک ملی است. دستگاههای خودپرداز بانکهای سامان و پاسارگارد در تهران، رتبههای دوم و سوم را دارند.
بدین ترتیب تعداد خودپردازهای شبکه بانکی در سایر استانهای کشور، ۴۶ هزار و ۷۳۰ دستگاه است که ۶ هزار و ۸۷۶ دستگاه متعلق به بانک ملی، چهار هزار و ۱۷۴ دستگاه متعلق به بانک صادرات و چهار هزار و ۵۶ دستگاه متعلق به بانک ملت است. این امر نشان میدهد که در سایر استانهای کشور، بیشترین تعداد دستگاههای خودپرداز، بهترتیب مربوط به بانکهای ملی، صادرات و ملت است.
مظاهری مدیرعامل توسنتکنو پیشتر اظهار داشته بود که مبلغ و گردش مالی که در ایران از طریق خودپردازها انجام میگیرد، سالانه ۲۰۰ هزار میلیارد تومان است که تنها دو درصد آن بهصورت خودکار دریافت میشود. اما این سیستم در کشور ژاپن صددرصد و در کشور آلمان ۹۴ درصد خودگردان است. وی اشاره کرده بود که بانکها باید در سال ۱۴۰۰ بتوانند در مسیر توسعه بانکداری دیجیتال به جایگاه هشت درصدی خودپردازهای شبکه بانکی خودگردان برسند و این امر نیازمند دستگاههای خودپرداز و خوددریافت است.
ایران هنوز در مسیر دستگاههای خودپرداز و خوددریافت به پیشرفت مناسبی نرسیده و اخبار بیشتر به خودپرداز بودن دستگاهها اشاره دارد و تمرکز چندانی روی ویژگی خوددریافتبودن دستگاهها نیست.