معاون امور بانکی، بیمه و شرکت های دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه واحدهای نخستین صندوق واسطهگری مالی یکم از امروز (یکشنبه) در بورس باز میشود، گفت: این واحدها از روز چهارشنبه (۴ تیر) قابل خرید و فروش هستند. عباس معمارنژاد گفت: «از اول تیرماه نماد آن به نام ” دارا یکم ” در بورس باز میشود و افراد میتوانند ارزش آن را در پرتفو (ترکیب سهام) خود ببینند.» با برات نیوز همراه باشید.
معاون امور بانکی، بیمه و شرکت های دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی اظهار داشت: با توجه به اینکه از چهارشنبه هفته جاری واحدهای صندوق واسطهگری قابل معامله است، هر کسی میخواهد آن را بخرد یا بفروشد باید اول کد بورسی بگیرد و در سامانه سجام ثبتنام کند.
وی در مورد کسانی که زیر سن قانونی هستند، گفت: برای آنها هم باید از طریق ولی آنها در سامانه سجام ثبتنام شود و کد بورسی گرفته شود تا بتواند معامله واحدهای صندوق واسطهگری مالی را انجام دهد.
معمارنژاد در مورد آخرین آمار از خریداری واحدهای سرمایه گذاری صندوق واسطه گری مالی یکم بیان کرد: 3.5 میلیون نفر برای خرید واحدهای صندوق واسطهگری مالی یکم ثبتنام کردند که در ابتدا 6100 میلیارد تومان واریز کرده بودند، اما از این مبلغ 200 میلیارد تومان تکراری بود و در نهایت 5 هزار و 900 میلیارد تومان پول از طریق این صندوق جمعآوری شد و واحدهای این صندوق را فقط افراد حقیقی خریداری کردند. البته از روز چهارشنبه که واحدهای این صندوق در بورس قابل خرید و فروش میشود هم افراد حقیقی و هم حقوقی میتوانند آن را خرید و فروش کنند.
وی در مورد ارزش واحدهای صندوق واسطه گری مالی افزود: طبق آخرین آمار ارزش هر واحد 10 هزار تومانی آن به بیش از 20 هزار تومان یعنی بیش از دو برابر افزایش یافته است.
معاون امور بانکی، بیمه و شرکت های دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی در مورد واگذاری صندوق ETF بعدی گفت: صندوق بعدی در تیر ماه ارائه میشود.
بیشتر بخوانید: میزان سهام معامله شده در بورس 98 چقدر است؟
ماجرای تعویق عرضه صندوق قابل معامله پالایشی
این در حالی است که طبق اعلام وزارت اقتصاد عرضه صندوق قابل معامله شرکتهای بزرگ پالایشی که احتمالا ارزش ان دو برابر صندوق دارا یکم باشد، در اواسط تابستان انجام خواهد شد. بر اساس اعلام وزیر اقتصاد عرضه صندوق ETF پالایشی به یک تا دو ماه آینده موکول شد.
مجامع شرکتهای پالایشی تا 31 تیرماه برگزار خواهد شد. گفتنی است بر اساس اعلام قبلی مسئولان وزارت اقتصاد و همچنین اطلاع رسانی های انجام شده از سوی این وزارت خانه قرار بود هر دو صندوق قابل معامله باقی مانده تا نیمهسال به عموم عرضه شوند.
در این بین سوالاتی در بین کارشناسان بازار سرمایه درخصوص سود تقسیمی سال 98 شرکتهای بزرگ پالایشی مطرح شده است.
در این خصوص یک تحلیلگر ارشد بازارهای مالی معتقد است، اگر در صندوق دوم ETF دولتی که شامل سهام شرکتهای پالایشی و پتروشیمی و 2.5 برابر بزرگتر از صندوق یکم است، شرکتهای سرمایهگذاری، سبدگردانها و صندوقها اجازه خرید همراه با تخفیف را داشته باشند اما مجاز به فروش این سهمها در بازه زمانی مشخصی نباشند، صندوق دوم جذابیت بالاتری خواهد داشت.
همچنین کاهش فاصله عرضه از دو ماه به یک ماه و افزایش سقف خرید 2 میلیون تومانی برای افراد حقیقی، بر جذابیت صندوق دوم میافزاید و استقبال را رقابتی میکند.
بیشتر بخوانید: چشم انداز روشن جهش بورس
تصور دولت این بود، صندوقی که به قیمت کسر میفروشد و با این نوع تقسیمبندی (سقفگذاری 2 میلیون تومانی برای افراد حقیقی و حذف حقوقیها) باعث جذابیت میشود و مردم برای خرید هجوم میآورند اما چنین نشد.
لازم به ذکر است بر خلاف پیش بینی دولت حدود 3.5 میلیون نفر در ثبت نام خرید صندوق دارا یکم شرکت کردند. به این ترتیب رقمی نزدیک به 6 هزار میلیارد تومان به خزانه دولت واریز شد که این رقم با براوردهای اولیه فاصله داشت.