اخبار اقتصادیمنتخب سردبیر

دانشجویان ایثارگر، بلاتکلیف و بی رمق

دانشجویان ایثارگر و شاهد به دلیل نپرداختن شهریه از سوی بنیاد شهید و امور ایثارگران بسیار نامساعد و دانشجویان این حوزه بلاتکلیف به سر می برند.

چند سالی است که وضعیت برخی دانشجویان شاهد و ایثارگر به دلیل نپرداختن شهریه از سوی بنیاد شهید و امور ایثارگران بسیار نامساعد و دانشجویان این حوزه بلاتکلیف به سر می برند.

به گزارش برات نیوز ، طی سالهای اخیر، دانشجویان ایثارگر و شاهد، در وضعیت بلاتکلیفی به سر می برند و عده ای از آنان امکان دسترسی به کاربری های دانشجویی خود را ندارند.

۲۵ فروردین ۹۵ مصوبه دولت مبنی بر اجرایی شدن آیین نامه قانون خدمات رسانی به ایثارگران ابلاغ شد اما تا کنون هیچ یک از این مفاد اجرا نشده است.

۲۵ فروردین ۹۵ مصوبه دولت مبنی بر اجرایی شدن آیین نامه قانون خدمات رسانی به ایثارگران ابلاغ شد اما تا کنون هیچ یک از این مفاد اجرا نشده است.

 

این در حالی است که وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بارها در آیین نامه و ابلاغیه های گوناگونی به دانشگاه‌ها اعلام کرده است که دانشجویان شاهد و ایثارگر بدون پرداخت شهریه منعی برای ثبت نام در دانشگاه ندارند و طبق قوانین و مقررات بنیاد شهید و امور ایثارگران می‌توانند از تسهیلات رایگان دانشگاه ها بهره مند شوند.

جالب اینکه دانشگاه جامع علمی کاربردی نیز طی سالهای متمادی، در ابلاغیه و آیین نامه های متعدد از ساماندهی روند پرداخت شهریه دانشجویان شاهد و ایثارگر خبر می‌دهد اما تا کنون هیچ تغییری در روند بهبود مشکلات این قشر از دانشجویان انجام نشده است.


اما چنان که به نظر می‌رسد، ابلاغ و صدور آیین نامه‌های متعدد حلال مشکلات این گروه از دانشجویان نبود و هنوز برخی دانشجویان به ویژه در واحدهای متعلق به دانشگاه جامع علمی کاربردی با مشکل در پرداخت شهریه روبه رو هستند.


گزارش ها حاکی از این است که برخی واحدهای علمی کاربردی در اقدامی غیرقانونی دسترسی دانشجویان شاهد و ایثارگر را به کاربری های خود مسدود ساخته و به بهانه عدم پرداخت شهریه امکان حضور در سر جلسه امتحان و انتخاب واحد را برای ترم آینده تاکنون سلب کرده اند.

محدود ساختن دانشجویان، خلاف قانون است

از سوی دیگر رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی بارها در گفتگوهای مختلف بیان کرده که محدود ساختن دانشجویان شاهد و ایثارگر از سوی دانشگاه‌ها خلاف قانون بوده و در صورت مشاهده چنین اقدامی با مرکز برخورد می‌شود.


محمد حسین امید در گفتگو با رسانه‌ها در سال گذشته اعلام کرده بود که بیش از یک واحد علمی کاربردی درگیر این معضل هستند و به رغم تمام موانع موجود بر سر راه حل مشکل این گروه از دانشجویان، طبق قانون مراکز مواظف به ثبت نام دانشجویان در هر شرایطی هستند و هیچ مرکزی نمی‌تواند دسترسی این گروه از دانشجویان را به کاربری های خود مسدود سازد.


وی از پیگیری مشکل این گروه از دانشجویان در تعامل با بنیاد شهید و امور ایثارگران خبر داده و گفته بود: بر اساس جلسه و صورت جلسه های اخیری که با بنیاد شهید و امور ایثارگران داشتیم، بنا شد مشکلات این گروه از دانشجویان پیگیری شود. اما در هر صورت مراکز مکلف به ثبت نام این دانشجویان هستند و در هیچ شرایطی نباشد از این موضوع سرباز زنند.


به گفته رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی، تمام مسئولیت این مشکل بر دوش بنیاد شهید و امور ایثارگران نیست، بلکه ردیف اعتباری در نظرگرفته شده در بودجه که مختص شهریه شاهد و ایثارگران بوده تاکنون پرداخت نشده و مسئولان این بنیاد به دنبال تهیه اعتبار برای پرداخت شهریه هستند و متاسفانه همواره این مشکلات پابرجاست.

بر اساس این گزارش آبان ماه ۹۸ ، نماینده ولایت فقیه در نامه‌ای حاوی به روز رسانی آیین نامه اجرایی قانون خدمات رسانی به ایثارگران، خطاب به معاون اول رییس جمهور ، خواستار انجام هر چه سریعتر آن شدند که بر اساس آن، این آیین نامه به دلیل شرایط به وجود آمده و حل مشکلات دانشجویان شاهد باید اجرایی میشد.

اما متاسفانه به رغم تمامی این رونوشتها و ابلاغیه ها، همچنان هیچکدام از این آیین نامه ها اجرایی نشده و دانشجویان سرگردان و بلاتکلیف مانده اند.

آبان ماه ۹۸ ، نماینده ولایت فقیه در نامه‌ای حاوی به روز رسانی آیین نامه اجرایی قانون خدمات رسانی به ایثارگران، خطاب به معاون اول رییس جمهور ، خواستار انجام هر چه سریعتر آن شدند که بر اساس آن، این آیین نامه به دلیل شرایط به وجود آمده و حل مشکلات دانشجویان شاهد باید اجرایی میشد.

وعده های مدیران همچنان پوچ و تو خالی

جالب اینکه چندی پیش معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران مازندران در مصاحبه ای اعلام کرد: حل مشکل تحصیلی دانشجویان شاهد و ایثارگر در اولویت برنامه های فرهنگی بنیاد است و در این راستا رابطین دانشگاهها در انعکاس مشکلات و پیگیری دغدغه های این عزیزان نقش مهمی را باید ایفا کنند.

این در حالی است که سالهاست ضعف عملکرد بنیاد شهید و بروز مشکلات فراوان برای جانبازان و ایثارگران، صدای رسانه‌ها و شماری از نمایندگان مجلس را درآورده و همگی خواستار اصلاح سیستم مدیریتی بنیاد هستند.

بر اساس این گزارش، حل مشکلات خانواده‌های شاهد و ایثارگر به ویژه مشکلات درمانی، پرداخت معوقات مالی، حل مشکل پرداخت شهریه دانشجویان شاهد، توسعه تسهیلات اشتغال و مسکن ایثارگران و افزایش خدمت رسانی از جمله مواردی است که سالهاست بلاتکلیف مانده است.

تازه های برات نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید