درحالی که چند روز پیش مجلسیها اعلام کردند که از آزادسازی قیمت خودرو خبری نیست،دبیر انجمن قطعه سازان اعلام داشته که قیمت 45 درصد خودروها آزاد سازی شده و از دستورالعمل قیمت گذاری شورای رقابت خارج میشود.
به گزارش برات نیوز، شورای رقابت چندی پیش اعلام کرد که درنظر دارد تا خودروهای همسطح و هم کلاس را از دستورالعمل قیمت گذاری خودرو خارج کند .
این شورا اعلام کرده با توجه به رشد و توسعه خودروسازان داخلی در تولید خودروهای گران قیمت و سطح بالا قیمت گذاری این خودروها از دستورالعمل قیمت گذاری شورای رقابت خارج میشود.
شورای رقابت از خروج تولیدات خودروسازانی از جمله گروه خودروسازی بهمن،مدیران خودروو کرمان موتور از دستورالعمل قیمت گذاری خبر داده بود.
خروج خودروهای سطح بالا از دستورالعمل قیمت گذاری شورای رقابت
زیرا خودروهای تولیدی این خودروسازان داخلی سطح بالا بوده و در سطح متوسط و یا رو به پایین قرار نمیگیرد.
دراین میان چند روز پس از اعلام این تصمیم شورای رقابت، مجلسیها اعلام داشتند که قیمتگذاری آزاد خودرو اجرایی نشده و قیمت گذاری خودروهای خارج شده از دستورالعمل قیمت گذاری شورای رقابت به سازمان حمایت مصرف کنندگان واگذار میشود.
در همین راستا، نایب رئیس کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی نیز اعلام کرده بود: درصورت خروج قیمت برخی خودروها از دستورالعمل قیمت گذاری شورای رقابت،سازمان حمایت قیمتگذاری خودروها را انجام خواهد داد.
وی همچنین خاطرنشان کرده که درصورت عدم قمیت گذاری از سوی سازمان حمایت مصرف کنندگان بعد از مدت زمان مشخصی هیئت مدیره خودروسازان میتوانند قیمت ارائه دهند.
بررسی نسبت 45 به 55 درصدی قیمت گذاری خودروها
این درحالی است که دبیر انجمن قطعهسازان با تشریح بسته پیشنهادی به سران قوا برای حمایت از صنعت خودرو،اظهار کرده است: آزادسازی قیمت 45 درصد خودروها و تعیین قیمت 55 درصد باقی خودروها بر اساس دستورالعمل قیمت گذاری شورای رقابت مدنظر است.
مازیار بیگلو ضمن اشاره به پیگیری طرح قیمتگذاری خودرو در جلساتی با راهبری سازمان گسترش، اظهار داشت: طرح آزاد سازی قیمت خودرو بر مبنای اصلاح طرح مجلس تهیه شده است.
بیشتر بخوانید: قیمتگذاری آزاد خودرو اجرایی نمیشود
وی ادامه داد: طبق طرح مجلس ابتدا قرار بود خودرو در بورس عرضه شود، اما این طرح به مرور اصلاح شده و به سمتی رفته که55 درصد خودروهای تولیدی توسط شورای رقابت قیمتگذاری شوند.
دبیر انجمن قطعهسازان اظهار کرد: تعیین قیمت 55 درصد خودروها از سوی شورای رقابت بر مبنای اسناد و مدارک خودروسازان صورت خواهد گرفت.
وی در ادامه گفت: در عین حال، قیمت 45 درصد باقی خودروها خارج از شورای رقابت و توسط هیأت مدیره شرکتهای خودروساز تعیین خواهد شد اما پیش از این بر اساس دستورالعمل قیمت گذاری شورای رقابت قیمت خودروها تعیین می شد.
قیمت گذاری خودروهای لاکچری در اختیار خودروسازان
بیگلو با بیان اینکه رئیس شورای رقابت چند روز پیش اعلام کرده بود که هنوز زمان برای بررسی این طرح نیاز است اظهار کرد: تقریباً همان لیست اعلامی شورای رقابت مدنظر سازمان گسترش است .
وی درباره تصمیم برای آزاد سازی برخی خودروها گفت: قرار شد قیمت تعدادی از خودروهای لاکچری و با رده قیمتی بالا توسط خودروسازان تعیین شده و قیمت خودروهای پر تیراژ توسط شورای رقابت اعلام شود.
بیگلو تصریح کرد: به این ترتیب قیمت خودروهای پر تیراژ مانند تیبا، پژو 405، پژو پارس و برخی انواع سمند که توسط طبقه متوسط جامعه خریداری میشوند به وسیله شورای رقابت تعیین خواهد شد.
وی اعلام داشت: طبق آخرین جلسهای که طی هفته جاری در سازمان گسترش برگزار شد، مدارک لازم ارائه شده و رئیس شورای رقابت نیز برای اصلاح پایه قیمتی خودروها توجیه شد.
ضرورت اختصاص زمان بیشتر برای بررسی دستورالعمل قیمت گذاری شورای رقابت
این مقام مسوول در انجمن قطعه سازان بیان کرد:مقرر شد رئیس شورای رقابت چند روز دیگر پاسخ نهایی را بدهد، ولی تا این زمان هنوز پاسخی دریافت نکردهایم .
به گفته وی شنیدهها حاکی از این است که رئیس شورای رقابت اعلام کرده که به زمان بیشتری برای بررسی موضوع نیاز دارد.
دبیر انجمن قطعهسازان اظهارکرد: در سالهای گذشته نیز روال اینطور بود که شورای رقابت خودروهای با قیمت کمتر از 40 میلیون تومان را قیمتگذاری میکرد و خودروهای با قیمت بالای 40 میلیون تومان توسط خودروسازان تعیین قیمت میشد.
بیگلو همچنین گفت: از سال 97 که بازار خودرو متلاطم شد رویه قیمت گذاری تغییر کرد، ولی در حال حاضر دوباره مطرح شده است.
جبران خسارات خودروسازان داخلی با اجرای بسته حمایتی
به گفته وی، اگر این اتفاق بیفتد با حالت ایدهال برای صنعت خودرو و قطعهسازی فاصله دارد، ولی کمک بزرگی به جبران زیان خودروسازان و سرازیر شدن نقدینگی به سمت صنعت خودرو و افزایش تیراژ تولید خواهد شد.
دبیر انجمن قطعهسازان با بیان اینکه این موضوع طی چند روز آینده نهایی خواهد شد، گفت: برای حمایت از صنعت خودروسازی و قطعهسازی یک بسته حمایتی پیشبینی شده که شامل قیمتگذاری و تأمین مالی است تا قیمت خودروها از دستورالعمل قیمت گذاری شورای رقابت خارج شود.
وی درادامه افزود: اجرایی شدن بسته حمایتی نیازمند تأیید سران قوا است. در عین حال پس از آن نیز باید به شورای پول و اعتبار برود و برای تأمین مالی نیازمند مصوبه این شورا هستیم.
نهایی سازی بسته حمایتی از خودروسازان داخلی
وی با بیان اینکه این بسته حمایتی چند هفته است که قرار است، در جلسه سران قوا مطرح شود، گفت: موضوع هنوز مطرح و نهایی نشده است.
این درحالی است که طبق اظهارات اخیر مسوولان وزارت صمت طرح اصلاح صنعت خودرو، با محوریت آزادسازی قیمت بخشی از محصولات خودروسازان و در ازای جهش تولید تدوین شده است تا قیمت خودروها از دستورالعمل قیمت گذاری شورای رقابت خارج شود.
وزارت صنعت،معدن وتجارت در بسته خود پیشنهاد داده که قیمتگذاری محصولات پر تیراژ خودروسازان همچنان بر اساس دستورالعمل قیمت گذاری شورای رقابت باشد و قیمت کمتیراژها را این وزارتخانه تعیین کنند.
بسته پیشنهادی وزارت صمت و رشد 50 درصدی تولید خودرو در کشور
دربسته پیشنهادی وزارت صنعت،معدن وتجارت محورهای دیگری از جمله پرداخت تسهیلات به خودروسازی و تامین ارز مورد نیاز این صنعت را هم در خود جای داده و قرار است در ازای آنها، تولید خودرو در کشور طی سالجاری و در مقایسه با سال گذشته ۵۰ درصد رشد کند.
البته باید توجه داشت که شواهد حاکی از این است که وزارت صمت به سوی اتمام طرح قیمت گذاری دستوری حرکت کرده تا دیگر قیمت گذاری ها فرمایشی نباشد.