نیازی نیست که از نزدیک صنعت گوشیهای هوشمند را دنبال کنید تا بدانید که دوربینها به آرامی در حال تسخیر گوشیهای هوشمند ما هستند. با افزایش تعداد حسگرها، ماژولهای دوربین در حال رشد هستند و مردم به این فکر افتادهاند که این روند تا کی ادامه خواهد داشت؟ خوب، ما نگاهی گذرا به مسیری که سامسونگ آن را برنامهریزی کرده است، میاندازیم. دوربین های سامسونگ به واسطه حق ثبت جدیدی که مشاهده شده، در آینده متحول میشوند. حق ثبت مد نظر ما توسط پایگاه LetsGoDigital شناسایی شد و به یک سیستم آرایهای دوربین عکاسی اشاره دارد که تا شش دوربین مجزا را مدیریت میکند.
اگر به یاد گوشی نوکیا ۹ و سیستم آرایهای پنج دوربینی آن افتادید که بسیار ناموفق بود، نیازی به نگرانی نیست زیرا سامسونگ مسیر کاملاً متفاوتی را پیش رو گرفته است. ترفند جدید که سامسونگ به نام خود ثبت کرده است این است که هر دوربین میتواند در دو محور حرکت عمودگرد یا تیلت قرار بگیرد. یک محور عمودی و یک محور افقی.
دوربینها میتوانند با آرایههای مختلفی از یک آرایهی ۳ دوربینی گرفته تا آرایهی ۶ دوربینی با هم ترکیب شوند(که به احتمال زیاد به مدل خود گوشی بستگی دارد). دوربینهای متحرک را میتوان توسط اپلیکیشن دوربین کنترل کرد و به کاربر اجازه داده میشود تا تنظیمات عکس را انجام دهد. اساساً، شما قادر خواهید بود تا فریم عکس خود را بر اساس سلیقهِ خود و بدون نیاز به حرکت دادن آن، تغییر دهید.
البته، پس از این که عکسها گرفته شدند، گوشی باید محاسباتی را به منظور ادغام داده از تمامی حسگرها به یک تصویر انجام دهد.
با این وجود، این آرایه تنها برای عکسهای فوق عریض قابل استفاده نیست. حق ثبت اختراع همچنین نشان میدهد که دوربینها را میتوان به سمت داخل نیز تیلت داد که منجر به قابلیتی به نام «Pano-Bokeh» میشود. Pano-Bokeh در اصل یک عکس پانوراما با پسزمینهی تار است در حالی که خود موضوع عکاسی در حالت فوکوس قرار دارد.

حق ثبت اختراع جدید برای دوربین های سامسونگ توضیح میدهد که نیازی نیست تمام دوربینهای موجود در یک آرایه، مشابه هم باشند. حسگرها میتوانند اندازههای مختلفی داشته باشند و لنزها از طول کانونی متفاوتی استفاده کنند. به عنوان مثال، یک آرایهی ۵ دوربینی دارای چهار دوربین زاویه عریض و یک دوربین تلهفوتو است.
این ویژگی بسیار جالب است زیرا بدین معناست که برای داشتن این دوربینهای متحرک فانتزی نیازی به قربانی کردن عملکردهای پیشین وجود ندارد.
این فناوری هنوز زیاد فراگیر نشده است، بنابراین این احتمال وجود دارد که طی چند سال آینده گوشیهای بیشتری از آن بهره ببرند.