مسوولان اعلام کردند که از 12 مهرماه طرح رجیستری تلفن همراه از مبادی ورودی را آغاز می کنند. اتفاقی که قرار بود کمی از التهابات بازار بکاهد و این آشفته بازار تلفن همراه را سامان دهد. امیدها برای نتایج این کار زیاد بود اما با نقل قولی از رییس کمیسیون ساماندهی و تنظیم بازار انجمن واردکنندگان تلفنهمراه همه این امیدها ناامید شد و رونق به بازار تلفن همراه بازنگشت.
به گزارش برات نیوز، رضا قربانی رییس کمیسیون ساماندهی و تنظیم بازار انجمن واردکنندگان تلفنهمراه گفته است که رجیستری تلفن همراه در مبادی ورودی، تاثیری بر بازار نداشته است.
خبری که اذعان دارد دوباره طرحی دولتی برای سروسامان دادن به این بازار پرمشتری ابتر و بی نتیجه است و این بازار پرآشوب همچنان میتازد.
بیشتر بخوانید: ارائه نسل پنجم اینترنت تلفن همراه تا پایان سال
ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب کرده بود که برای پیشگیری از سوءاستفاده از اطلاعات مسافران ورودی برای رجیستری تلفن همراه اظهار و ثبت تلفنهمراه مسافران، صرفا در محل مبادی ورودی کشور و پس از احراز هویت دقیق و تشخیص غیرتجاری بودن و طی تشریفات گمرکی در لحظه ورود به کشور انجام شود. اما ظاهرا این کار هم به نتیجه نرسیده و تاثیری بر بازار نداشته است.
آیفون ها همچنان با مسافران مهمان ایران می شوند
آنگونه که رییس کمیسیون ساماندهی و تنظیم بازار انجمن واردکنندگان تلفنهمراه اذعان کرده است: اجرای این طرح در بازار چندان تاثیری نداشته. بخصوص بر روی بازار پرالتهاب آیفون. هنوز هم این گوشی همراه از طریق رویه مسافری وارد کشور میشود.
به گفته وی، پیش از این طرح، از اطلاعات مسافران برای رجیستر این گوشی گران قیمت استفاده میشد که دیگر امکان این کار وجود ندارد. این کار چندان تاثیری بر کار واردکنندگان تلفن همراه ندارد.
عدم تاثیر اجرای طرح رجیستری تلفن همراه
کارشناسان معتقدند که واردکنندگان گوشی همراه، مثل قبل هزینه رجیستر و واردات را در گمرک پرداخت میکنند. در شیوه پیشین مسافران میتوانستند تا 3 ماه پس از ورود به کشور، گوشی خریداری شده خود را به روش آنلاین رجیستری می کردند اما با اجرای این طرح دیگر نمی توانند این کار را انجام دهند.
در این قانون تاکید شده است که مسافران تنها در طول یک سال میتوانند یک گوشی همراه را به کشور وارد و در فرودگاه اظهار کنند. کسی هم اگر بدون رجیستری کردن گوشی خود از فرودگاه خارج شود دیگر امکان رجیستر کردن را ندارد.
90 درصد بازار قبضه گوشی های مسافری است
رییس کمیسیون ساماندهی و تنظیم بازار انجمن واردکنندگان تلفنهمراه در ادامه میگوید: رجیستری تلفن همراه از رویه مسافری تقربیا 90 درصد بازار را تشکیل می داد.
این روش برای کاهش مشکلات این چنینی خوب است. باید برای تلفن همراه زودتر از این ها چنین قانونی وضع می شد. این روش، مانع از سو استفاده از هویت افراد میشود.
کمبود گوشی تلفن همراه دربازار تا پایان سال
وی با اشاره به مشکلات تامین بازار آینده موبایل در کشور، میگوید: در انتهای امسال با مشکل تامین بازار گوشی همراه موجه خواهیم بود چون، عدم تخصیص ارز و اعمال محدودیتهای قانون سقف و سابقه در حوزه موبایل، باعث شده شرکتها نتوانند نسبت به ثبت سفارش کالاهای جدید اقدام کنند.
این موضوع باعث شده که ثبت سفارش در ماه های شهریور و مهر نسبت به تیرماه کاهشی 10 تا 15 درصدی را تجربه کند.
رکود دربازار گوشی های تلفن همراه
رکود بازار گوشیهای گران قیمت اتفاقی است که بازار شاهد آن است. این موضوع هم به دلیل بالا رفتن قیمت ارز و گران شدن قیمت گوشیهای همراه است. مشتریان گوشی آیفون 12 هم منتظرند تا شرایط بازار در داخل کشور رو به بهبود برود و بتوانند در داخل کشور خریداری و رجیستری کنند.