رییس شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه از صدور چهار میلیون کد بورسی در سال جاری خبر داد و به این موضوع اشاره کرده که کدهای بورسی در ۴ ماه اول سال افزایش یافته است.
به گزارش برات نیوز ؛ حسین فهیمی رییس شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه در مراسم رونمایی رسمی از احراز هویت الکترونیکی بازار سرمایه، ضمن تشریح آخرین وضعیت فروش سهام عدالت اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون چهار میلیون کد بورسی جدید صادر شده ،این درحالی است که میزان کدهای بورسی صادر شده در سال ۱۳۹۷ معادل ۱۰۰ هزار و در سال ۱۳۹۸ نیز ۹۰۰ هزار کد بوده است.
وی با تاکید براینکه اقدامات حقوقی سهام در شرکت سپردهگذاری مرکزی نسبت به سالهای قبل افزایش ۱۰ برابری داشته است، اظهار کرد: عملیات تسویه معاملات شرکت در سال گذشته ۲.۵ برابر بودجه سالانه کل کشور و به میزان هزار هزار میلیارد تومان بود.
بیشتر بخوانید: فرابورس به پرسپولیس و استقلال میرسد
رییس شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه در ادامه با اشاره به راهاندازی ETF گفت: این موضوع آغاز همکاری بازار سرمایه با نظام بانکی بود و شرکت سپردهگذاری مرکزی به عنوان واسطه بانکها و کارگزاریها عمل کرد.
جلوگیری از حضور 50 میلیون نفر در دفاتر پیشخوان و کارگزاری ها
فهیمی همچنین با اشاره به طرح آزادسازی سهام عدالت در نهم اردیبهشت سال جاری اظهار کرد: این طرح بزرگترین طرحی بود که از ابتدای تاسیس بازار سرمایه تاکنون اجرا شده است. با اقداماتی که در شرکت سپردهگذاری مرکزی انجام شد، از مراجعه حضوری ۵۰ میلیون نفر به دفاتر پیشخوان دولت، کارگزاری جلوگیری شد.
وی ادامه داد: در تاریخ دهم خرداد ماه از ۴۹ میلیون نفر مشمول سهام عدالت، ۱۳میلیون و ۶۰۰ هزار نفر روش مستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کردند.
واریز حدود 2800 میلیارد تومان به حساب مشمولین
رییس شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه با بیان اینکه یک میلیون و ۸۰۰هزار نفر برای فروش سهام عدالت خود به بانکها و کارگزاریها مراجعه کردند، گفت: از این تعداد سفارش یک میلیون و ۷۶هزار نفر اجرا شده و ۲۷۳۷ میلیارد تومان سهام عدالت بفروش رفته که از این میزان ۲۷۳۱ میلیارد تومان به حساب مشمولین واریز شده است.
بیشتر بخوانید: دیجیکالا و کافه بازار وارد بورس می شوند
ثبت نام بیش از 15 میلیون نفر در سجام
در ادامه این مراسم علیرضا ماهیار معاون شرکت سپردهگذاری مرکزی با بیان اینکه درحال حاضر امکان صدور روزانه یک میلیون کد بورسی وجود دارد، گفت: تاکنون ۱۵ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در سجام ثبتنام کردهاند.
ماهیار همچنین از بررسی و در دستور کار قرارگرفتن موضوع برگزاری مجامع به صورت الکترونیکی و توزیع سود الکترونیکی خبر داد .