روز بیست و هفتم اردیبهشت ماه، از طرف اعضای «اتحادیه جهانی مخابرات (ITU)»، بهعنوان روز جهانی ارتباطات و جامعه اطلاعاتی نامگذاری شدهاست. چندی پیش، دبیر کل اتحادیه جهانی مخابرات، ضمن ارسال پیامی برای تبریک این روز، جزئیاتی از دستور کار این سازمان تا سال ۲۰۳۰ را بیان کرد. در این خبر از برات نیوز، به شرح متن این پیام میپردازیم.
آقای هولین ژائو، دبیرکل اتحادیه بینالمللی مخابرات که زیر نظر سازمان ملل متحد فعالیت دارد؛ ضمن تبریک روز جهانی ارتباطات اعلام کرد که مهمترین بخش فعالیتهای این اتحادیه در دههی پیش رو، از بین بردن شکاف دیجیتالی در راستای توسعه پایدار است. او ابراز امیدواری کرد که تمام سازمانهای مخابراتی در سراسر جهان، برای رفع نابرابری دیجیتالی در میان جوامع مختلف تلاش کنند و از قدرت فناوری اطلاعات و ارتباطات، برای ایجاد جهانی بهتر کمک بگیرند.
دبیر کل اتحادیه جهانی مخابرات، از اعضای این اتحادیه درخواست کرد که او را در اجرای دستور کار تهیهشده برای سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۳۰ همراهی کنند. این دستور کار شامل برنامههایی برای ایجاد عدالت دیجیتال در سطح جوامع و از بین بردن نابرابری ارتباطی است. در این برنامه سعی شده تا از توان فناوری اطلاعات و ارتباطات برای پشتیبانی از دستور کار ۲۰۳۰ سازمان ملل متحد استفاده شود.
دبیر کل اتحادیه جهانی مخابرات، به مناسب روز جهانی ارتباطات از سران سازمانهای ارتباطی تقاضا کرد که برای ارتقای زندگی مردم جهان و آسانسازی توسعه اجتماعی و اقتصادی آنها، فناوریهای نوین مانند نسل پنجم تلفن همراه (5G)، اینترنت اشیا، حمل و نقل هوشمند، هوش مصنوعی و فناوری بلاکچین (blockchain) را به آنها معرفی کنند و میزان کاربردشان را در جوامع گسترش دهند. این فناوریها و نوآوریهای جدید، پتانسیل زیادی برای پیشرفت دارند و در رسیدن به اهداف توسعه پایدار، کمک بزرگی برای جامعه بشری به حساب میآیند.
دبیر کل اتحادیه جهانی مخابرات در ادامه بیان کرد که در حال حاضر، تقریبا ۵۰ درصد جمعیت جهان، از اینترنت محروم هستند و ایجاد دسترسی برای اینترنت در نقاط جدید، به کندی پیش میرود. او از مدیران سازمانهای ارتباطی درخواست کرد که هماهنگی بیشتری داشتهباشند و تلاشهای خود را چند برابر کنند تا همگان بتوانند به اقتصاد دیجیتال جهانی متصل شوند و ارتباط امن و مطمئنی را تجربه کنند.
در پایان، او به مناسب روز جهانی ارتباطات و جامعه اطلاعاتی و همچنین ورود به دههی فناوریهای نوین، از سازمانهای مخابراتی درخواست کرد که در نوآوری کوشا باشند و از ثمرات فناوری اطلاعات و ارتباطات برای شتابدادن به رشد اجتماعی، جهش اقتصادی، حفاطت پایدار از محیط زیست و توسعه فراگیر و همگانی استفاده کنند.
منبع: ایسنا