رویداد

۱۱ ژوئیه؛ روز جهانی جمعیت

روز جهانی جمعیت

شنبه ۲۱ تیر برابر با ۱۱ ژوئیه روز جهانی جمعیت است. افزایش جمعیت جهان بدون برنامه‌ریزی درست دردسرهای زیادی را برای اهالی زمین به وجود می‌آورد، از جمله کمبود مواد غذایی، تخریب محیط زیست، محرومیت از آموزش و در نهایت فقر. سازمان ملل برای آگاهی بخشی در زمینه جمعیت ۱۱ ژوئیه را در تقویم جهانی به نام روز جهانی جمعیت نام گذاری کرد.

تاریخچه نام گذاری روز جهانی جمعیت

جالب است بدانید در روز ۱۱ ژوئیه سال ۱۹۸۹ جهعیت جهان ار مرز ۵ میلیارد نفر عبور کرد. در حالی که در سال ۱۹۵۰ تنها دو و نیم میلیارد نفر روی کره  زمین زندگی می‌کردند. با دو برابر شدن جمعیت جهان تنها در طی ۳۹ سال نیاز به توسعه شهری، دسترسی به خدمات بهداشتی و آموزشی شدیدا احساس می‌شد. به همین دلیل سازمان ملل روز ۱۱ ژوئیه را به نام روز جهانی جمعیت نام‌گذاری کرد و از همه کشورهای جهان خواست تا با توجه بیشتر به مسئله جمعیت برنامه‌ها و سیاست‌های توسعه‌ای را تدوین کنند.

صندوق جمعیت سازمان ملل متحدد یکی از مهمترین نهادهایی است برای برنامه‌های جمعیت، تنطیم خانواده و بهداشت مادران با بیش از ۱۴۰ کشور جهان همکاری می‌کند.

روز جهانی جمعیت
۱۱ ژوئیه؛ روز جهانی جمعیت

حقایقی درباره جمعیت جهان

طبق آمارها جمعیت جهان در ماه مارس ۲۰۲۰ از مرز ۷ میلیارد و ۸۰۰ میلیون نفر عبور کرد. نکته جالب این است که نزدیک به ۲۰۰٫۰۰۰ سال طول کشید جمعیت جهان به ۱ میلیارد نفر رسید، اما تنها در طی ۲۰۰ سال از مرز ۷ میلیارد نفر عبور کرد. پیش بینی می‌شود جمعیت جهان در سال ۲۰۳۰ به هشت و نیم میلیارد نفر  و در سال ۲۱۰۰ به ۱۵ میلیارد نفر هم برسد.

جالب است بدانید طبق آمار اداره جمعیت سازمان ملل جمعیت کل انسان‌هایی که روی کره زمین زندگی کرده‌اند به ۱۰۸ میلیارد نفر می‌رسد.

کشورهای چین با ۱/۴ میلیارد و هند با ۱/۳ میلیارد نفر پرجمعیت‌ترین کشورهای جهان هستند و کشور واتیکان که درون شهر رم قرار دارد با جمعیتی کمتر از ۱۰۰۰ نفر کم‌جمعیت ترین کشور جهان است.

جمعیت ایران از ۱۰ میلیون نفر در سال ۱۹۲۰  به ۲۰ میلیون نفر در سال ۱۹۵۵ رسید و این رقم در سال ۱۹۸۵ به ۵۰ میلیون و هم اکنون با جمعیت تقریبی ۸۳ میلیون نفر در رده نوزدهمین کشور پرجمعیت جهان قرار گرفته است.

طبق آخرین آمار جمعیت مردان در جهان نزدیک به ۳ میلیارد و نهصد میلیون نفر است که هفتاد میلیون نفر از جمعیت زنان بیشتر است.

از آنجایی که منابع کره زمین محدود است و رشد جمعیت در کشورهای فقیر بسیار بیشتر از کشورهای توسعه یافته است. توجه به مسئله جمعیت و آگاهی بخشی در زمینه تنظیم خانواده، بهداشت مادران، برابری جنسیتی، فقر، حقوق بشر از جمله هدف‌های مهم روز جهانی جمعیت است.

مشکلات افزایش جمعیت

وقتی از کمبود منابع و مشکل افزایش جمعیت صحبت می‌کنیم باید بدانید که یک میلیارد نفر در سراسر جهان به آب سالم دسترسی ندارند و روزانه ۲۵ هزار نفر در اثر سوءتغذیه جان خود را از دست می‌دهند.

افزایش جمعیت شهرها معضلی به نام آلودگی هوا را به خود به همراه دارد و هر ساله بر مصرف سوخت‌های فسیلی تجدیدناپذیر مانند نفت و گاز افزوده می‌شود.

اگر به تناسب افزایش جمعیت فرصت شغلی ایجاد نشود، بیکاری و فقر بیش از پیش زندگی انسان‌ها را تهدید می‌کند.

یکی دیگر از مشکلات افزایش کنترل نشده جمعیت بحث مسکن است. از آنجایی که روند کنونی جمعیت جهان متمایل به شهرنشینی است، مشکل مسکن در شهرهای بزرگ جهان روزبه‌روز بیشتر می‌شود و دولت‌ها توانایی کنترل آن را ندارند.

کمبود امکانات رفاهی، آموزشی و بهداشتی یکی دیگر از مشکلاتی است که افزایش جمعیت با خود به همراه دارد.

نظر شما در مورد روند فعلی جمعیت جهان چیست؟ پیش بینی می‌شود جمعیت ایران در ۳۰ سال آینده به ۱۰۰ میلیون نفر برسد، به نظر شما کشور ما توانایی کنترل این جمعیت را دارد؟ فراموش نکنید نظرات خود را در قیمت نظرات سایت برات نیوز با ما در میان بگذارید.

تازه های برات نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید