رویدادمنتخب سردبیر

۶ تیر؛ روز جهانی مبارزه با مواد مخدر

روز جهانی مبارزه با مواد مخدر

۲۶ ژوئن برابر با ۶ تیر روز جهانی مبارزه با مواد مخدر است. اعتیاد یکی از مهمترین آسیب‌های اجتماعی است که بسیاری از کشورهای جهان از جمله ایران به طور جدی در حال مبارزه با آن هستند. جالب است بدانید از آشنایی بشر با مواد مخدر بیش از ۴۰۰۰ سال می‌گذرد و اکنون بیش از ۲۸۰ میلیون معتاد در سراسر دنیا وجود دارد. در این مطلب از برات نیوز قصد داریم در مورد آمار اعتیاد و تاریخچه مبارزه با مواد مخدر در ایران صحبت کنیم.

تاریخچه روز جهانی مبارزه با مواد مخدر

از آنجایی که اغلب کشورهای جهانی به نوعی با معضل اعتیاد روبرو هستند از تاریخ ۱۷ تا ۲۶ ژوئن سال ۱۹۸۷ کنفرانسی را در شهر وین اتریش به منظور ایجاد یک عزم سیاسی در دولت‌های مختلف برای مبارزه با اعتیاد برگزار کردند. در این کنفرانس بین‌المللی سندی با عنوان C.M.O تنظیم و در تاریخ ۲۶ ژوئن به اتفاق آرا به تصویب رسید. به مناسبت تنظیم این سند، ۲۶ ژوئن به عنوان روز جهانی مباره با مواد مخدر  نام گرفت.

از جمله موارد توافق شده در این سند می‌توان به مواردی مانند پیشگیری از ابتلا به اعتیاد به مواد مخدر از طریق آموزش، میزان مصرف، مبارزه با شبکه‌های قاچاق مواد مخدر، نابودی مزارع کشت خشخاش و کمک به بازگشت معتادان به اجتماع و … اشاره کرد.

آمار اعتیاد در ایران

طبق گفته‌های دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ایران ۲ میلیون ۸۰۰ هزار نفر مصرف کننده مستمر و بیش از ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر مصرف کننده  غیرمستمر وجود دارد. اما بیش از ۲۰ میلیون نفر به صورت غیرمستقیم تحت تاثیر مصرف مواد مخدر قرار دارند.

طبق همین گزارش ۵/۴ درصد از جمعیت فعال کشور مصرف کننده مواد مخدر هستند. نکات قابل توجه در این آمار نرخ ۲/۱ درصدی مصرف مواد مخدر میان دانش‌آموزان و ۴/۷ درصدی میان جمعیت دانشجویان کشور است.

تاریخچه مبارزه با مواد مخدر در ایران

جالب است بدانید مبارزه با قاچاق مواد مخدر در ایران به صورت رسمی با تشکیل ستاد مبارزه با مواد مخدر در سال 1367 و با رهنمودهای امام خمینی (ره) و با حضور جوانان در قالب کمیته‌های انقلاب اسلامی آغاز شد. سپس با تصویب قانون مبارزه با مواد مخدر توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام در تاریخ ۱۹ مرداد سال ۱۳۶۸ شکل سازمان یافته به خود گرفت.

طبق گفته کارشناسان در حال حاضر بیش از ۳ هزار سازمان مردم نهاد در سطح کشور در عرصه پیشگیری، درمان و کاهش آسیب اجتماعی در سطح کشور فعال هستند و طبق برآوردهای صورت گرفته، ۱۱درصد درآمد ناخالص ملی صرف مبارزه با مواد مخدر می‌شود.

با توجه به اینکه منشاء بسیاری از بیماری‌ها، جرائم خشن و جرائم خرد، اعتیاد است، اقدامات جدی برای مبارزه با مصرف مواد مخدر در کشور واقعا لازم است. به همین منظور از ۳۱ خرداد تا ۶ تیر به عنوان هفته مبازره با مواد مخدر در ایران نام‌گذاری شده است و برنامه‌های مختلف نظیر گردهمایی، نشست تخصصی و همچنین تقدیر از فعالان عرضه مبارزه با مواد مخدر انجام می‌شود.

به گفته کارشناسان برای حل مشکل اعتیاد در جامعه دو راه حل وجود دارد، یکی اینکه معتادین را ساماندهی کنیم و راه حل دوم اینکه اجازه ندهیم فرد جدیدی به این جامعه آماری اضافه شود. به نظر شما چه راه حلی برای ریشه کنی اعتیاد در جامعه وجود دارد؟

تازه های برات نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید