رویداد

6 مرداد؛ روز ملی کارآفرینی و ترویج آموزش های فنی و حرفه ای

6 مرداد؛ روز ملی کارآفرینی و ترویج آموزش های فنی و حرفه ای

ششم مرداد روز ملی کارآفرینی و ترویج آموزش‌‌های فنی و حرفه‌ای است. بدون تردید مهمترین سرمایه هر سازمان و جامعه نیروی انسانی ماهر و متخصص آن است. در حقیقت به گفته کارشناسان شاید مهمترین عامل بیکاری جوانان نداشتن یک تخصص یا مهارت است. در بسیاری از کشورهای توسعه یافته جهان آموزش فنی به‌‏عنوان عنصر مکمل نظام آموزشی در نظر گرفته می‌شود. در کشور ایران هم اهمیت مهارت آموزی به خوبی احساس شده است و به همین منظور سوم تا نهم مرداد به عنوان هفته مهارت شناخته می‌شود و ۶ مرداد روز ملی کارآفرینی و آموزش های فنی و حرفه ای نام‌گذاری شده است.

تاریخچه سازمان فنی و حرفه‌ای

بر اساس قانون برنامه سوم توسعه، سازمان فنی و حرفه‌ای مهمترین متولی  امر ترویج آموزش‌های فنی در در بخش‌های کشاورزی، صنعت و خدمات کشور است. با وجود اینکه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در کشور ما بیش از یک قرن سابقه دارد اما اولین فعالیت در این زمینه با تصویب آیین نامه کارآموزی و افزایش مهارت در سال ۱۳۳۹ در شورای عالی کار بازمی‌گردد.

پس از آن در طول سال‌ها فعالیت‌های جسته و گریخته‌ای از جمله تشکیل مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای و مصوبات متعدد در زمینه تشکیل و اداره موسسات کارآموزی توسط شواری عالی کارآموزی انجام شد.

اما پس از انقلاب و در سال ۱۳۵۹ سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور به صورت رسمی و به منظور ارائه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای تشکیل شد.

سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور که یکی از سازمان‌های وابسته به وزارت کار و امور اجتماعی محسوب می‌شود در حال حاضر دارای بیش از ۱۱ هزار آموزشگاه در کشور است و همکاری نزدیکی با سازمان بین‌المللی کار و سازمان بین‌المللی آموزش حرفه‌ای دارد.

روز ملی کارآفرینی
۶ مرداد؛ روز ملی کارآفرینی و ترویج آموزش های فنی و حرفه ای

اهمیت ترویج آموزش های فنی و حرفه ای

بدون تردید امروزه تربیت نیروی انسانی متخصص و کارآمد از عوامل کلیدی در توسعه اقتصادی و اجتماعی هر کشور محسوب می شود و هر نوع سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف اقتصادی نیازمند توجه به برنامه ریزی و سرمایه گذاری در بخش نیروی انسانی و توسعه منابع انسانی است.

با وجود اینکه اهمیت مهارت آموزی و فراگیری آموزش‌های فنی بر هیچ کسی پوشیده نیست، اما متاسفانه این موضوع در فرهنگ جامعه ما به خوبی جا نیفتاده، دانش آموزان کمتر نسبت به شاخه فنی علاقه نشان می‌دهند و بیشتر خانواده‌ها فرزندانشان را به تحصیل در شاخه‌های نظری تشویق می‌کنند. همین موضوع باعث توسعه بی رویه دانشگاه ها و فقر مهارتی دانش آموختگان شده است. یونسکو در توصیه جالبی می‌گوید:

آموزش فنی و حرفه‌‏ای باید بخش مکمل نظام آموزشی همه‌‏جانبه باشد و به این سبب باید به محتوای فرهنگی آن توجه کافی بشود.

واضح است که دنیای کسب و کار بیش از فارغ‌التحصیل نیاز به نیروی متخصص و ماهر دارد، بنابراین مهارت آموزی باید جایگزین مدرک گرایی شود و خانواده‌ها و جوانان به جای اینکه تنها دغدغه مدرک‌های دانشگاهی را داشته باشند به فکر آموختن یک مهارت باشند چرا که فراگیری آموزش های فنی و حرفه‌ ای  نقش مهمی در رونق اشتغال، کارآفرینی و توسعه پایدار دارد و امروز بخش زیادی از فارغ التحصیلان به دلیل نداشتن مهارت بیکار هستند.

آیا شما در کنار تحصیلات به فکر آموزش یک مهارت هستید یا فرزندان خود را به فراگیری مهارت‌های فنی تشویق می‌کنید؟ خوشحال می‌شویم نظرات و تجربیات خود را از طریق برات نیوز با دیگران به اشتراک بگذارید.

تازه های برات نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید