بانک جهانی بهتازگی اطلاعات جدیدی از وضعیت اقتصادی آمریکا منتشر کرده است که نشان میدهد این کشور در بدترین وضعیت اقتصادی خود در طول 74 سال اخیر قرار دارد. در حال حاضر رکود اقتصادی آمریکا را فرا گرفته است.
بهگزارش برات نیوز ، بانک جهانی اعلام کرده است باتوجه به اینکه آمریکا اصلیترین کانون انتشار کرونا در چند ماه اخیر شناخته میشود، شمار بیکاران آمریکایی بهنسبت بحران مالی که در سال 2009 برای این کشور رخ داد افزایش قابل توجهی داشته و در پی آن، سطح تولیدات صنعتی و بخش خردهفروشی نیز با کاهش روبهرو شده است. به همین دلیل رکود اقتصادی آمریکا را فرا گرفته است. بهدنبال وقوع این اتفاقات، بانک مرکزی آمریکا نیز نرخ سود را به نزدیکی صفر رسانده و عملیات بازار باز وتزریق نقدینگی را با شدت بیشتری پیگیری میکند. دولت آمریکا نیز در چنین شرایطی حدود سه تریلیون دلار بهمنظور حمایت از بخشهای مختلف اقتصادی کشورش هزینه کرده است. با این وجود هنوز هم اقدامات بیشتر و دقیقتری نیاز است تا بتوان این شرایط را از وضعیت بحرانی خارج کرد. یکی از راههای پیشنهادی، ارائه مجدد یارانههای نقدی برای کمک به اقتصاد خانوارهاست.
بهگفته بانک مرکزی آمریکا، رشد اقتصادی این کشور منفی 6.1 درصد بوده که 0.9 درصد کمتر از متوسط رشد اقتصادی جهانیست. با این حال پیشبینی میشود در سال آینده روند رشد مثبت شده و تا 4 درصد افزایش پیدا کند. گفتنیست که اقتصاد آمریکا سال گذشته 2.3 درصد رشد را تجربه کرد. آخرین باری که رشد منفی گریبانگیر اقتصاد آمریکا شده بود به سال 1946 برمیگردد، درست زمانی که جنگ جهانی دوم پایان یافته بود و رشد اقتصادی آمریکا به منفی 11.6 رسید. همچنین در سال 2009 نیز اقتصاد آمریکا 2.5 درصد افت داشت که پس از عبور از بحران آن زمان، ده سال متوالی با رشد مثبت روبهرو بود.
سیلا پازارباسیوغلو، مسئول بخش رشد، تامین مالی و نهادهای بانک جهانی اعلام کرد که این یک چشمانداز نگرانکننده است و پیشبینی میشود اثرات سوء بیماری کرونا تا مدتها بر اقتصاد آمریکا باقی بماند و مشکلات زیادی را برای کشورها ایجاد کند. در گام نخست باید برای مشکلات مربوط به مسائل بهداشتی و وضعیت اضطراری اقتصادی حالحاضر پاسخی پیدا کرد. همچنین وی اعلام کرد که برای احیای روند رشد و جلوگیری از ظهور فقر و بیکاری در وضعیت معیشتی مردم، جامعه جهانی باید متحد شود.
در ادامه این گزارش، توجه شما را به میزان تغییرات رشد اقتصادی چند کشور بزرگ جهان جلب میکنیم:
- کشور ژاپن در سال گذشته با رشد اقتصادی مواجه بود. میزان رشد اقتصادی این کشور برای سال 2019، مثبت 0.7 درصد گزارش شده است. امسال اما مانند آمریکا، رشد منفی گریبان این کشور را گرفته و پیشبینی میشود که میزان رشد اقتصادی در سال جاری برای ژاپن منفی 6.1 درصد باشد. همچنین پیشبینیها برای سال آینده نوید رشد مثبت 2.5 درصدی را برای اقتصاد ژاپن میدهند.
- منطقه یورو در سال 2019، رشد مثبت 1.2 درصدی را در اقتصاد خود شاهد بود. امسال اقتصاد این منطقه دچار بحران شدید شد و پیشبینی میشود که به عدد منفی 9.1 درصد برسد. پیشبینیهای صورت گرفته نشان میدهند میزان رشد اقتصادی منطقه یورو در سال آینده به مثبت 4.5 درصد خواهد رسید.
- چین که اصلیترین کانون انتشار کرونا و مبدأ شیوع این بیماری بود با مدیریتهای صحیح خود و مهار این بیماری توانست به رشد 1.1 درصدی اقتصاد در سال جاری برسد. البته این میزان نسبتبه سال گذشته دچار افت شدید بوده است و بازهم رشدی منفی را تجربه کرده است. سال گذشته میزان رشد اقتصادی این کشور مثبت 6.1 درصد گزارش شده بود. پیشبینی میشود که در سال 2021 این کشور رشد اقتصادی مثبت 6.9 درصد را تجربه کند.
- هند بهعنوان آخرین کشور حاضر در لیست پیشرو، در سال گذشته رشد اقتصادی مثبت 4.2 درصد را تجربه کرده بود ولی امسال رشد منفی 3.2 درصد را بهچشم دید. پیشبینی میشود در سال آینده این میزان رشد اقتصادی به عدد مثبت 3.1 درصد برسد.