1. خانه
  2. اقتصاد
  3. اضافه‌ کاری کارگران دنیا برای زنجیره تامین ماسک و مواد غذایی در بحران کرونا
اقتصاد

اضافه‌ کاری کارگران دنیا برای زنجیره تامین ماسک و مواد غذایی در بحران کرونا

اضافه‌ کاری کارگران دنیا برای زنجیره تامین ماسک و مواد غذایی در بحران کرونا

بحران کرونا باعث شده تا دنیا برای زنجیره تامین ماسک و محصولات غذایی، با مشکلات بزرگی رو‌به‌رو شود. طبق نظر محققان، بحران واقعی در راه است. با برات نیوز همراه باشید.

از زمان جنگ جهانی دوم، شیوع ویروس کرونا به دراماتیک‌ترین امتحان بشر در زمینه سیستم تبادلات جهانی تبدیل شده است. با رشد ترسناک کووید ۱۹ و تعطیلی‌هایی که در اروپا و ایالات متحده آمریکا به‌همراه داشته، زنجیره تامین غذا و لوازم پزشکی ضروری روز به روز به مرحله تازه‌ای از بحران نزدیک می‌شوند و دنیا باید خود را برای موانع تازه‌ای آماده کند.

کارمندان بیمارستان‌های ثروتمندترین کشورهای دنیا به‌دلیل کمبود امکانات محافظتی، از بین می‌روند؛ همچنین ذخایر پزشکی و دستگاه‌های تنفسی آن‌ها درحال اتمام است. این فشاری که برای تامین تقاضا به کشورهای بزرگ وارد شده، کاری کرده که مناقصه‌ها و موانع جدیدی برای تبادلات و زنجیره تامین ماسک و تجهیزات پزشکی شکل بگیرد.

مسئله مهم دیگر در کنار تجهیزات پزشکی و محافظتی، زنجیره غذایی دنیا و مردمی است که در پروسه تولید و انتقال آن نقش دارند. از تولیدکنندگان مواد گوشتی و مزارع سبزیجات گرفته تا وسایل نقلیه‌ای که آن‌ها را به سراسر دنیا منتقل می‌کنند؛ حتی کارگران و زیرساخت‌های این صنایع، علائمی از فرسودگی و عدم کارایی از خود نشان می‌دهند.

به زبان کوتاه‌، ستون فقرات تبادلات جهانی، هرچه زودتر نیاز به تقویت دارد.

اضافه کاری فشرده برای زنجیره تامین ماسک و تجهیزات پزشکی

افزایش ساعت کاری و فشاری که به کارگران و کارمندان وارد شده، بحرانی دیگر را رقم می‌زند. مثلا، شرکت‌های توزیع‌کننده که ۸۰ درصد از معاملات و جابه‌جایی‌های دنیا را انجام می‌دهند، در حال حاضر با کارمندان و کارگرهایی فعالیت می‌کنند که بسیار بیشتر از حد معمول کار می‌کنند.

در زمان‌های عادی، نزدیک به ۱۰۰ هزار نفر از خدمه‌ کشتی‌های توزیع‌کننده محصولات، هر ماه یک بار جای خود را با همکاران‌شان عوض می‌کنند. اما در شرایط بحران کنونی، این افراد ماه‌ها است که به‌درستی استراحت نمی‌کنند؛ چون در بسیاری از قسمت‌های جهان، موانع‌ زیادی برای سفرها و جابه‌جایی‌ ایجاد شده است.

به گفته دبیرکل شرکت حمل و نقل International Chamber of Shipping، اگر از حالا اقدامات لازم را انجام ندهیم؛ زمانی‌که به اواسط ماه می (May) برسیم، وارد یک بحران واقعی خواهیم شد. این شرکت خواستار دسته‌بندی دریانوردان و خدمه کشتی‌های حمل‌ونقل به‌عنوان شغل‌های ضروری از سوی گروه ۲۰ اقتصاد دنیا شده است. با این کار، کارگران و کارمندان شغل‌های مرتبط با زنجیره تامین ماسک و موادغذایی، می‌توانند به‌راحتی و آزادانه شغل‌های خود را آغاز کنند؛ مخصوصا از طریق سفرهای هوایی.

مشکلات کسب و کارهای دنیا به دلیل ویروس کرونا

فشار کاری زیاد روی کارگران و مشاغل سراسر دنیا

شرکت‌ بزرگی مثل Oldendorff Carriers GmbH & Co به‌دلیل محدودیت‌های رفت‌وآمد، درحال صدمه شدید است. بزرگ‌ترین شرکت حمل‌ونقل کالاهای اساسی از قبیل دانه‌ها، غلات، زغال‌سنگ و کود، ۷۰۰ کشتی در سراسر دنیا دارد که ۴۵۰۰ هزار نفر کارمند در آن‌ها مشغول فعالیت هستند؛ اما محدودیت‌ها کاری کرده که برخی از آن‌ها ماه‌ها است که رنگ خانه خود را ندیده‌اند.

مدیر توسعه و استراتژی این شرکت آلمانی می‌گوید، خدمه‌های کشتی نباید تا ابد روی کشتی بمانند. اتفاقی که سر آن‌ها آمده، مانند حرفی است که به دکترها و پرستارها می‌زنیم:

شما نمی‌توانید پس از پایان شیف خود به خانه بروید، شما سر کار می‌مانید تا این بحران تمام شود.

مدیر توسعه شرکت Oldendorff Carriers

از طرف دیگر، ترانزیت‌ها هم دچار شرایط بغرنجی شده‌اند. مثلا در آفریقا، رانندگان ترانزیت حتی نمی‌توانند به‌راحتی از خانه تا پارکینگ ترانزیت‌های خود بروند؛ چون هیچ وسیله حمل‌ونقل عمومی مشغول به کار نیست. در اروپا، آن‌ها در صف‌های بسیار طولانی برای ساعت‌ها منتظر می‌مانند، چون مرزهای بین کشورها شدیدا تحت کنترل است.

برداشتن محدودیت‌ها

در سراسر دنیا، رانندگان حمل‌ونقل بین شهرها و کشورها که محصولات ضروری را جا‌به‌جا می‌کنند؛ با قوانین اجباری و شدید محلی روبه‌رو شده‌اند. بسیاری از کسب و کارها به‌دلیل جلوگیری از شیوع ویروس کرونا تعطیل شده و این افراد برای روند هرچه سریع‌تر کار خود با مشکل روبه‌رو شده‌اند.

سخنگوی شرکت حمل‌ونقل American Trucking Associations، از محدودیت‌های شدیدی که فرمانداران و شهردارهای ایالات این کشور اعمال کرده‌اند،‌ سخن گفت. آن‌ها با ایجاد موانع زیادی برای جابه‌جایی کالاهای ضروری، کار را سخت‌تر کرده‌اند. سخنگوی این شرکت می‌گوید:

اگر مقامات می‌خواهند که قفسه‌های فروشگاه‌ها دوباره پر شود و تجهیزات پزشکی به‌موقع به دست کادر پزشکی برسد؛ باید موانع محدودکننده رانندگان و ترانزیت‌ها را از سر راه بردارند.

سخنگوی شرکت حمل‌ونقل American Trucking Associations

ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا، اعلام کرد که این کشور از نظر مواد غذایی مشکلی ندارد و کشاورزان می‌توانند کار خود را ادامه دهند؛ همچنین خرده‌فروشان غذایی مثل Walmart هم در وضعیت خوبی قرار دارند.

اما وضیعت جور دیگری نشان می‌دهد

legh شرکت Smithfield Food، بزرگ‌ترین شرکت تولیدکننده گوشت دنیا، بین آن دسته از شرکت‌های آمریکایی فرآوری غذا قرار دارد که کارخانه‌های خود را به‌دلیل ویروس کرونا تعطیل کرده است. زمانی که کشتارگاه‌ها برای مدت طولانی تعطیل شوند، شاهد کاهش زنجیره تامین هستیم و یک وضعیت دشوار برای کشاورزان و دامداران ایجاد می‌شود. حتی برخی از دامداران مجبور شده‌اند به‌دلیل گرانی و کاهش مواد غذایی، دام‌های خود را قربانی کنند. از طرف دیگر، تولیدکنندگان میوه‌ه و سبزیجات از کالیفرنیا گرفته تا اسپانیا و دیگر نقاط دنیا، با چشمان خود شاهد از بین رفتن محصولات‌شان هستند.

اما مقامات بسیاری از وضعیت خوب و مناسب زنجیره تامین ماسک و مواد غذای می‌گویند. رئیس شرکت خرده‌فروشی محصولات پزشکی CVS Health Corp اعلام کرد که زنجیره تامین دارویی آمریکا در وضعیت خوبی قرار دارد.

با این حال، محققان دانشگاه مینه‌سوتا اخیرا اخطار داده‌اند که ممکن است به‌زودی شاهد کمبود قابل‌توجه داروهای ضروری باشیم. به‌دلیل ایرادات ساختاری حمل‌و‌نقل و عدم وجود کافی زنجیره تامین ماسک و داروهای پزشکی، احتمالا با مشکل کمیت موجودی رو‌به‌رو خواهیم بود.

منبع: Bloomberg

تازه های برات نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست