قرار است اطلاعات تراکنشهای بانکی صاحبان حسابهایی که پنج میلیارد تومان به بالا در سال گردش مالی دارند، مورد بررسی سازمان امور مالیاتی قرار گیرد.
به گزارش برات نیوز، به گفته رئیس سازمان امور مالیاتی کشور با اطلاعات به دست آمده از این طریق، به دنبال فعالیتهایی میرویم که موجب این گردش مالی شده است تا متناسب با آن فعالیتها، میزان مالیات تعیین شود.
به گفته وی، سازمان امور مالیاتی با رعایت اصول بنیادینی مانند حمایت از تولید و مبارزه با فرار مالیاتی، به دنبال گذر از سیستم مالیاتی سنتی به سیستم مالیاتی مدرن است تا ضمن احقاق عدالت مالیاتی، زمینه افزایش درآمدهای مالیاتی دولت با تمرکز بر ۵ تا ۱۰ درصد اقشار پردرآمد کشور را فراهم سازد.
تاکید بر مالیاتستانی از ثروتمندان
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور همچنین به بررسی تراکنشهای بانکی پنج میلیارد تومان به بالا در نظام مالیاتی هوشمند اشاره کرد و ادامه داد: اطلاعات بانکی تراکنشهای بانکی پنج میلیارد تومان درآمد به بالا از سال ۹۳ به بعد، از امروز قابل بررسی توسط سازمان امور مالیاتی است.
ما تراکنشهای مالی مربوط به هر فرد را بر اساس کد ملی او و اقوام درجه یک آن فرد تحتنظر داریم، تا از فرار مالیاتی جلوگیری کرده باشیم.
وی تاکید کرد: باید توجه شود که سازمان امور مالیاتی به دنبال اطلاعات بانکی همه مردم نیست و تنها به حساب بانکی ۵ تا ۱۰ درصد برخوردار کشور رسیدگی میشود.
با اطلاعات به دست آمده از این طریق، به دنبال فعالیتهایی میرویم که موجب این گردش مالی شده است تا متناسب با آن فعالیتها، میزان مالیات تعیین شود.
پارسا با تاکید بر پایهگذاری نظام مالیاتی هوشمند بر اساس شفافیت، گفت: نظام مالیاتی هوشمند امروز در همه دنیا پیگیری میشود و داده مبنا، مؤدی محور، یکپارچه و مبتنی بر ریسک و تمکین مؤدیان است.
به عبارت دیگر در این نظام مالیاتی بالاجبار اطلاعات و دادههای واقعی مربوط به ثروت، درآمد و مصرف هر مؤدی مالیاتی دریافت شده و هر فرد متناسب با تواناییها و قابلیتهای خود آن فرد مورد بررسی ممیز قرار میگیرد.
بیشتر بخوانید: مالیاتهای جدید در راه است
وی ادامه داد: در حالی که در نظام مالیاتستانی سنتی، اخذ مالیات هر فرد بر مبنای معدل، میانگین و روندها و اطلاعات بخش یا فعالیت مربوط به کسبوکار آن فرد انجام میگرفت که به همین دلیل در برخی موارد محاسبات ممیز سازمان امور مالیاتی متناسب با فعالیت واقعی مؤدی مورد بررسی نبود و موجب اختلافاتی میشد.
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور، نظام مالیاتی هوشمند را زمینهساز تحقق عدالت در نظام مالیاتی و به حداقل رساندن فرار مالیاتی و فساد اداری دانست و افزود: آنچه که مردم ما در درجه اول میخواهند عدالت و عدالت مالیاتی به عنوان یکی از مصادیق آن است.
عدالت مالیاتی یعنی ستاندن مالیات طبق قانون و متناسب با ثروت، درآمد و مصرف هر مؤدی. نظام مالیاتی هوشمند حدود ۳۰ سال است که در کشورهای پیشروی دنیا اجرا میشود و تجربه موفقی در تحقق عدالت مالیاتی را نشان داده است.
وی خاطرنشان کرد: سازمان امور مالیاتی علم غیب ندارد و باید اطلاعات واقعی، پاک و قابل اعتماد مربوط به همه معاملات کشور را داشته باشد تا بتواند عدالت مالیاتی را محقق سازد. اما نباید فراموش کرد اطلاعات و دادههای واقعی مربوط به درآمد، ثروت و مصرف همه شهروندان و مؤدیان در بستر امن الکترونیکی انجام خواهد شد.
این اطلاعات برای اتخاذ تصمیمات حاکمیتی در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار دارد و برای رقبای مؤدیان، محرمانه باقی خواهد ماند. این سازمان به هیچ وجه اطلاعات مالیاتی افراد را در اختیار دیگران قرار نخواهد داد.