ساماندهی فضای مجازی موضوعی است که به یکی از دغدغههای اصلی مدیران فرهنگی کشور بدل شده و سالها است و برنامههای متنوعی برای سامان دادن به این حوزه حساس و تاثیرگذار طراحی کردهاند. شاید ورود مجلس به این موضوع بتواند تاثیر مثبتی در این حوزه داشته باشد.
به گزارش برات نیوز ؛ کمیسیون فرهنگی مجلس یازدهم عزمش را برای سر و سامان دادن به فضای مجازی جزم کرده و در کنار دیگر طرحهای اولویتدار عرصه فرهنگی، بررسی طرح پیامرسانهای اجتماعی را هم در دستور کار خود قرار داده است.
این در حالی است که مجلس دهم هم به این موضوع ورود کرده بود اما عمر این مجلس به اجرایی شدن آن کفاف نداد و این طرح به مجلس یازدهم رسید. مجلسی که طرح های بسیاری برای بهبود وضعیت فرهنگی کشور در دست اجرا دارد.
طرحهای بسیاری در کمیسیون فرهنگی مجلس پیشین در دستور کار قرار داشت؛ اما بررسی نشد. حال این طرحها در دستور کار کمیسیون فرهنگی قرار گرفته است.
برای برخی از طرحها در مجلس پیشین مقدماتی فراهم شده بود؛ اما به نتیجه نهایی نرسیده بود. طرح پیامرسانهای اجتماعی هم از جمله این طرحها است که در اولویت برنامههای ما قرار دارد. چون این طرح در بحث ساماندهی فضای مجازی از اهمیت بسیاری برخوردار است، در کمیسیون فرهنگی در روزهای آینده به این طرح خواهیم پرداخت.
بیشتر بخوانید: تاکید مقام معظم رهبری بر مدیریت عقلانی فضای مجازی
کمیسیون فرهنگی مجلس یازدهم یکی از اولویتهای کاری خود را سامان دهی به فضای مجازی اعلام کرده است. تصمیم براین است تا نقشه راهی را بر اساس اولویتها در حوزه تقنین و نظارت برای مدیریت فضای مجازی تدوین کنند
طرح ساماندهی پیام رسانهای اجتماعی مهرماه سال ۹۷ در مجلس مطرح شد و کمیته فضای مجازی ذیل کمیسیون فرهنگی مجلس ماموریت پیدا کرد تا این طرح را بررسی کند؛ اما در همان زمان این طرح با واکنشهای بسیاری روبرو شد.
بسیاری از کارشناسان معتقد بودند که این طرح بیشتر از آنکه نگاه فنی به طرح ساماندهی در این حوزه داشته باشد، نگاه امنیتی و سیاسی به فعالیت در فضای مجازی دارد.
این طرح پس از تصویب در کمیته فضای مجازی در کمیسیون فرهنگی مورد بررسی قرار گرفت و به دنبال اعتراض به بندهای مختلف این طرح، در دی ماه ۹۷ با رای اعضا کمیسیون برای رفع ایرادات به مرکز پژوهشها سپرده شد و پس از یکسال در آذرماه ۹۸ به کمیسیون فرهنگی مجلس دهم بازگشت؛ اما پرونده بررسی آن در این مجلس بسته نشد.
تشکیل کمیته فضای مجازی در مجلس یازدهم
به نظر میرسد تمرکز کمیسیون فرهنگی مجلس یازدهم بیشتر از همه چیز روی قانونمند کردن فضای مجازی باشد؛ چرا که به جز بررسی طرح ساماندهی پیامرسانهای اجتماعی این کمیسیون برنامههای دیگری هم برای این فضا در نظر گرفته است.
کمیته فضای مجازی که ذیل کمیسیون فرهنگی شکل گرفته، اولویتها و ماموریتهایی را به عهده دارد. یکی از مهمترین ماموریتهای این کمیته بحث ساماندهی فضای مجازی است.
تصمیم براین است تا نقشه راهی را بر اساس اولویتها در حوزه تقنین و نظارت برای مدیریت فضای مجازی تدوین کنیم. در همین راستا در کمیته فضای مجازی در روزهای آینده از دستگاههایی که در حوزه فضای مجازی ماموریت دارند، دعوت میشود تا گزارشهای خود را پیرامون فعالیتها و برنامههایشان ارائه دهند.
در کمیسیون فرهنگی تصمیم براین شد تا نقشه راهی را براساس اولویتها در حوزه تقنین و نظارت برای مدیریت فضای مجازی تدوین شود. این کار با کمک همه نهادهای ذیربط انجام خواهد شد. از جمله دعوت شدگان به این موضوع می توان به نمایندگان پیشین مجلس یاد کرد.