علیرغم اینکه آموزش مجازی در سامانه شاد رایگان است، اما بیش از نیمی از دانش آموزان از این سامانه برای آموزش استفاده نمی کنند و تنها 40 درصد مدارس کاربران این سامانه هستند.
مشکلات دانش آموزان در شبکه شاد
به گزارش برات نیوز، برخی از مدارس ابزارهای خاص خود برای یادگیری را دارند و از شبکه های و نرم افزارها یا سامانه های داخلی دیگری به جز سامانه شاد استفاده می کنند.
بحث آموزش مجازی که از زمان شیوع کرونا در سراسر کشور اجرایی شد، از همان زمان اتصال به شبکه شاد یا آموزش آنلاین دانشآموزان، با مشکلات زیادی همراه بود.
تصاویر کودکان بسیاری را در شبکه های اجتماعی می دیدیم که گوشی به دست برای یافتن نقطه ای که اینترنت آنتن بدهد به کوه و کمر زده بوده اند.
پس از اتصال احتمالی اینترنت، مشکلات کندی سامانه شاد را هم اضافه کنید تا دریابید این دانش آموزان با چه سختیهایی باید آموزش ببینند.
مشکلات معلمان در سامانه شاد
علاوه بر مشکلات فنی شاد یا افزایش ترافیک این سامانه در ساعات پرمصرف بسیاری از معلمان این برنامه را دارای باگ های فراوانی می دانند. حتی یکی از معلمان از نمایش دادن ناگهانی پاسخ ها حین امتحان مجازی در این سامانه و به هدر رفتن تلاش هایش گفته بود.
علاوه بر شکایت معلمان، گلایه خانوادهها، و دانشآموزان برای چالشهای اتصال به این برنامه یک سمت این ماجرا و ناتوانی در تامین سختافزار مورد نیاز برای اتصال به شبکه آموزش مجازی و خرید بسته های اینترنت طرف دیگر ماجراست.
بیشتر بخوانید: راهاندازی مرکز تماس پاسخدهی به مشکلات شبکه شاد
در حالی که بسیاری از معلمان، به واسطه مشکلاتی که شاد دارد، آموزش را از طریق شبکهها و پیامرسانهای دیگر دنبال میکنند، محسن حاجی میرزایی – وزیر آموزش و پرورش- چندی پیش اعلام کرده بود برای تمام مدارس استفاده از شاد، تعیین شده و آنها اجازه ندارند از دیگر پیامرسانهای خارجی استفاده کنند و اگر مدرسهای از اپلیکیشن دیگری استفاده کند، به آن موضوع رسیدگی خواهد شد.
البته آنطور که وزیر آموزش و پرورش میگوید، آمار استفاده و پیوستن به شاد روز به روز در حال افزایش است و مسائل و مشکلاتش کاهش مییابد.
برخی از این مشکلات به زیرساختهای فنی مربوط میشود که شناسایی شده به اعتقاد او، شاد هر هفته با شاد هفته قبل متفاوت خواهد بود و خدمات بهتر و هموارتری را ارائه خواهد کرد.
اینترنت رایگان برای مدارس
محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، نیز از اختصاص اینترنت رایگان به مدارس سخن گفت: روزانه سه میلیارد تومان یارانه بابت اینترنت رایگان به آموزش و پرورش از طرف دولت پرداخت میشود.
اینترنت رایگان را برای همه دانشآموزان و معلمان رسمی و غیررسمی ارایه دادیم بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در زمان اوج مصرف از اینترنت رایگان استفاده میکنند و ۸.۵ میلیون نفر روزانه از اینترنت رایگان استفاده میکنند.
بر اساس سیاستی که وزارت آموزش و پرورش اتخاذ کرد، آموزش ها به بستر سامانه شاد منتقلشده و این سامانه برای آموزش مجازی مورد تائید این وزارتخانه در مدارس دولتی است.
بنابراین آموزش مجازی رایگان از طریق سامانه شاد فراهم شده است و برای استفاده از آن، هزینهای دریافت نمیشود و تمام هزینههای آن را دولت تأمین میکند.
نظرسنجی میزان استفاده از سامانه شاد
آذری جهرمی همچنین آماری از استفاده از شاد منتشر کرد که مطابق آن، اعلام شده بود بیش از ۱۱ میلیون دانشآموز عضو شاد هستند.
این در حالی است که در یک نظرسنجی که در صفحه خود از کاربران درباره استفاده از شاد و یا سایر پیام رسانها برای آموزش مجازی پرسیده بود، کاربران ۲۷ درصد به شاد رای داده و ۷۳ درصد گزینه سایر ابزارها را انتخاب کردند.
به گفته آذری جهرمی، اگرچه بهتر است درباره میزان استفاده از سامانه شاد در کل کشور به آمار وزارت آموزشوپرورش اتکا شود، اما ارزیابی وزارت ارتباطات این است که ۱۱ درصد مدارس غیرانتفاعی از ابزارهای خاص خودشان استفاده میکنند.
استفاده از برخی از سامانههای داخلی توسط این مدارس باعث یک رشد تقریباً ۱۲۰۰ درصدی در ابزارهای آموزش مجازی در شبکه ارتباطی کشور شده است و نظرسنجیها از مجموع مدارس باقی مانده از سراسر کشور نشان میدهد که ۴۰ درصد از مدارس از سامانه شاد استفاده میکنند.