ارز و بازار ارز یکی از ارکان اقتصادی کشورها است. پولی که اگر نباشد اقتصاد دنیا به هم می ریزد. پول خارجی که به اقتصاد کشورها تزریق می شود تا کسب و کارها رونق گیرد و چرخ اقتصادی بچرخد اما در این میان تبادلات الکترونیکی ارز هم خود موضوعی است که با توسعه زیرساختهای ارتباطات و اطلاعات میسر می شود. تحقق این مهم به یک دغدغه جهانی بدل شده است. با برات نیوز همراه باشید.
سالها است که دنیا به سمت و سوی الکترونیکی کردن تبادلات ارزی حرکت کرده است و کشورها با توسعه و ترمیم زیرساختها این هدف را دنبال می کنند و گام هایی بلندی در این حوزه برداشته اند. ایران هم سالها است به جرگه کشورهای دارای تبادلات الکترونیکی ارز پیوسته اما رویای شکلگیری یک سیستم منسجم و سراسری برای استفاده مشتریان این نوع خدمات با تاخیری چند ساله به حقیقت پیوست. اقدامی دیر اما خوب که شاید پاسخی باشد برای گوشه ای از نابسامانیهای بازار ارز.
بازاری که برای تبدیل ارزها به یکدیگر و یا انتقال قدرت خرید ازیک کشوربه به کشور دیگر ایجاد شده است بازاری است به وسعت جهان. در این بازار پیچیده و شتابان باید همگام با دنیا حرکت کنیم تا از تبادلات جهانی عقب نمانیم. اما برای این حرکت اقتصادی نیاز به یک سیستم درست، منسجم و همهگیر داریم. سیستمی بر بستر فناوریهای ارتباطات و اطلاعات اما ملموس و اجرایی.
امکان تبادلات الکترونیکی ارزی فراهم شد
خبر کوتاه بود اما قابل تامل. فراهم شدن امکان تبادلات الکترونیکی ارز در کشور. قرار بر این است که همه تبادلات ارزی کشور در قالب یک اپلیکیشن، ملی صورت گیرد. در این اپلیکیشن همه صرافان سراسر کشور اعم از صرافان مرزی و صرافان شهرهای کوچک تا شهرهای بزرگ حضور دارند و امکان معرفی صرافان به مردم فراهم شده است.
این نرم افزار ایرانی که از طریق کافه بازار قابل دانلود و دسترسی است می خواهد مرحمی باشد بر بازار پرتلاطم ارز کشور. اتفاقی که هم زمان با روزهای قرنطینه و فاصله گذاری های اجتماعی می تواند خوش یمن و مبارک باشد. شاید این خبر برای کسانی که گذران زندگی و منبع درآمدشان وابسته به تلاطمات این بازار است، خبری خوش و وسوسه انگیز باشد.

همه بازیگران ارزی هستند
اپلیکیشنی که توسط کانون صرافان ایجاد شده تا در کنار تسهیل ارتباط بین صادرکنندگان، خریداران و فروشندگان ارز، فضایی برای خرید و فروش الکترونیکی ارز را هم فراهم کند. این نرم افزار ایرانی که در سراسر کشور در دسترس کاربران قرار میگیرد با ایجاد گزینه صرافیاب و بانک یاب، روند خرید و فروش ارز در کشور را ساماندهی میکند.
در این نرم افزار طراحی شده امکانی فراهم شده است که شکایات، انتقادات و پیشنهادات خریداران و فروشندگان ارز هم قابل ارائه است تا از این طریق، قاچاق ارز به حداقل ممکن برسد و مشکلات این بازار قابل رفع شود.
ارائه آخرین تلاطمات بازار جهانی ارز
این نرم افزار محلی برای انتشار آخرین اخبار و رویدادهای مرتبط با این حوزه هم خواهد بود تا کاربران بتوانند به کمک آن در جریان آخرین اطلاعات مربوط به فعالیتهای ارزی و اطلاعات بازارهای داخلی و جهانی قرار گیرند.
جای خالی این نرم افزار کاربردی در کشور سالها حس می شد. نرم افزاری که بتواند تبادلات بازار ارز را ساماندهی کرده و همه بازیگران این عرصه را کنار هم بچیند. اتفاقی که نقشی پررنگ در تزریق آرامش به این بازار خواهد داشت و همه این مبادلات زیر سایه یک نظارت دولتی و قانونی صورت میگیرد. نظارتی که نقشی تعیین کننده در کاهش تخلفات و نگرانیهای فعالان این حوزه دارد.
دست دلالان ارز از بازار کوتاه
کوتاه کردن دست دلالان از بازار ارز و شفافیت معاملات از دیگر مزایای راه اندازی این نرم افزار داخلی است. یکی از معضلات اساسی این بازار اقتصادی در کشور وجود دلالان و واسطه گرانی است که با به هم ریختن بازار، در شرایط بحرانی و اقتصادی، ضررهای جبران ناپذیری به این بازار پرسود می زنند اما شاید این نرم افزار طراحی شده بتواند درمانی باشد بر این درد کهنه و قدیمی.
با توجه به اینکه ذخایر ارزی، تعیین کننده بخش بزرگی از قدرت اقتصادی کشور محسوب می شود این تلاش ها و همافزایی ها می تواند نقشی مهم در پایین رفتن نرخ ارز و رونق گرفتن این بازار جاذب سرمایه های مردمی و دولتی داشته باشد. شاید بتوان به این نرم افزار تازه پا گرفته امید بست و روزهای بهتری را برای این بازار بزرگ پیش بینی کرد.