ضرورت توجه به تولیدات داخلی دانش بنیان و به کارگیری فناوری های به روز در تولیدات داخلی از جمله اهدافی بود که در دولت یازدهم و دوازدهم بسیار مورد توجه قرارگرفت و کشور در این زمینه پیشرفت های چشمگیری داشت. هوش مصنوعی نیز به عنوان یکی از زیرساختهای اصلی توانمندی کشور در زمینه تولیدات دانش بنیان یکی از مباحثی بود که به آن بسیار پرداخته شد. در همین راستا سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیسجمهور در بازدید از بزرگترین مرکز تحقیقات هوش مصنوعی کشور، از سه سامانه هوش مصنوعی رونمایی کرده که ساها ، سهاب و هوشیو نام دارند. ستاری اظهار داشته است: حوزه فناوری حوزه اقتدار کشورها است ودر آینده نزدیک هوش مصنوعی به عنوان ضامن امنیت ملی کشورها مطرح می شود، به همین منظور این موضوع در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به جدیت پیگیری و دنبال می شود.
ستاری در ادامه ضمن اشاره به این موضوع که ایران صاحب بزرگترین استارتاپهای منطقه در حوزههای مختلف ICT و بیوتکنولوژی بوده بیان داشته است: علاوه بر آن ما در هوش مصنوعی نیز مدعی هستیم و باید در هوش مصنوعی در حد بیو و نانو تکنولوژی سرمایهگذاری انجام شود.
وی همچنین به توانمندی برنامه نویسان کشور اشاره کرده و گفته است: با توجه به اهمیت زبان فارسی و لهجه های محلی برخی از سرویسها باید حتما داخلی باشند و باید هوش مصنوعی برای بهرهبرداری از سرویسهای داخلی در داخل کشور توسعه پیدا کند.
ستاری با اشاره به اینکه ایران در تولید مقالات علمی حوزه فناوری ارتباطات و اطلاعات رتبه 14 را از آن خود کرده گفته است: دربرنامه های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آمده است که از تمامی شرکت های فعال در حوزه هوش مصنوعی حمایت شود.
وی همچنین به بازدید یکی از شرکتهای دانش بنیان اشاره داشته وگفته است: ازیک شرکت فعال در حوزه هوش مصنوعی که محصولات خود را صادر میکند نیز بازدید داشتهایم و تصمیم داریم تا با حمایت از این شرکت و از این دست شرکت ها بتوانیم رشد تولیدات صادراتی آن ها را تا چند برابر افزایش دهیم.
بیشتر بخوانید: ایفای نقش ربات هوش مصنوعی در فیلم علمی تخیلی
در این مراسم همچنین علی رسولیزاده، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان با اشاره به سرمایهگذاری هفتساله این شرکت بر زیرساخت فناوری و ایجاد تیمهای متنوع هوش مصنوعی در معرفی سامانههای تولید شده، گفته است : «ساها»، سامانه احراز هویت غیرحضوری است که با استفاده از هوش مصنوعی پیاده سازی شد و کاربردهای فراوانی برای احراز هویت افراد در بازار سرمایه، بانکها و آزمونها دارد. علاوه بر آن سامانه «سهاب» را به عنوان نخستین مارکتپِلِیس (Market Place) حوزه هوش مصنوعی عرضه کردیم.
او همچنین تاکید کرده است : «هوشیو» از دیگر سامانههای ما است که به عنوان پایگاه جامع محتوایی در حوزه هوش مصنوعی اجرایی شده است. این سامانه اطلاعات و آموزشهای گوناگونی در قالب محتوای متنی، صوتی و تصویری در اختیار مخاطبان خود قرار میدهد.
سالنامه «بومشناسی هوش مصنوعی» یکی از دیگر برنامه هایی بود که با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری رونمایی شد و قرار است تا این سالنامه به بررسی روندها و رخدادهای هوش مصنوعی در ایران بپردازد.