گروهی از اهالی شهرک زیتون در شرق تهران امروز دوشنبه روبهروی وزارت کشور دست به اعتصاب زدند. دلیل این اعتصاب مجوزهای سازمان محیط زیست برای تخریب این خانه های ساکنین بیان شده است. شهرک زیتون در طول سالهای گذشته بارها خبرساز شده و تخریب آن هم موجب اعتراض ساکنین آن شده است. ساکنانی که اقدامات شهرداری و سازمان محیط زیست را خلاف قانون میدانند.
اما ماجرای شهرک زیتون از چه قرار است؟ از سال ۱۳۵۹ بوستان سرخه حصار واقع در شهر تهران در فهرست سازمان محیط زیست به عنوان «بوستان ملی» ثبت شد. در همان سالهای ابتدایی دهه شصت، وزارت کشاورزی زمینهای سرخه حصار را به کارمندان خود واگذار کرد و ساختوساز در این منطقه شروع شد. این اقدام با مخالفت سازمان محیط زیست واقع شد. اکنون سالها از این ماجرا میگذرد و ساکنان این منطقه با سازمانهای مختلف بحث و جدل دارند. ساکنانی که این منطقه را حق قانونی خود میدانند و قصد ندارند آن را ترک کنند؛ اما سازمانهای مختلف به حضور غیرقانونی ساکنان در منطقه شهرک زیتون اشاره میکنند.
امروز دوشنبه ۱۶ تیر ماه هم یک بار دیگر شاهد تجمع ساکنان این شهرک روبهروی وزارت کشور بودیم. ساکنانی که بیش از سی سال است که برابر فشار سازمانهای مختلف ایستادهاند و روی حق خود پافشاری میکنند و تلاش دارند مسکن خود را حفظ کنند.
با این حال پیشنهادهای مختلفی درباره حل این موضوع بیان شده بود. همین چند ماه پیش پیشنهاد تعویض این زمین با زمینی دیگر در تهران به ساکنان این شهرک داده شده بود. زمین پیشنهادی که در منطقه «واصفجان» واقع در پردیس بود نتوانست نظر ساکنان شهرک زیتون را به خود جلب کند. ساکنان این شهرک به این موضوع اشاره کردند که زمین پیشنهادی از نظر ارزش اقتصادی بسیار پایینتر از زمینهای شهرک زیتون است.
شهرک زیتون موجب دعوای حقوقی طولانی مدت بین سازمانهای دولتی و ساکنان شده است. آیا این مشکل بالاخره حل میشود؟ هنوز راه کار جدیدی هم از سوی مسئولین ارائه نشده است.