قیمت سهام شرکت فراری بهعنوان یکی برترین تولیدکنندگان خودروهای سوپر اسپورت ایتالیایی، با ۷ درصد افزایش، به بیش از ۳۰ میلیارد دلار رسید.
حالا فراری (Ferrari)، بیشتر از دو شرکت بزرگ خودروسازی جهان یعنی فورد (Ford) و جنرال موتورز (General Motors)، ارزش بازار پیدا کرده است. دوشنبه گذشته، سهام فراری پرشی ۷ درصدی داشت. در گزارشی از سوی مارانلو (Maranello) مشخص شده است که این خودروساز ایتالیایی درآمدی بیشتر از انتظار کسب کرده است. با وجود اینکه کارخانههای این شرکت از ماه مارس تعطیل شده است اما با این حال، عرضه محموله خودروهای آن، افزایش ۵ درصدی را تجربه کرده تا به رقم ۲٫۷۳۸ برسد. همچنین درآمد کلی شرکت فقط با یک درصد کاهش، به ۱/۰۲ میلیارد دلار رسید و این رقم درحالی است که تحلیلگران انتظار داشتند، درآمد آنها به رقم ۸۵۲ میلیون دلار برسد.
البته با کاهش شیوع ویروس کرونا در بخشی از نقاط ایتالیا، فراری کارخانههای خود را در شهرهای مارانِلو (خانه فراری) و مودِنا بازگشایی کرده است و انتظار دارد طی یک هفته، دوباره بتواند خط تولید خود را به حد تکامل برساند.
موفقیت فراری در برابر دیگر شرکتهای خودروسازی بزرگ
فراری در هر سال فقط ۱۰ هزار خودرو تولید میکند اما در مقابل، شرکت خودروسازی جنرال موتورز سالانه ۷/۷ میلیون خودرو تولید میکند. با این حال نام برند فراری، قیمتهای سنگین خودوروهای این شرکت و سودی که هر خودرو به همراه دارد؛ کافی است تا سرمایهگذاران، در چنین شرایط بحرانی، خرید سهام فراری را نسبت به دیگر شرکتها در اولویت خود قرار دهند.
در مجموع، ارزش کلی بازار فراری در روز دوشنبه به ۳۰/۱ میلیارد دلار رسید، هر چند که روز بعد این رقم به ۲۹/۸ میلیارد دلار بازگشت. از طرفی دیگر ارزش بازار جنرال موتورز به کمتر از ۲۹/۳ میلیارد دلار سقوط کرد و شرکت فورد هم شاهد کاهش ارزش بازار خود به قیمت ۱۹/۲ میلیارد دلار بود. شرکت فیات کرایسلر (Fiat Chrysler) که تا پیش از سال ۲۰۱۴ مالک ۵۰ درصد از سهام فراری بود و سپس خود را از این شرکت جدا کرد؛ در حال حاضر ۱۳ میلیارد دلار ارزش دارد. از زمان عمومیشدن سهام فراری، ارزش بازار و ارزش هر سهم این شرکت بیش از ۳ برابر شده است.
ارزش برند فراری و تقاضا برای ماشینهای سوپر اسپورت این شرکت که بین ۲۱۵٫۰۰۰ دلار تا بیش از یک میلیون دلار قیمت دارند؛ به فراری اجازه داده است تا حاشیه سود خود را حفظ کند. همچنین این شرکت اعلام کرده است که در بحران کرونا، به جز چندین لغو سفارش از آمریکا و استرالیا، با مشکلی مواجه نشده است.