چین قرار است با هدف توسعه تولید داخلی انرژی، محدودیت سرمایه گذاری خارجی خود در بخشهای مختلف انرژی را بردارد. گاز طبیعی یکی از این بخشهاست.
برداشتن محدودیتهای سرمایه گذاری خارجی چین
به گزارش برات نیوز، دفتر اطلاعات شورای دولتی چین در این خصوص اعلام کرد: «این کشور محدودیت سرمایهگذاری خارجی در بخشهای انرژی از جمله سوختهای فسیلی، منابع جدید انرژی و تولید برق به جز برق هستهای را برمیدارد.»
دولت چین اعلام کرد: «چین اصلاحاتی مانند رفع محدودیت بازار اکتشاف نفت و گاز، اعطای مجوزهای معدنکاری، اصلاح مکانیسم شبکه خط لوله و مدیریت واردات نفت خام را تسریع میکند».
چین یکی از بزرگترین شرکتهای واردکننده گاز طبیعی است که اکنون قصد جذب سرمایه گذاری خارجی در توسعه گاز شیل را دارد.
مقاماتی چینی این کار را با با تسهیل محدودیت شرکتهای خارجی و اعطای کمک مالی برای توسعه تولید گاز طبیعی در بحبوحه افزایش تقاضا در کشورشان انجام میدهند.
بیشتر بخوانید: چین، بزرگترین اقتصاد دنیا تا 2030
وانگ شو ون، معاون وزیر بازرگانی چین پیشتر با اشاره به تمایل شرکتهای خارجی به گسترش کسب و کار خود در چین، بر تمایل دولت متبوعش در فراهم کردن فضای بهتر برای سرمایه گذاران خارجی تاکید کرده بود.
وزارت بازرگانی چین از رشد ۲۵ درصدی سرمایه گذاری خارجی در این کشور تا سه ماهه سوم ۲۰۲۰ خبر داد.
مشارکت خارجی در بخش نفت و ساخت و ساز
پیشتر چین مشابه این حرکت را روی بخش نفت و گاز خود پیاده کرده بود و در سال ۲۰۱۹ محدودیت سرمایه گذاری خارجی خود در اکتشاف و تولید نفت را برداشته بود.
این امر موجب تسهیل فرآیند مشارکت خارجی بدون نیاز به عقد قرارداد با شرکتهای داخلی شد.
یکی دیگر از اقدامات چین در همین راستا برداشتن محدودیت سرمایه گذاری خارجی در بخش ساخت و ساز در سال گذشته میلادی بود.
چین محدودیت ساخت و ساز و ایجاد شبکههای خط لوله برای عرضه گاز به شهرهای دارای جمعیت بیش از 500 هزار نفر را هم برداشت.
ارتقای صنعت انرژی در مناطق تجاری آزاد
پس از این موارد در سال ۲۰۲۰ روی سرمایه گذاری خارجی بخشهای مختلف انرژی تمرکز کرد.
تا اینکه در انتهای سال جاری اعلام کرد که صنعت انرژی خود در مناطق آزاد تجاری مانند گوان دونگ، هوبی، چانگ کینگ و هانیان را ارتقا میدهد.
همچنین از بازگشایی بیشتر کل صنعت نفت و گاز در منطقه آزاد تجاری ژیجیانگ حمایت میکند.
در شرایطی که چین واردات گاز طبیعی و گاز طبیعی مایع را برای تامین نیازهای فزاینده خود افزایش داده، تلاش میکند تولید داخلی گاز را هم با ایجاد انگیزه جهت سرمایهگذاری در گاز شیل و تولید متان بالا ببرد.
چین دومین بازار سرمایه گذاری مستقیم خارجی دنیا
سال گذشته چین دومین بازار بزرگ جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی دنیا بود. امسال نیز میزان سرمایه گذاری خارجی در این کشور به بالاترین سطح خود رسید.
دادههای منتشر شده از سوی وزارت بازرگانی چین نشان میدهد که سرمایهگذاری خارجی مستقیم در چین در دوازده ماه منتهی به نوامبر به ۸۹۹.۳۸ میلیارد یوان رسیده که این رقم در مقایسه با مدت مشابه منتهی به ماه قبل ۶.۳ درصد افزایش نشان می دهد.
تنها در ماه نوامبر ۹۸.۷ میلیارد یوان ( معادل ۱۵ میلیارد دلار) سرمایه گذاری خارجی در این کشور صورت گرفته که این رقم نسبت به ماه قبل ۵.۵ درصد بیشتر شده است.