بیش از دو سال از فیلترینگ تلگرام توسط مراجع قضایی می گذرد. با وجود فیلترشدن تلگرام، کاربران همچنان ماندن در این پیام رسان را ترجیح داده اند، اما سرنوشت رفع این فیلترینگ هنوز مشخص نیست.
رفع فیلترینگ تلگرام برعهده دستگاه قضا است
به گزارش برات نیوز، وزیر ارتباطات و فناوری این مسئله را کاملا مرتبط به دستگاه قضایی دانست و ادعا کرد که نه در هنگام فیلترینگ تلگرام و نه برای رفع فیلتر نظر این وزراتخانه را نخواسته اند. هرچند به گفته او بعید است نظر دستگاه قضایی در رابطه با این مسئله عوض شده باشد.
بیشتر مردم وزارت ارتباطات را متولی فیلترینگ و رفع آن میدانند، اما در اصل کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه که دادستان کل کشور ریاست آن را برعهده دارد، برای این موضوع تصمیمگیری میکند و آذری جهرمی خود را در این امر ناتوان میداند.
در چنین مقوله هایی، ابتدا کارگروه تعیین مصادق مجرمانه اعمال نظر می کند و سپس دستور دستگاه قضایی تعیین کننده حکم است. در زمان فیلتر تلگرام نیز پایگاه اطلاعرسانی دولت نیز نوشت: فیلترینگ تلگرام توسط دولت اجرا نشده و مورد تأیید نیست.
سرنوشت فیلترینگ تلگرام از زبان آذری جهرمی
او درباره سرنوشت فیلتر تلگرام عنوان کرد این پیام رسان با حکم دستگاه قضایی بسته شده و با همین حکم هم قابل بازگشایی است،
محمدجواد آذری جهرمی، در پاسخ به این سؤال که چرا با وجود حل مسئله اصلی فیلتر تلگرام، هنوز این پیام رسان فیلتر است و اینکه آیا عزمی برای رفع فیلتر تلگرام وجود دارد، گفت: بعید میدانم که نظر دستگاه قضایی در رابطه با این مسئله عوض شده باشد.
او درباره نظر شخصی خود در رابطه با فیلتر تلگرام هم گفت: نه موقع انسداد تلگرام نظر ما را خواستند و نه برای رفع فیلتر آن نظر میخواهند. طبیعتاً این مقولهای است که به نظر دستگاه قضایی بستگی دارد چراکه با حکم دستگاه قضایی بسته شده است و با همین حکم هم قابل بازگشایی است.
لازم به توضیح است تلگرام قبل از فیلترینگ حدود 40 میلیون کاربر فعال در ایران داشت، به طوری که 60 درصد پهنای باند کشور به این پیام رسان اختصاص یافته بود.
مشکلات شبکه شاد کی تمام می شود؟
از مجموع روستاهای کشور حدود ۹۰ درصد متصل هستند و ۱۰۰ درصد شهرهای کشور هم به شبکه ارتباطی اتصال دارند.
با این حال این روزها خانواده های زیادی برای بحث آموزش به اینترنت پرسرعت و شبکه شاد و در برخی موارد شبکه های تلگرامی نیاز دارند.
آذری جهرمی ادعا می کند از این مشکلات باخبر است و شرایط برای معلمان و خانواده ها سخت است.
بیشتر بخوانید: سکوت وزیر ارتباطات درباره محاسبه نرخ داده های تلگرام
او در این باره می گوید: خانوادهها با مشکلات زیادی در بحث کیفیت ارتباطات روبرو هستند. ۴۶ هزار روستای در کشور داریم که شرایط تحصیل حضوری برای بسیاری از آنها وجود ندارند و مردم این روستاها انتظار دارند که از شبکه ارتباطی خوبی برای آموزش مجازی برخوردار باشند. در مناطق شهری هم همین وضعیت برقرار است.
اینترنت رایگان برای دانش آموزان
وزیر ارتباطات درباره اینترنت رایگان برای دانش آموزان گفت: بر اساس سیاستی که وزارت آموزشوپرورش اتخاذ کرد، آموزشها به بستر سامانه شاد منتقلشده و این سامانه برای آموزش مجازی مورد تائید این وزارتخانه در مدارس دولتی است؛ بنابراین آموزش مجازی رایگان از طریق سامانه شاد فراهمشده است و برای استفاده از آن، هزینهای دریافت نمیشود و تمام هزینههای آن را دولت تأمین میکند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره میزان استفاده از سامانه شاد در کل کشور گفت: اولاً توصیه من بر این است که در این رابطه به آمار وزارت آموزشوپرورش اتکا شود.
اما ارزیابی وزارت ارتباطات این است که ۱۱ درصد مدارس غیرانتفاعی از ابزارهای خاص خودشان استفاده میکنند، ازجمله برخی از سامانههای داخلی که همین امر باعث شده است ما یک رشد تقریباً ۱۲۰۰ درصدی در ابزارهای آموزش مجازی در شبکه ارتباطی کشور را شاهد باشیم.
نظرسنجیهای ما از مجموع مدارس باقیمانده از سراسر کشور نشان میدهد که ۴۰ درصد از مدارس از سامانه شاد استفاده میکنند.